Mennyire pusztítjuk az anyanyelvünket az angollal?
Minden 3 szó valami angol hülyeség, osztálytársaimnál szintúgy, angolul remekel szinte csillagos 5-ös de magyar helyesírásból fel van mentve. Ez akkor hogy működik?
Elfelejtik a nyelvet amin elöször szólaltak meg egy így random játékban kérdeztem valamit ő annyit mondott hogy skill issue, mért nem azt mondta hogy, ügyes vagyok. Én ugyan nem fogom elfelejteni a nyelvet amin először szólaltam meg, minden angol óra után magyar hazafias zenéket nyomok be.
Neked ez miért is fáj? Te írd az idézeteidet magyarul, ilyen egyszerű.
Egyébként meg mennyire pusztította el a magyart a német? A latin? Az ilyen változás teljesen természetes és nem most fordul elő először. Egész egyszerűen széleskörűbb, mert az angolt sokkal többen beszélik.
A barát nem magyar szó volt. Az iskola sem. De elég idő eltelt, és azzá váltak. Az angol jövevényszavakkal is ugyanez lesz a helyzet.
A nyelv kihalásának vannak fokozatai.
Ebből az egyik az, ha az idősek még beszélik, de a fiatalok már inkább nem ezt használják, és nem is nagyon ismerik.
Amúgy az írásodban 14 hiba van, ebből az egyik a "random" szép magyar szó.
A "random" szónál vérzett el az újabb buta kérdésed. Mostanában mintha már nem gondolkodnál, és egyre értelmetlenebb, de annál provokálóbb témákban vájkálsz (szlovákia lerohanása, covid konteó), most ez a turbómagyarkodás.
Úgy néz ki valami radikális/náci hülyeség mászott a fejedbe, és már torzul a személyiséged:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes..
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__124..
Az ótörök mennyire pusztította a magyart? Vagy a szláv? Na és a latin vagy a török?
Az angol sem más ezekhez képest. Átad pár jövevényszót a magyarnak és a magyar ugyanúgy magyar lesz attól még. Mellesleg a népesség nagyrésze egyáltalán nem, vagy csak nagyon primitív szintén beszél angolul.
Ha valami miatt mindenképpen aggódni akarunk az legyen inkább a ,,raj" szleng és beszédstílus beszívárgása a közbeszédben.
Más se fogja. Ez csak szleng a kortársak között, normális élethelyzetben nem használják ők sem. Ha annyira fontoskodni akarsz, akkor írj helyesen, mert ezzel rombolod a nyelvet. Mert az tényleg botrányos, mennyire elfogadott lett a "2-őt", "tv-ét", "3-rom", vagy a fiatalok abszolút nem használják jól az igekötőket vagy nem tudnak normálisan ragozni. Nem az idegen szavak a probléma, hanem az ostobaság.
És ha itt valaki megszámolta, hogy 5 mondatban volt 14 hibád, akkor inkább ne verd a melled.
A frostner Csenge is magyar , erre ideböfögött egy fehér cshokis séköneszpresszóut.
Nem lehetett volna azt mondani hogy fehér kávé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!