Ez mennyire gáz? Több helyen megfordultam már a szomszédos országokban és azt tapasztaltam hogy Szlovákiában, Horvátországban szinte mindenki beszél elég jól angolul. Mi pedig csak a saját anyanyelvünkön beszélünk.
Nyilván más a nyelvtudási arány más és más munkahelyeken, környezetekben, korosztályban stb.
Ne néhány ember alapján készíts statisztikát.
Amúgy meg külföldön eleve olyasvalakit próbál megszólítani az ember, akin látszódik hogy tud segíteni, még ha csak öntudatlanul is törekszel erre.
Nagyon rossz itthon a nyelvoktatás, ennyi. A statisztikák alátámasztják, amit a kérdező mond:
4# Teljesen igazad van. Amúgy a vendéglátósokon kívül kereskedelmisekkel és egészségügyisekkel is találkoztam Horvátországban és Szlovákiában és szinte kivétel nélkül beszélték az angolt.
Persze nyilván a kereskedelemben és vendéglátásban dolgozok biztosan Magyarországon is nagyon jól beszélnek angolul vagy németül😉
Az osztrák szállodában ahol dolgozok, még egy konyhai kisegítő is 3 nyelvet beszél.
Az 5-ös hozzászoló érti a lényeget.
“Mi pedig csak a saját nyelvünkön beszélünk”
Hát, a magad nevében beszélj. A környezetemben nincs, aki ne beszélne angolul vagy több nyelven. Én speciel 3 nyelven beszélek a magyaron kívül, de többet is tanultam.
9# A magyar diplomás nyelvvizsgával rendelkezők akik folyamat fejlesztik, szinten tartják az idegennyelvtudásukat, más kategória.
A Pesti értelmiségi és a vidéki átlag között is nagy a különbség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!