Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért nem haladok az orosszal...

Miért nem haladok az orosszal úgy, ahogy szeretnék?

Figyelt kérdés

Szóval már 3 éve tanulom ezt a nyelvet (ez lesz a 4.) és több ilyen próbavizsga után is csak A2-B1 közötti / körüli szintet értem el, holott ennyi év tanulással már simán meg volt a német és a spanyol nemzetközi C1-em is...

Egyszerűen annyi nyelvtant lenyomtak a torkunkon oroszból, most meg mellétanulom egy ideje nagyobb mennyiségben, ömlesztve a szókincset is, de egyszerűen nem áll össze folyamatos beszéddé, egy improvizációs készséggé az oroszom. Kb 1.5-2 perc mire összerakok egy mondatot, amit nem bemagoltam, hanem magamnak kell kilogikázni, hogy hogyan is helyes nyelvtanilag.

Nagyon úgy érzem, hogy az eddigi /nem csak tanulási/ hanem tanítási módszerekkel is van a hiba.

Mit csináljak, ha meg szeretnék jól, helyesen, folyékonyan tanulni oroszul?

Eléggé nagy kudarc nekem most ez a helyzet vele...://

Válaszokat köszi!:):)

2022. aug. 11. 21:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

#10 Köszi a választ!:)

"A 3 nyelvtani “nem” hogyan fordítható értelmezéssel a magyarra."

Ezt hogy érted? Kifejtenéd?

2023. dec. 10. 18:44
 12/13 anonim ***** válasza:
Kérdező, én ugyanígy vagyok. Hidd el, a 7-esnek van ugaza. Ki kell listáznod rendszerszerűen a hangsúlymintákat, rendhagyó igéket, és addig kell különböző kombinációkban gyakorolni, amíg készségszinten nem megy.
2024. jan. 31. 13:11
 13/13 anonim ***** válasza:

Biztos fennmaradtak a hagyomanyok az orosztanitasban.

A szocializmus alatt mindenkinek kotelezo volt oroszul tanulni de volt aki tiz ev utan a nagybetuket sem ismerte fel. A tanarok is csak a nyelvtani szabalyokat tudtak de beszelni nem.

2024. márc. 8. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!