Miért nem haladok az orosszal úgy, ahogy szeretnék?
Szóval már 3 éve tanulom ezt a nyelvet (ez lesz a 4.) és több ilyen próbavizsga után is csak A2-B1 közötti / körüli szintet értem el, holott ennyi év tanulással már simán meg volt a német és a spanyol nemzetközi C1-em is...
Egyszerűen annyi nyelvtant lenyomtak a torkunkon oroszból, most meg mellétanulom egy ideje nagyobb mennyiségben, ömlesztve a szókincset is, de egyszerűen nem áll össze folyamatos beszéddé, egy improvizációs készséggé az oroszom. Kb 1.5-2 perc mire összerakok egy mondatot, amit nem bemagoltam, hanem magamnak kell kilogikázni, hogy hogyan is helyes nyelvtanilag.
Nagyon úgy érzem, hogy az eddigi /nem csak tanulási/ hanem tanítási módszerekkel is van a hiba.
Mit csináljak, ha meg szeretnék jól, helyesen, folyékonyan tanulni oroszul?
Eléggé nagy kudarc nekem most ez a helyzet vele...://
Válaszokat köszi!:):)
#10 Köszi a választ!:)
"A 3 nyelvtani “nem” hogyan fordítható értelmezéssel a magyarra."
Ezt hogy érted? Kifejtenéd?
Biztos fennmaradtak a hagyomanyok az orosztanitasban.
A szocializmus alatt mindenkinek kotelezo volt oroszul tanulni de volt aki tiz ev utan a nagybetuket sem ismerte fel. A tanarok is csak a nyelvtani szabalyokat tudtak de beszelni nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!