Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Azok a nácik, akik kiszöktek...

Azok a nácik, akik kiszöktek Spanyolországba, Argentínába, stb., hogy tudják spanyol anyanyelvűnek tettetni magukat? Van módszer az akcentus elhagyására?

Figyelt kérdés

Nézem az Internátust és abban a nácik kiszöktek Spanyolországba, árvaházat nyitottak és idős korukra spanyol névvel éldegélnek és akcentus nélkül beszélnek.

Egy embernél értem közülük csak, hogy ő miért tud akcentus nélkül beszélni, mert őt 6 éves kora körül vitték ki oda, de azok akik 20 év felett mentek ki, ők hogy tudják előadni, hogy ők valódi spanyolok?

Ha jól tudom, 10-11 éves korig képes az ember egy nyelvet azzal a hangképzéssel megtanulni, amivel a helyiek, afölött, már lehet hallani, hogy hiába fejlett a szókincse, hiába utánozza a stílust, nem az anyanyelve, akcentussal beszél.

Én is ha kimennék Spanyolországba most és csak spanyolul beszélnék, lehet fejlődne a nyelvtudásom, lehet spanyolosabb lenne a kiejtésem, de akkor is lehet majd érezni, hogy nem vagyok spanyol.

Tehát akkor nem gyanús, hogy valakit pl Joaquinnak hívnak, azt mondja, hogy Spanyolországban született és nőtt fel, de amúgy német akcentusa van?

Vagy van olyan amikor az akcentust el lehet hagyni?

2021. nov. 9. 12:42
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
94%
Ha valaki nem nagy hívő, annak nem okoz problémát átmenni egy másik egyházba, langyos evangélikusból langyos katolikussá válni. Beszél a pappal, a népnek pedig elmondja, hogy megtért, és beiratkozik a következő bérma-előkészítőre.
2021. nov. 15. 19:29
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

"De hát nem vegyültek be és tettették magukat spanyol anyanyelvűnek. Márcsak a kinézet miatt is hülyesêg lett volna ilyennel próbálkozni."

Miért lett volna hülyeség? Argentína lakosságának elég nagy %-a európai származású, sőt a többsége az (elsősorban a spanyol és olasz telepesek leszármazottai). Nagyobb %-a rendelkezik a lakosságnak európai felmenőkkel mint az USA-nak. Így nem meglepő, hogy vannak szőkék is közöttük alapból. Ráadásul a kimenekült nácik sem voltak mind szőkék, ők meg főleg nem hiszem, hogy feltűnőek voltak.

2021. dec. 12. 01:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!