Ettől változhat akcentus?
Például én magyar vagyok, ez az anyanyelvem és ezt beszélem tökéletesen. De ha angolul beszélek rengeteget, mondjuk pár évet, akkor változhat az akcentusom? Persze sok angol akcentus van, de tegyük fel, ha skótokkal beszélgetek sokat, akkor megváltozhat természetes módon az akcentusom? Van egy idős ember, aki turista Afrika egy részén és hajléktalan. Neki például angol akcentusa van, de német, viszont nagyon sokat kint élt Angliában régen. Akkor ezek szerint ez lehetséges?
Nem akarok úgy beszélni, mint akiknek az anyanyelve, csak ezen most elkezdtem gondolkozni nagyon.
Az én akcentusom "hajlongó", sokszor önkéntelenül változik attól függően hogy annak akivel beszélek milyen akcentusa van. Annyiféle nemzetbelivel beszéltem már hogy ez így alakult nálam.
És igen, az ember el is hagyhatja örökre a saját eredeti akcentusát ha elég sokáig él ugyanabban az idegen országban/régióban és csak a helyi akcentust hallja.
Ez általában akkor fordul elő, ha közben a magyart hanyagolod.
Ha mindkettőt rendszeresen beszéled, akkor nem jellemző
Köszi szépen a válaszokat és a történeteket!
Random fun fact: Nálam az fordul elő néha, hogy magyarul nem tudok elmondani alap szavakat, de ez ritka és ilyenkor általában angolul jut eszembe egy kis ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!