Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ettől változhat akcentus?

Ettől változhat akcentus?

Figyelt kérdés

Például én magyar vagyok, ez az anyanyelvem és ezt beszélem tökéletesen. De ha angolul beszélek rengeteget, mondjuk pár évet, akkor változhat az akcentusom? Persze sok angol akcentus van, de tegyük fel, ha skótokkal beszélgetek sokat, akkor megváltozhat természetes módon az akcentusom? Van egy idős ember, aki turista Afrika egy részén és hajléktalan. Neki például angol akcentusa van, de német, viszont nagyon sokat kint élt Angliában régen. Akkor ezek szerint ez lehetséges?

Nem akarok úgy beszélni, mint akiknek az anyanyelve, csak ezen most elkezdtem gondolkozni nagyon.

2021. márc. 16. 01:01
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
19 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Nekem a magyar kiejtésem is megváltozik, ha egy hónapnál többet vagyok az erdélyi unokatesóimnál.
2021. márc. 16. 01:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én akcentusom "hajlongó", sokszor önkéntelenül változik attól függően hogy annak akivel beszélek milyen akcentusa van. Annyiféle nemzetbelivel beszéltem már hogy ez így alakult nálam.

És igen, az ember el is hagyhatja örökre a saját eredeti akcentusát ha elég sokáig él ugyanabban az idegen országban/régióban és csak a helyi akcentust hallja.

2021. márc. 16. 02:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tesóm 15 éve él Angliában, egy évet Amerikában is élt. Konkrétan furcsa hallani,hogy magyarul beszél, angol akcentussal beszéli. Az angolok elsőre el sem hiszik neki,hogy nem igazi angol,olyan az angolja. Ha hazajön,eszébe sem jutnak néha a magyar szavak és Ferihegyen is jegy helyett ticket-et kért a buszon,mert elfelejtette,hogy van magyarul. És álmodni sem szokott már magyarul,neki ez volt a legfurcsább.
2021. márc. 16. 06:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez általában akkor fordul elő, ha közben a magyart hanyagolod.

Ha mindkettőt rendszeresen beszéled, akkor nem jellemző

2021. márc. 16. 07:06
 5/7 anonim ***** válasza:
88%
Ha valaki 5-10 évet él külföldön, és a magyart alig hasunálja, amnak bizony akcentusa lesz, meg nem jutnak eszébe a szavak. Meg ennyi idő alatt rengeteg olyan uj szó és szóhasználat kerül a köznyelvbe, és azokról ő "lemarad"
2021. márc. 16. 07:19
 6/7 anonim ***** válasza:
...es vannak szavak, amiket magyarul sohasem tanultam meg. Amikor a szerelo itt azt vagta a fejemhez, hogy ki kell cserelni a timing belt-et, akkor oszinten nem tudtam, hogy az mi. Aztan evekkel kesobb, valakivel magyarul beszeltem az o kocsijanak a problemajarol, es akkor azt mondtam neki, hogy a "tunetek" alapjan a timing belt-et kell majd kicserelni. Es le lettem szidva, hogy nem tudok magyarul. Pedig tenyleg, soha eletemben nem tudtam, hogy van olyan magyar szo, hogy vezermulanc / vezermuszij. Es amikor a ferjem taviranyitos repulojehez flaps-okat kellett venni, honnan a fenebol kellett volna tudnom, hogy az magyarul fekszarny? Ezeket (es meg jopar masikat) sohasem hallottam magyarul. Szoval... en nem erzem azt, hogy az akcentusom valtozott, vagy, hogy elfelejtettem magyarul. Egyszeruen vannak magyar szavak, amiket sohasem tanultam, sohasem hallottam Magyarorszagon. Es ezek nem "uj" szavak, legalabbis oregebbek kell, hogy legyenek, mint en.
2021. márc. 17. 00:49
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat és a történeteket!

Random fun fact: Nálam az fordul elő néha, hogy magyarul nem tudok elmondani alap szavakat, de ez ritka és ilyenkor általában angolul jut eszembe egy kis ideig.

2021. márc. 17. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!