Leptop? Ki hogy van vele, engem nagyon zavar, ha a laptop szót "leptopnak" ejtik, vagy ne adj Isten így is írják. Jövevényszó már? Hogy helyes? Mikortól jövevényszó egy új kifejezés? Esetleg csak engem zavar, ha angolosan ejtik?
Figyelt kérdés
Zavaró, mint az ojró (Euro)2010. aug. 26. 09:51
11/38 anonim válasza:
Én laptopnak ejtem és laptopnak írom:-)
10.39.-es te meg már fogd be a pofádat, mert komolyan már a 20. kérdésnél látom hogy H.Petrának írogatsz állandóan. És te nem dolgozol? Ekkora gyökereket istenem...
12/38 anonim válasza:
Petra nem azért van egész nap otthon, mert kisgyereke van? Vagy keverlek vkivel? :X
13/38 anonim válasza:
én leptopnak mondom, úgy a helyes szerintem mivel nem magyar szó... de nekem mindegy más hogy ejti, ilyen apróságok igazán nem tudnak idegesíteni.
14/38 anonim válasza:
én is így hívom..engem a "laptop" idegesít.
15/38 anonim válasza:
hát ezt benézted kérdező ugyanis kiejtve az bizony leptop...
16/38 A kérdező kommentje:
Mit néztem be? Nem állítottam, hogy de bizony laptopnak kell mondani, hanem kérdeztem hogy ki hogyan... :S És mint látod megoszlanak a vélemények.
2010. aug. 26. 11:06
17/38 anonim válasza:
Apám laposnak vagy számológépnek (!) hívja. Én még nem hallottam a leptop kifejezést, nálunk mindenki laptopnak, vagy számítógépének hívja.
18/38 A kérdező kommentje:
Én Vaterán láttam egy aukciónál, hogy az eladó leptopnak írta, illetve tévében ejtik néha így riportalanyok. Körülöttem inkább a gép, gépem, esetleg noti az elterjedt, ezért is érdekelt, hogy amúgy mi erről a vélemény. :)
2010. aug. 26. 11:15
19/38 anonim válasza:
Leptop v Laptop nekem mindegy. Szarok rá kit zavar v nem. Úgy mondom ahogy akarom. Laptop oszt annyi.a faszt érdekli titeket mi zavar.
20/38 anonim válasza:
Én leptopnak nevezem, az eurót pedig ojrónak.
Svájc pedig Svejc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!