Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A magyar hasonlít szláv...

A magyar hasonlít szláv nyelvekre hangzásilag?

Figyelt kérdés
vagy mire hasonlít? ha egy külföldi hall egy magyar beszélgetést aki mondjuk nem ismeri a magyart, mit gondol?

2020. nov. 27. 15:37
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
87%
Germagyar barátunk ilyen szinten van: magyarok > yarok mag > koray mag, azaz korai mag, vagyis a Ádám és Éva magyar volt.
2020. nov. 29. 16:31
 32/54 anonim ***** válasza:

30/32 anonim ***** válasza:

A finnugor származás le van vezetve tudományos módszerekkel, szabályos hangmegfelelések lajstromai szólnak a finnugor nyelvelméket mellett. Egyébként is ez egy hipotetikus, rekonstruált rendszer, nem a nyelvemlék kategória. Innen is látszik, hogy fogalmad sincs arról, amiről beszélsz.

--------------

Nincs levezetve, mert egyedül csak a germánnal lehet szabályos hangmegfeletéseket kihozni.

Példa: indogermán sker, ker: hurok, germán hurk, hurkl, mint hurkol,germán hruh a horog

keue: kony, kengyel, keng, mint kunkor germán szavak, a kúp és korong is, ide,ami germán

indogermán keue. germán és germagyar hany, nyak, hiba, homorú germán szavak

indogermán gheu: guva, gubbaszt, gomoly, göb, göndör.

finnugorral nem lehetnek szabályos hangmegfeletetések, mert a magyar nyelv egy germán nyelv, csak elmebetegségek lehetnek.

Hogy mira jó, hát arra, amiket itt mondok, meghát a magyar nyelv egy germán és indogermán nyelv.

2020. nov. 29. 16:50
 33/54 anonim ***** válasza:

a finnugor megfeléelsek elmbetegséghez vezetnek, vegyük a had szót:

Az alapja az indogermán ske, ha lekopik az s, akkor a germánban, ami a magyar h lesz:

hasít: germán has és her

háncs, vagy hánt: germán skend, hans

had: indogermán kat, ebből germán hadu

hasáb: úgy képezve mint a halb a szelből

Se a has, se a had nem finnugor szavak.

De ehhez jön a sereg, ami csakúgy ske gyökű, vagy szake:

sarl: sarl

sarabol: germán skarabon

sereg: germán skara, skarag,

szirt:germán skerj, mint Schäre (t mint a liget-nél a lá gyökből, mint láng, vagy a harmat-nál, mint a germán hrimo, a horzsolból, ami germán hri)

szel. germán skel

szolga: germán saklk, skalg, mint szelga

2020. nov. 29. 17:00
 34/54 anonim ***** válasza:
91%

Gelimero, te nagyon kész vagy :D

Amúgy tudsz beszélni összefüggő mondatokban?

2020. nov. 30. 13:16
 35/54 anonim ***** válasza:
9%

34/34 anonim ***** válasza:

100%

Gelimero, te nagyon kész vagy :D

Amúgy tudsz beszélni összefüggő mondatokban?

---------

Nekem mondod, hogy én nem tudok? Te tufsz csak annyit makogni, mint egy hülye gyerek, hogy te nagyon kész vagy.

Nem tudom erre mit mondjak? Hülye gyerek. Nem vagyok ez a tipus, hogy értselek. Elég szánalmad, látom az agyilag leépült szellemdet, ahogy jön a szádból a nyál.

Hát itt te nem tudsz beszélni, én azt teszem, mert germagyarul beszélek, te meg nem érted. Beszéltem elég sokat, és nem mjut el az agyadig. Ez nay kár.

2020. nov. 30. 17:13
 36/54 anonim ***** válasza:

31/35 anonim ***** válasza:

95%

Germagyar barátunk ilyen szinten van: magyarok > yarok mag > koray mag, azaz korai mag, vagyis a Ádám és Éva magyar volt.

-----

Erre is válaszoltam, hogy ez a te szinted, kb. ezen a szinten van a finnugor meg a török izék is.

2020. nov. 30. 17:21
 37/54 anonim ***** válasza:
83%
Egy dolog, hogy összefüggéstelen, logikátlan dolgokat hablatyolsz, de még helyesírási hibákkal is tele van :D Orvos látott már? :)
2020. nov. 30. 21:51
 38/54 anonim ***** válasza:

"De neked még akkor sincs közöd, mert ez az én nyelvem, én beszélem helyesen, te meg."

Akkor viszont a magyarokat hagyd magyarul beszélni, a germagyar cuccos meg lehet a tied.

2020. nov. 30. 23:25
 39/54 anonim ***** válasza:
10%

A magyar nyelv az germagyar, tehát te hagyd a Magyarokat magyarul beszélni.

De ostoba vagy, hát a magyar nyelv az germagyar, és a magyar nép is, lehet, hogy te nem, te hagyd a Magyart, ha már te nem vagy az.

Nehéz a felfogóképességed, mondták már?

2020. nov. 30. 23:30
 40/54 anonim ***** válasza:
Ne etessétek már ezt a f@szt.
2020. dec. 1. 06:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!