A magyar hasonlít szláv nyelvekre hangzásilag?
30/32 anonim ***** válasza:
A finnugor származás le van vezetve tudományos módszerekkel, szabályos hangmegfelelések lajstromai szólnak a finnugor nyelvelméket mellett. Egyébként is ez egy hipotetikus, rekonstruált rendszer, nem a nyelvemlék kategória. Innen is látszik, hogy fogalmad sincs arról, amiről beszélsz.
--------------
Nincs levezetve, mert egyedül csak a germánnal lehet szabályos hangmegfeletéseket kihozni.
Példa: indogermán sker, ker: hurok, germán hurk, hurkl, mint hurkol,germán hruh a horog
keue: kony, kengyel, keng, mint kunkor germán szavak, a kúp és korong is, ide,ami germán
indogermán keue. germán és germagyar hany, nyak, hiba, homorú germán szavak
indogermán gheu: guva, gubbaszt, gomoly, göb, göndör.
finnugorral nem lehetnek szabályos hangmegfeletetések, mert a magyar nyelv egy germán nyelv, csak elmebetegségek lehetnek.
Hogy mira jó, hát arra, amiket itt mondok, meghát a magyar nyelv egy germán és indogermán nyelv.
a finnugor megfeléelsek elmbetegséghez vezetnek, vegyük a had szót:
Az alapja az indogermán ske, ha lekopik az s, akkor a germánban, ami a magyar h lesz:
hasít: germán has és her
háncs, vagy hánt: germán skend, hans
had: indogermán kat, ebből germán hadu
hasáb: úgy képezve mint a halb a szelből
Se a has, se a had nem finnugor szavak.
De ehhez jön a sereg, ami csakúgy ske gyökű, vagy szake:
sarl: sarl
sarabol: germán skarabon
sereg: germán skara, skarag,
szirt:germán skerj, mint Schäre (t mint a liget-nél a lá gyökből, mint láng, vagy a harmat-nál, mint a germán hrimo, a horzsolból, ami germán hri)
szel. germán skel
szolga: germán saklk, skalg, mint szelga
Gelimero, te nagyon kész vagy :D
Amúgy tudsz beszélni összefüggő mondatokban?
34/34 anonim ***** válasza:
100%
Gelimero, te nagyon kész vagy :D
Amúgy tudsz beszélni összefüggő mondatokban?
---------
Nekem mondod, hogy én nem tudok? Te tufsz csak annyit makogni, mint egy hülye gyerek, hogy te nagyon kész vagy.
Nem tudom erre mit mondjak? Hülye gyerek. Nem vagyok ez a tipus, hogy értselek. Elég szánalmad, látom az agyilag leépült szellemdet, ahogy jön a szádból a nyál.
Hát itt te nem tudsz beszélni, én azt teszem, mert germagyarul beszélek, te meg nem érted. Beszéltem elég sokat, és nem mjut el az agyadig. Ez nay kár.
31/35 anonim ***** válasza:
95%
Germagyar barátunk ilyen szinten van: magyarok > yarok mag > koray mag, azaz korai mag, vagyis a Ádám és Éva magyar volt.
-----
Erre is válaszoltam, hogy ez a te szinted, kb. ezen a szinten van a finnugor meg a török izék is.
"De neked még akkor sincs közöd, mert ez az én nyelvem, én beszélem helyesen, te meg."
Akkor viszont a magyarokat hagyd magyarul beszélni, a germagyar cuccos meg lehet a tied.
A magyar nyelv az germagyar, tehát te hagyd a Magyarokat magyarul beszélni.
De ostoba vagy, hát a magyar nyelv az germagyar, és a magyar nép is, lehet, hogy te nem, te hagyd a Magyart, ha már te nem vagy az.
Nehéz a felfogóképességed, mondták már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!