Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért bénák a magyar nevek?

Miért bénák a magyar nevek?

Figyelt kérdés
A külföldi nevek szerintem jobban hangzanak

2020. nov. 27. 07:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem meg nem hangzanak jobban.
2020. nov. 27. 08:06
 2/20 anonim ***** válasza:
73%

Attól, hogy valami neked nem tetszik, attól még nem béna.

Sokkal jobbak, mint mondjuk a nyávogós angol nevek.

2020. nov. 27. 08:07
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
Tényleg? Akkor pár külföldi, jelen esetben holland nev: Jip, Janneke, Freek, Guus, Ytje, Koosje, Thijs, Arjan, Beetje, Zwaantje. Kb azt se tudja az átlagember, melyik férfi és melyik női név. Ja, van közte egy unisex is.
2020. nov. 27. 08:23
 4/20 anonim válasza:
45%
Lakatos Armandó név mióta béna teee?
2020. nov. 27. 09:29
 5/20 anonim ***** válasza:
67%
Te vagy a béna.
2020. nov. 27. 09:51
 6/20 anonim ***** válasza:
83%

Nem szeretnék lealacsonyítani senkit a neve miatt, de az ilyen Szellőcske, Havaska, Bebőce, Buburc nevek tényleg hülyén és még n*ciskodóan is hangzanak. Van 1-2 szép magyar eredetű név is, de a többségben van egy fajta feltűnősködő töltet, hogy a szülő nagyon ki akartak tenni magukért, és a többségük max. 6 éves korig megy el, utána pedig infantilis és komolytalan.

De minden népnek vannak ilyen nevei, nem csak a magyaroknak.

Sokkal jobban tetszenek a meghonosodott latin/héber alakok, pl. Rebeka, Diána, Anna, Dénes, Péter...stb.

2020. nov. 27. 10:05
 7/20 anonim ***** válasza:
71%

Te vagy az aki szerint a magyar nyelv bena, sz angol sokkal menobb? Kerdezted ezt a B1-2 tudasoddal. Ja, de mint irtad, 17 evesen behergelsz egy amerikai pali dumajara.

Kicsim, szakemberre van szukseged.

Hat a “kulfoldi “ nevek marha jol hangzanak, magyar fonatikus irassal es kiejtessel. Rohejesek.

2020. nov. 27. 12:38
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Országfüggetlen az, ha 'béna' egy név. Itt is előfordul, ott is előfordul.
2020. nov. 27. 12:43
 9/20 A kérdező kommentje:
7 amúgy autista vagyok
2020. nov. 27. 13:07
 10/20 anonim ***** válasza:
95%

Azért gondolod ezt, mert magyar az anyanyelved és ettől nagyon nehéz elvonatkoztatni. Nem tudunk csak hangzás alapján megítélni szavakat, mert akaratlanul is lesz mögött a jelentés vagy valamilyen képzettársítás. Sok név van, amit például régiesnek gondolunk és ezért sosem adnánk a gyerekünknek, miközben külföldiként lehet tetszene a hangzása.

Pár hónapja költöztem Hollandiába és nagyon sokan bókoltak már azzal, hogy milyen jól és különlegesen hangzik a nevem. Bencének hívnak, szóval ilyen se történt még velem, hogy bárki különlegesnek tartsa a nevem.

ma 08:23

Nekem speciel tetszik a legtöbb felsorolt név.

2020. nov. 27. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!