Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért bénák a magyar nevek?

Miért bénák a magyar nevek?

Figyelt kérdés
A külföldi nevek szerintem jobban hangzanak

2020. nov. 27. 07:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem vannak, amik az angolban hangzanak jobban és vannak, amik a magyarban. Például a Tóni rosszabbul hangzik, mint az Antony (entoni). De mundjuk az Eugén jobban hangzik, mint az Eugen (Júdzsin). Vannak olyan nevek, amik mindkét nyelvben jól hangzanak, például a Sebestyén és a Sebastian (Szebásztien).

Ha az eredeti magyar nevekről beszélsz, az változó. Fontos megjegyezni, hogy mivel az ősmagyarok sokáig türk befolyás alatt éltek, ezért ugyanúgy elterjedtek a türk nevek náluk, mint az európai nevek a mai magyaroknál. A türk nevek pedig általában törökös, durva, ilyen dörgő hangzásúak: Ödön, Bendegúz, Gyula, Huba, Töhötöm, Bolcsú, Kötöny, Aba, Alpár, meg kb. az összes Cs - vel kezdődő név.

Vannak olyan ősmagyar nevek is, amik kizárólag magyar eredetűek (legjobb tudomásom szerint): Levente (a kedvenc férfi nevem, szerintem szép is a hangzása), Előd, Emőd, Erős, Fajsz, Farkas, Gyoma, Holló.

2020. nov. 27. 23:11
 12/20 anonim ***** válasza:
71%

Kerdezo, na Es aztan, autista vagy nem. Se jobb se rosszabb nem vagy. Dicsekedsz vagy divatozol?

Egy masik hulye kerdesed is volt, hogy kozgazdasz, 650,000 fizetes, meg hulyeseg, nez meg ott is autista voltal. Rohejes es unalmas mar.

2020. nov. 28. 02:14
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

10!

Ezek szerint te kivétel vagy, aki erősíti a -szabályt. Nyilván hozzájárul az is, hogy itt élsz Hollandiában, így nem ismeretlenek számodra ezek a nevek. Átlag magyar kb a falnak megy ezektől.

2020. nov. 28. 08:12
 14/20 anonim ***** válasza:
71%
#11, én ezektôl sz ôsmagyar nevektôl a falhoz megyek. Sajnálom a szegény gyereket akinek viselni kell. Nagyon viccesek. Ödönke, Zsombor, Te jó ég!
2020. nov. 28. 08:51
 15/20 anonim ***** válasza:
55%
Miért lenne béna például a Krisztina név? Vagy a Csilla, Csenge, Kinga, Noémi, Sarolta, stb., stb. Egyik szebb, mint a másik. Akárcsak a fiú nevek: Norbert, András, Zsombor stb. Nem kell a nyugatot majmolni, a magyar a legszebb nyelv a világon!De ezt csak mi tudjuk. Olvastam egy helyen, hogy pl. a Talpra, magyar!-t sem tudták rendesen lefordítani, azt hiszem, olaszra, hanem Állj fel, magyar lett belőle.
2020. nov. 28. 12:46
 16/20 anonim ***** válasza:
79%

ma 12:46

"a magyar a legszebb nyelv a világon" Eddig a mondatrészig azt hittem normális a kommented... miért kellett elrontani? Nem létezik olyan, hogy "legszebb nyelv" és elhiheted, hogy az olaszban is vannak olyan kifejezések, amiket nem tudunk tökéletes lefordítani magyarra. Egy idegen nyelven beszélek csak magas szinten, de speciel a 'talpra' szóra pont van tökéletes kifejezésük nekik is.

2020. nov. 28. 15:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

#15: Fel kell világosítsalak, de sem a Noémi, sem a Norbert vagy az András, sem a Krisztina név NEM magyar név eredetileg.

Csak itthon meghonosodott, magyar hangzásnak és fonetikának megfelelő transzformációk, de mindegyiknek van eredeti héber/latin megfelelője, ami később az összes európai nép nyelvében, így a magyarban is elterjedt.

2020. nov. 28. 15:32
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem is bénák, vannak itt is tök menők:)
2020. nov. 29. 21:09
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo szerint minden bena ami nem “kulfoldi, hanem magyar. Voltak mar neki ilyen idiota kerdesei. Ha nem bologatunk, akkor o autista. Csak egy hulye troll.
2020. nov. 29. 22:09
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nezopont kerdese. Rebeka nev viszonylag uj Magyarorszagon, 15-25 evesek kozt van altalaban Rebeka. Amerikaban ez a nev 60 eve volt nepszeru.

Dzsenifer is viszonlag uj nev, teenager lanyokat hivnak igy. Amerikaban a Jennifer viszont 40+os nok koreben gyakori.

Az en nevem Zoltan ami Magyarorszagon eleg unalmas de kulfoldon tobben mondtak hogy eleg cool nevem van.

2020. dec. 1. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!