A magyar hasonlít szláv nyelvekre hangzásilag?
20/23 A kérdező kommentje:
most velem van a baj?
----------
Én leírtam mégegyszer csak törölték. ajánlom a többi topikot, ahol ott vagyok, ott bővebben le van írva, ezen az oldalon.
Ezt írtam egyszer:
2/24 A te válaszod:
0%
6/11 A kérdező kommentje:
a sok ny ty cs gy hang miatt gondoltam h esetleg hasonlit a szlavra
tegnap 16:44
Privát üzenet
------------------
Ezek a germánból alakultak ki:
ny példa: nyak, a hu gyökből, ebből hany, huny, hiba, hegy(germán haugja), hun+ja kausatív képzés, ez ugyanaz, ami a látja-ban van benne, majd gy indogermán k.
hátul: konyul, huny,minda a kettő kausatív j-s, hun-ja, kun-ja
gy: ha már volt a hegy, akkor germán haugja, a dj összeolvad
gy: bogyó, germán basjó, az s d-vé válik, akettő összeölvad
indogermán gw: kill, quel: gyilok
ku gyökből a gyök: ku a gyöke a gyöknek, germán kjuka, a kj összeolvad
fágy, a faj-ből: germán fel, ebből lesz faj, az l j-vé válik, majd a keusatívkpző t jön, mint falten, jt összeolvad, de methathese nem történik.
faggyú: indogermán pei, germán faitj, a tj vagy dj összeolvad
cs hang elől:
germán st: stalad, mint család
stoedor: csődör, a csé gyökből
csepű: stei gyökből, mint tömörül, germán staup, ebből a csepp szó is, és a csíra, mint steira
germán steu gyökből: germán stauta csata, stamp, csámpa, mert ütött, ami a taszít, ha lekopik az s
hátul: d-ből és g-ből alakul ki hátul a cs, mint
háncs: germán skend, hans, ha lekopik az s akkor a k-ból h lesz
belül: lucsok, a lé gyökből dj, tj, germán ludjan, ludj
ty:
lé gyökből a lutyok, itt nem cs, hanem ty lesz
a trottyos: treten, tretj, a tj összeolvad ty-vé, mint a fágyban a tj gy-vé
Tudsz felmutatni nyelvemléket, szórványemléket, vagy bármily nemű bizonyítékot arra, amit itt összehordtál, vagy írhatom a TOP 10 KONTEÓ gyűjteményembe?
25/25 anonim ***** válasza:
100%
Tudsz felmutatni nyelvemléket, szórványemléket, vagy bármily nemű bizonyítékot arra, amit itt összehordtál, vagy írhatom a TOP 10 KONTEÓ gyűjteményembe?
-------------
Tudsz felmutatni bármilyen finnugor vagy török nyelvemléket? Nem.
Indogermán nyelvet? Igen. Árja,ógörög, tochar, germán-gót.
de ez még mindegy is lenne, csak tudni kell magyarul, germagyarul.
A rend vagy a logika is bizonyítja.
Konteo? he? nem beszélem a nyelved, hagyj ezzel az új nyelvel.
Amit tudok a szórol, az az, hogy mi a bajod vele. Ha még az is lenne, akkor az igazságtartalmát nem zárja ki, vagyis a magyar nyelv igazságát, ami az egyedüli igazság.
Na konteo=összeesküvés-elmélet.
És? Ezel mi baj van? a kettő nem zárja ki egymást. amúgyis a tudomány lenne a pekoratív.
Nem tudok erre mit mondani...
Ez olyan, mintha a nyelv a mai értelmezés szerint nem származhatna mondjuk elmebetegektől, vagy morális kellejne lennie, vagy kúthúramegszállott.
Mondjuk a nyelv a primitívtől származik, ami az őskor meg a hőskor a homeroszi, a magyar nyelv Asja meg Kirgen.
Szóval van ez az ember, ez az ősgermán, vagy ősindogermán, az meg más mint mondjuk egy értelmetlenségi.
Amit te elmbetegnek nevezel, vagy másnak, az a nyelv, és így te lennél az elmebeteg.
Konteo? Mi az értelmetlenségi, mekkora a különbség a művi és a primtiív között? Sok. Tehát ez hasmisítás volna.
Felőlem te odateszel valamit ahová véled. viszon ami az, az az is marad.
Hülye kérdés: Ez konteo?
Igen.
Aztán : És? De az marad ami. Sőt top1.
Amúgy nekem totál mindegy, hogy te hová teszel mit. Mert a germagyar nyelv az enyém, nem a tiéd.
A nyelvvel vok azonos, mondhatni identitás. Ha a germagyar nyelvről nem mondasz baromságot, akkor nekem mindegy, hisz nem a tiéd, hanem az enyém.
Kényegében letudlak, mint akinek az őse az Árja, vagy Germagyar szája járásja után tanult meg germagyarul, de nem érti azt.
A finnugor származás le van vezetve tudományos módszerekkel, szabályos hangmegfelelések lajstromai szólnak a finnugor nyelvelméket mellett. Egyébként is ez egy hipotetikus, rekonstruált rendszer, nem a nyelvemlék kategória. Innen is látszik, hogy fogalmad sincs arról, amiről beszélsz.
"Indogermán nyelvet? Igen. Árja,ógörög, tochar, germán-gót."
Mutasd be őket, hogy melyik mire jó nekünk a nyelvünk származását illetően.
"Konteo? he? nem beszélem a nyelved, hagyj ezzel az új nyelvel."
Hát ez kész :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!