Szerintetek aki manapság csak 1 idegen nyelvet beszél a magyaron kívül az analfabétának mondható?
Manapság már egyre többen beszélnek legalább 2 de inkább több idegen nyelvet. Mindez a fiatalabb korosztályra jellemző (16-30 év)
30 és 50 év közöttieknek az átlaga egy idegen nyelvre tehető. 50 év felettiek pedig perfekt magyarok.
Ebből a statisztikából az vehető ki, hogy kiöregedő félben vannak azok akik 1 illetve egy idegen nyelvet sem beszélnek, az új generációban pedig már szinte analfabétának lesz mondható aki legalább 2 idegen nyelvet középszinten nem sajátít el.
Mi a véleményetek erről?
De akkor úgy látom a kommentek alapján, hogy ezt csak én tapasztaltam így :D
Mindenesetre köszönöm szépen a válaszokat :)
Szerintem nem korrekt amit irsz.
Személy szerint en tobb nyelven tudok beszelni de nem azert, hogy esetleg felvagjak vele hanem azert mert nekem a nyelvtanulás a hobbim.
Jelenleg koreaiul tanulok, de nem tartom azokat analfabétanak akik max angolul tudnak a magyaron kívül.
Akkor vegyük semmisbe a kérdésem :D Kicsit el voltam tájolódva :D
#8 Csodás hobbi, sok sikert kívánok hozzá :)
"#2 Nem konkrét analfabéta nyilvánvalóan nyelvtudásnak a hiánya, szimplán a társadalom többi részétől annyira el van maradva ilyen téren, hogy rá illeszthető az enyhe analfabetizmus."
Mármint a társadalom melyik többi részétől van elmaradva az, aki csak egy idegen nyelvet beszél? Attól a kb. 98-99%-tól, aki csak magyarul (sok esetben még azt is csak alapfokon) beszél? Vagy attól a kb. 0,01%-tól van elmaradva, aki legalább két nyelvet beszél társalgási szinten?
Ha utóbbira gondoltál, akkor azt a 0,01%-ot inkább ne nevezd a társadalom többi részének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!