Mennyire mondható szerencsétlennek az, aki élete során maximum 4-5 idegen országban tudott csak nyaralni? Manapság eléggé jellemző azért, hogy a magyarok is külföldön nyaralnak.
Én "csak" 6 országban voltam + belföldi utazások, de nem érzem szerencsétlennek magam, böven van idöm.
Söt, inkább hálát adok azért, mert ezekbe az országokba eljutottam, van hol laknom, van mit ennem.
18F
Szingapurban nyaraltam, és ott engem mint turistát besoroztak katonának. Na jó, ez nem igaz - félig! Nem jártam ott, csak szeretném érzékeltetni, hogy az éremnek két oldala van!
Minden rosszban van valami jó, és megfordítva.
Régi keleti tanmese:
egy faluban gazdag családba született egy leány csecsemő.
- Milyen szerencsés! Gazdagok fogják felnevelni! -mondták a falusiak.
Amikor nagyobbacska lett, a megkeseredett szülei rajta verték le sérelmeiket...
- Milyen peches! -mondták a falusiak.
Szép leánnyá cseperedett, 20 évesen megkérte a kezét egy dalia, aki figyelmesen, szeretettel bánt vele.
- Milyen szerencsés! -mondták a falusiak.
Ahogy megülték a lagzit, a férjének eltört a karja.
- Milyen szerencsétlen ez a lány! Jaj,jaj, mi lett a párjával! -mondták a falusiak.
Hamarosan lovasok érkeztek, csatába vinni az összes legényt, férfit. A törött karút nem sorozták be, sőt, hamarosan meggyógyult a karja ,de már nem jöttek érte a katonák, a többi férfi többsége meg odaveszett a csatában...
- Milyen szerencsés ez a lány! A férje túlélte és egészséges is! -mondták a falusiak.
Szépen éltek, gyarapodtak, gyerekeik születtek. De a tigris elragadta az újszülött csecsemőjüket...
- Milyen peches ez a leány! -mondták a falusiak.
FOLYTASSAM...??
Emberek, ébredjetek fel a zombi életből!
Miért lennél szerencsétlen? Két ember nem utazik: aki nem akar (őt nyilván nem zavarja) és aki nem tud (de ez se szerencsétlenség, pláne, ha tesz ellene).
Én jártam már legalább 5 országban, mert a szüleim megadták nekem ezt a lehetőséget. Nem tettem érte semmit, nem az én érdemem.
Imádok utazni, ezzel szeretnék foglalkozni valamilyen szinten a jövőben is, mert, ahogy írtad, egyszer élünk.
De nem, nem szerencsétlen az, aki nem utazik.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!