Ha kiköltözök külföldre akkor elmúlik az akcentusom?
Szóval az a tervem ,hogy majd ki szeretnék menni külföldre egyetemre de félek ,hogy nem lesz tökéletes az angolom.
Mennyi időt kell ott eltölteni ,hogy akcentus nélkül beszéljem az angolt?
Nekem mindenki azt mondja ,hogy nagyon jó érzékem van a nyelvhez.
A 2. válaszoló sajnos hülyeséget beszél.
Az akcentus elhagyása nyelvi környezetben bizonyítottan gyorsabb folyamat, mint ha az adott nyelvet valaki elszigetelve tanulja, vagy gyakorolja. Én 100 km-ről felismerem az angolul beszélő személy magyar akcentusát, ha az van neki. Sőt, a magyar által beszélt angolt sokkal jobban meg is értem, mert magyar vagyok.
De az akcentus elhagyása leginkább attól függ, hogy milyen a hallásod. Ha jó, akkor előbb utóbb elhagyod az akcentusodat, ha nem, akkor előfordulhat, hogy soha. Erre példa az itt élő kuki művésznevű, francia származású rádiós, vagy a nigériai fekete pákó akik 100 év múlva sem fognak jól beszélni magyarul.
A hangképzés nem egy csak kisgyermekkorban tanulható készség, hanem az bármikor elsajátítható és csak két dolog, hallás és gyakorlás függvénye. Ha mindkettő megvan, akkor a siker sem marad el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!