Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csak hangfelvételen hallható...

Csak hangfelvételen hallható az akcentusom, de való életben egyáltalán nem hallom? Hogy lehet ez?

Figyelt kérdés

eddig teljesen abban a hitem éltem hogy akcentus nélkül beszélek angolul, szinte már egy native-et megközelítőleg. mindig is tökéletesen teljesítettem nyelvekből, ez talán még jobban megerősítette hitemet, és így ezzel akartam tovább menni a tanulmányaimban, és azt hittem már sikerült tökéletesítenem. plusz mióta az eszemet tudom, a műsorokat és filmeket is mindig angolul néztem, szóval beivódott.

erre ma gondoltam felveszem az angol megtanulni való szöveget hangfelvétellel és teljesen elámultam attól amit hallottam. teljesen világos akcentust hallottam rajta. eléggé le vagyok lombozódva, mert mindig gyakoroltam a beszédet, rengeteg energiát tettem a nyelvtudásomban, és így magabiztos is lettem. de ez teljesen elveszi a kedvem. hogy lehet ez? hogy való életben a saját akcentusomat nem vagyok képes hallani? és az a fura, hogy nem is a bonyolult szavakon hallatszik a legjobban, hanem a "that"-eknél, és hasonló rövid szavaknál, és ezeket nem is tudom, hogyan ejtsem ki másan, mint ahogy..

19/L

2018. ápr. 22. 16:05
 1/2 anonim ***** válasza:
87%
Ugyanúgy, ahogy totál másnak hallod a hangodat felvételen, mint mikor beszélsz. Hallható az akcentusod igazából is. Gyakorolj, keress kiejtéses anyagokat, beszélgess nativeekkel, de igazából nem egy túl ésszerű cél az akcentus teljes eltüntetése, egyszerűen nem ér annyit, mint amennyi energiát bele kell fektetni. Ha normálisan fejezed ki magadat, és érdekli az embereket, amit mondani akarsz, akkor lehet bármilyen hülye is az akcentusod, senkit nem fog érdekelni.
2018. ápr. 22. 20:17
 2/2 anonim ***** válasza:
56%
Itt ezt mar sokszor ajanlott am, irtam, hogy sokan abban a hitben vannak, hogy akcentus nelkul beszelnek. Csak fel kell venni magunkat es egesz mas a helyzet. Amugy csakis a magyarokatzavarja az akcentus, senki mast nem.
2018. ápr. 22. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!