Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért adnak ma a gyerekeknek...

Miért adnak ma a gyerekeknek hülye neveket?

Figyelt kérdés
Annyi szép magyar név van, ami ugye elsősorban a magyar(os) vezetéknevekhez illik, de az utóbbi években felkapták a zsidó meg olasz keresztneveket, sokan szerintem azt sem tudják, honnan származik, mi a jelentése. A másik, amikor hírességekről, vagy szappanopera szereplőkről nevezik el a gyereküket. A név nagyon meghatározó egy ember életében.
2010. júl. 3. 11:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ándzseló,Valentinó,Rodrigó....ilyen neveket inkább csak cigányok adnak.....
2010. júl. 3. 14:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi minősül zsidó névnek? Mert pl. a Gábor is héber eredetű név!
2010. júl. 4. 11:34
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem sok zsidó név(pl Dávid, Eszter) nagyon szép. Külföldi nevet(pl Alexandra) sosem adnék a gyerekemnek, főleg azért mert engem is így hívnak. :S Nagyon utálom :(

Szerintem a sorozatokból vett Eszmeraldák meg Rozalindák főleg divat miatt lettek... Nagyon nagyon hülye szokás :D

2010. júl. 7. 12:59
 14/17 anonim ***** válasza:
Sok primitív sorozatfüggő van,ezért van ez a sok hülye név.
2010. júl. 7. 21:05
 15/17 anonim ***** válasza:
Engem Majának hívnak és szerintem ez is nagyon fura név de én szeretem.Mondjuk én a fiamat mindenképpen Botondnak nevezném mert én is az lettem volna, ha fiú lettem volna. Lánynak pedig vagy Emese vagy Leona
2010. aug. 4. 17:48
 16/17 anonim válasza:

Engem Patríciának hívnak és sztem szép név...mindig szerettem...csak aztán ugye patti=pattanás elég izék voltak az o.társaim :S de aztán benőtt a fejük lágya...xD

15L

2010. okt. 26. 20:52
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig az Alexandra nagyon szép név.

Egyébként héber eredetű az összes régi név. Gábor, József, Mária, János, Eszter, Éva, Jakab, Tamás, Mihály, Mátyás, Tamás, Gáspár, szóval erről ennyit.

Sok szép magyar név? Igen, tényleg van.

- De van még sok szép görög név is:

Sándor, Alexandra, András, Ágnes, György, Dénes, Veronika, Gergely, Miklós, Katalin, Ilona.

- Sok szép latin (római) név:

Júlia, Balázs, Pál, Dezső, Viktor, Bálint, Orsolya, Margit.

- Sok szép germán név:

Ernő, Gizella, Károly, Irma, Lajos, Zsigmond, Edit, Róbert, Attila, Vilmos.

- Sok szép kelta név:

Artúr, Brigitta, Oszkár, Nóra

- Sok szép szláv név:

Vera, Ludmilla, Milán, Kázmér, László, Natasa, Olga

- Sok szép török név:

Ákos, Kálmán, Géza, Zoltán, Ajtony, Kartal, Zongor.

- Végül sok szép magyar név:

Levente, Ibolya, Virág, Őzike, Gyula, Árpád, Előd, Farkas, Emese, Liliom, Viola, Gyöngy, Béla, Aranka, Jolán, Bíborka, Cseperke

- angol nevek:

Amélia, Kitti, Evelin, Fanni, Vivien

- egyiptomi név:

Zsuzsanna

- irodalmi név

Csilla, Enikő, Tünde, Dalma, Gyöngyvér, Lenke, Melinda, Tímea

- pun név:

Mónika

- francia név:

Anett, Zsanett, Babett, Henriett, Lujza, Nikolett

Ami még érdekesség. Az 1400-as évek idején a Skolasztika ugyanolyan népszerű név volt, mint a Mária.

2013. jan. 14. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!