Miért adnak ma a gyerekeknek hülye neveket?
Szerintem sok zsidó név(pl Dávid, Eszter) nagyon szép. Külföldi nevet(pl Alexandra) sosem adnék a gyerekemnek, főleg azért mert engem is így hívnak. :S Nagyon utálom :(
Szerintem a sorozatokból vett Eszmeraldák meg Rozalindák főleg divat miatt lettek... Nagyon nagyon hülye szokás :D
Engem Patríciának hívnak és sztem szép név...mindig szerettem...csak aztán ugye patti=pattanás elég izék voltak az o.társaim :S de aztán benőtt a fejük lágya...xD
15L
Szerintem pedig az Alexandra nagyon szép név.
Egyébként héber eredetű az összes régi név. Gábor, József, Mária, János, Eszter, Éva, Jakab, Tamás, Mihály, Mátyás, Tamás, Gáspár, szóval erről ennyit.
Sok szép magyar név? Igen, tényleg van.
- De van még sok szép görög név is:
Sándor, Alexandra, András, Ágnes, György, Dénes, Veronika, Gergely, Miklós, Katalin, Ilona.
- Sok szép latin (római) név:
Júlia, Balázs, Pál, Dezső, Viktor, Bálint, Orsolya, Margit.
- Sok szép germán név:
Ernő, Gizella, Károly, Irma, Lajos, Zsigmond, Edit, Róbert, Attila, Vilmos.
- Sok szép kelta név:
Artúr, Brigitta, Oszkár, Nóra
- Sok szép szláv név:
Vera, Ludmilla, Milán, Kázmér, László, Natasa, Olga
- Sok szép török név:
Ákos, Kálmán, Géza, Zoltán, Ajtony, Kartal, Zongor.
- Végül sok szép magyar név:
Levente, Ibolya, Virág, Őzike, Gyula, Árpád, Előd, Farkas, Emese, Liliom, Viola, Gyöngy, Béla, Aranka, Jolán, Bíborka, Cseperke
- angol nevek:
Amélia, Kitti, Evelin, Fanni, Vivien
- egyiptomi név:
Zsuzsanna
- irodalmi név
Csilla, Enikő, Tünde, Dalma, Gyöngyvér, Lenke, Melinda, Tímea
- pun név:
Mónika
- francia név:
Anett, Zsanett, Babett, Henriett, Lujza, Nikolett
Ami még érdekesség. Az 1400-as évek idején a Skolasztika ugyanolyan népszerű név volt, mint a Mária.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!