Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért adnak ma a gyerekeknek...

Miért adnak ma a gyerekeknek hülye neveket?

Figyelt kérdés
Annyi szép magyar név van, ami ugye elsősorban a magyar(os) vezetéknevekhez illik, de az utóbbi években felkapták a zsidó meg olasz keresztneveket, sokan szerintem azt sem tudják, honnan származik, mi a jelentése. A másik, amikor hírességekről, vagy szappanopera szereplőkről nevezik el a gyereküket. A név nagyon meghatározó egy ember életében.
2010. júl. 3. 11:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Hmmm... a szappanoperás nevek oké, elég hülyén hangzanak (pl. Kovács Eszmeralda), de te tudod, hogy mik minősülnek zsidó névnek? Gyakorlatilag az összes Bibliai név annak számít. De bolondok a magyar emberek, hogy olyan neveket adnak, mint a Dávid vagy a Mária... ejha... :P

Az ok meg egyszerűen a feltünési viszketegség...újrafogalmazom: a különleges névvel való kitűnés hülyeséggel való párosulása...

2010. júl. 3. 11:10
 2/17 anonim ***** válasza:
68%

Nénjémet Máriának hívják, a lányát is, o.társam Dávid.

Nénjémnél és lányánál nem tom, okozott e gondot a nevük.

O.társamat mindennel piszkálják, csak a kersztnevével nem.

Ink. a strébersége miatt csesztetik.

Legtöbbször az emberek nem a kereszt, hanem a vezetékneveken gúnyolódnak!

2010. júl. 3. 11:25
 3/17 anonim ***** válasza:
92%
Mert ma "mi mind egyéniségek vagyunk" :D
2010. júl. 3. 11:28
 4/17 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem nem ezekre a nevekre gondolt, mert ezek héber EREDETŰ nevek ugyan, de honosodtak.

De néhány névnek mostanában a honosítatlan formáját használják.

Hogy ennek mi az oka? Szerintem is valami feltűnési viszketegség. Azt hiszik, hogy ettél lesznek "trendiek".

2010. júl. 3. 11:38
 5/17 anonim ***** válasza:
83%

Százhetvenmilliomodik ilyen kérdés,ne haragudj,de ha nekem tetszik egy név és illik,jól hangzik a vezetéknévvel együtt,akkor nem azt fogom kutatni,hogy mi a jelentése és honnan ered,milyen ország lakói használják,hanem a gyerekemnek adom és kész.Az én lányom is Mo-on elterjedt olasz eredetű nevet fog kapni,mi ebben a probléma?

A szappanoperák,hírességek neveit meg egyértelműen cigányok használják.Az én környezetemben egyetlen "fehér"kisgyermek sincs,akit José Armandónak "hínnak".

2010. júl. 3. 11:44
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Engem névválasztásban se a név eredete, se a jelentése nem tudna befolyásolni, csak a hangzása. Engem pl Fanninak hívnak, ez valami virágkoszorút, vagy mit jelent, de ez most őszintén, kit érdekel?! Tőlem akár csótányt is jelenthetne, nem tökmindegy?!

Szappanopera név, hát attól is függ, ha pl a BK-ból Kinga után nevezik el a gyereket, az nincs baj :D Hoszéármándó meg társai csak a romáknál divat.

2010. júl. 3. 11:54
 7/17 anonim ***** válasza:
79%
Csótány XD
2010. júl. 3. 11:55
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
Hülye szülők - hülye nevet tudnak adni!
2010. júl. 3. 11:56
 9/17 anonim ***** válasza:
30%
Az utolsó válaszoló tökéletesen megadta a választ.
2010. júl. 3. 12:46
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem tűnt fel, de az egyik ismerősőm Ádámnak vagy Dávidnak nevezte el a gyereket és apósa mondta, hogy zsidó nevet adtatok neki, nem talált6atok normálisat? Ha szigorúan vesszük valóban, Ádám, Dávid, Mária mind zsidó nevek.

De szerintem ezek nincsenek annyira divatban ma.

Inkább a régi magyar nevek, meg az idiótábbnál idiótább külföldiek.

2010. júl. 3. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!