Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Szerintetek az "rendben van",...

Szerintetek az "rendben van", ha a szülők adnak pénzt a gyerekeknek karácsonyi ajándékra?

Figyelt kérdés
2010. dec. 14. 20:27
1 2
 1/14 Cory Rose ***** válasza:
100%
Szerintem igen, így legalább nincs az, hogy mellélőnek az ajándékkal. Nálunk sokszor van hogy pénzt kapok, bár én általában ajándékot is kapok mellé...
2010. dec. 14. 20:38
 2/14 anonim ***** válasza:
Én mindig pénzt kérek karácsonyra de a szüleim nem nagyon szeretnek pénzt adni. Pedig sokkal jobban örülnék neki. Mondjuk így meg megkérdezik hogy mit kérek és nagy szenvedések közepette beszerzik de sokkal könnyebb lenne nekik ha pénzt adnának :D
2010. dec. 14. 21:11
 3/14 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem "rendben van". Ha nem azt adnak, akkor is pénzből veszik. Elég ritka az hogy saját kezűleg varrnak egy bábut a gyereknek, vagy hasonlók. De ha varrnak, akkor úgyse karácsonyra, hanem csak úgy, mert szeretik.

Én azt mondom, le a karácsonyi fasságokkal! Ünnepeljük csak Jézust, és kész!

2010. dec. 14. 21:15
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lenne rendben: sok esetben a gyerek olyan valamit szeretne, ami túlmegy a kereteken, ha VALAMIT ad a szülö, akkor anbnak nem örül, ha meg pénzt ad, akkor abból össze lehet spórólni a gyereknek azt, amire vágyik.

Ha adott esetben a többi családtag (nagyszülö, keresztszülö, nagybácsi/nagynéni, stb) is ad, akkor könnyen lehet, hogy összejön elég arra, amit óhajtana, és meg tudja azt venni, amit akar.

2010. dec. 14. 21:31
 5/14 anonim ***** válasza:
Lehet, h csak én nem tudok szöveget értelmezni, vagy már fáradt vagyok hozzá, de én úgy értettem, h az van e rendben, ha a szülő pénzt ad a gyereknek, amiből ő megveszi a szüleinek, rokonoknak, barátoknak az ajándékokat. Szerintem ez rendben van, hiszen egy gyereknek nincs fix fizetése, legjobb esetben kap egy kis zsebpénzt, vagy az egyéb ünnepekre kapott pénzből kell ajándékot vennie. Az egy jó dolog, ha tud olyat adni, ami nem kerül pénzbe, mondjuk vmi kézzel készített dolog, de már egy tábla csoki is pénzbe kerül. És nem lehet mindenkinek összebarkácsolni vmit úgy, h örüljön is neki.
2010. dec. 14. 21:46
 6/14 anonim ***** válasza:

Én úgy gondoltam ajándék helyett, de lehet hogy a kérdező az előzőre gondolt, hogy abból vegyenek ajándékokat.

Ajándék helyett szerintem nem, ha már nagy gyerekek meg lehet venni velük együtt az ajándékot, így olyat kap aminek örül.

2010. dec. 14. 22:45
 7/14 anonim ***** válasza:

tegnap 22:45-ös: nálunk pénzt kapnak és gyüjtenek, mert a gyereknek egy laptop kell, de annyi pénzünk nincs, higy tudjunk egyet venni neki, ami elég jó is. Mivel van rá majdnem egy éve, ezért ö kérte, hogy mindenki pénzt adjon, és igy nyárra össze fog jönni annyi, amennyire szüksége van. Most hiába mennénk el közösen, csak egy negyed gépet rudnánk megvenni.

Szerintem nagyobb gyerekeke esetében igenis rendben van, ha pénzt kapnak ajándékba.

2010. dec. 15. 07:50
 8/14 anonim válasza:
Egy csomóan félre értitek a kérdést!!!! Addig rendben van, amíg a gyereknek nincs jövedelme,iskolás. A zsebpénz is valahogy így működik, csak itt épp karácsonyi ajándékokra költik. Hangsúlyozom: nem a saját részükre!
2010. dec. 15. 13:41
 9/14 A kérdező kommentje:
Emberek, van egy rossz hírem: kizárólag a 21:46-os és talán az utolsó értették meg a kérdést. Nem ajándék GYANÁNT adni pénzt, hanem arról van szó, hogy a gyerek nem a saját zsebpénzéből vesz ajándékot, hanem a szülők adnak neki az ünnep előtt pénzt, hogy abból vegyen ajándékot!
2010. dec. 15. 15:42
 10/14 anonim ***** válasza:
Akkor sincs rendben szerintem.
2010. dec. 15. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!