Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem lehet normális...

Miért nem lehet normális neveket adni a gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Miért kell olyan sehonnai neveket aggatni a gyerekekre mint pl. Zoé, Kea, Dagmar, Fény, Szende, Jezamin, Künde stb.

Miért nem lehet egy fiú pl. Dávid, János, József, Lajos, Balázs, Dániel, István, Máté, Ádám, Péter, Bálint, Tamás, Márton, Teodor, Lénárt, Roland, Adolf, Adolár stb.?

És egy lány Krisztina, Anna, Julianna, Hanna, Katalin stb.?

2010. dec. 31. 17:33
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
42%
mert az olyan emberek, akik ilyen idióta neveket adnak a gyerekeiknek, mint pl te az első 2 sorban felsoroltál, TUDJÁK hogy soha, semmi mással nem fog kitűnni a gyerekük a tömegből....
2010. dec. 31. 17:36
 2/43 anonim ***** válasza:
87%

Nekem pl. tetszenek a különlegesebb nevek,a nagyon hétköznapiak nem igazán:)

Az én kisfiamat Szilveszternek hívják.

Annyira nem durva de nem is átlagos:)

2010. dec. 31. 17:37
 3/43 anonim ***** válasza:
44%

Én sem értem.Direkt kibas*nak a gyerekükkel.Ilyen nevet olvastam hogy Sötét Barna.XD Milyen kiba*ás már.

Vagy ha valakinek Vég a vezetékneve akkor ne Bélának nevezze el már könyörgöm.Abba nem gondol bele,hogy a gyereket mennyit fogják ezzel szivatni?Vég Béla XD

2010. dec. 31. 17:39
 4/43 anonim ***** válasza:
69%
Én is utálom a "senkinek ne legyen az a neve mint az enyémnek" divatot. Na de Adolár? :D Az jó? :D
2010. dec. 31. 17:57
 5/43 A kérdező kommentje:
A Szilveszter jó név mert van magyar hagyománya. Sajnálom, nem tudtam felsorolni az összes elfogadhatóó nevet (de azért csinos kis lista)
2010. dec. 31. 17:59
 6/43 A kérdező kommentje:
Az Adolár, Lénárt, Tibold (Teobald), Geréb, Alajos stb. germán nevek honosak voltak aztán kiestek. Nem tudom miért, nekem van egy ősöm akit Tiboldnak hívtak :D
2010. dec. 31. 18:02
 7/43 A kérdező kommentje:
És azzal is ki lehet tűnni ha mondjuk Tiboldot adsz. Nem kell ahhoz Zoét vagy más istenkorbácsát adni.
2010. dec. 31. 18:03
 8/43 anonim ***** válasza:
82%
Hát igen, de látod ez a baj. Amik neked normálisak, azok másnak nem azok. Van akinek ősmagyarkodni normális, van, akinek a sztárnevek és van, akinek muszáj amerikai nevet adni. Kinek mi a normális. Nekem se tetszenek a különc nevek, szerintem a szülő feltűnési viszketegségében a gyereket szivatja, de mindenkinek szíve joga.
2010. dec. 31. 18:05
 9/43 A kérdező kommentje:
pl. A Lakatos Nintendo, Kalányos Robingo, Orsós Revolúció kinek elfogadható? Az ősmagyar neveknek azért nincs realitása mert hiába volt az a neve a honfoglalóknak az elmúlt 800 évben senki nem adta. Ua. a helyzet a Bélával. Széchenyi adta az egyik gyerekének és ma úgy tekintünk a Bélára mint egy szokványos névre.
2010. dec. 31. 18:08
 10/43 anonim ***** válasza:
94%

Jó, de nehogymár a Kalányosokból meg az Orsósokból induljunk ki... van velük nagyobb baj is, mint a névadási szokásaik.

Ha neked az Adolár jön be add azt, akinek meg a Marlonbrandó (igen, ezt is lehet) az meg adja azt. Nekem más, így adok mást. :)

2010. dec. 31. 18:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!