Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem lehet normális...

Miért nem lehet normális neveket adni a gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Miért kell olyan sehonnai neveket aggatni a gyerekekre mint pl. Zoé, Kea, Dagmar, Fény, Szende, Jezamin, Künde stb.

Miért nem lehet egy fiú pl. Dávid, János, József, Lajos, Balázs, Dániel, István, Máté, Ádám, Péter, Bálint, Tamás, Márton, Teodor, Lénárt, Roland, Adolf, Adolár stb.?

És egy lány Krisztina, Anna, Julianna, Hanna, Katalin stb.?

2010. dec. 31. 17:33
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

A Janos,Jozsef,Lajos ,Katalin,Julianna a nagyszuleink,szuleink kategoria. Amikor Ok szulettek akkor ez volt a divat.Nem adnam a gyerekemnek ezeket.

Tulajdonképpen ezzel a mondattal leszóltad a fél családomat. Különösen köszönöm a József, Katalin és Julianna pocskondiázását.

2011. jan. 1. 01:25
 22/43 A kérdező kommentje:

Az en kisfiamat Erik Tibornak hivjak. Az Erik is osigerman nev es nem amerikai erolkodes ahogy itt irtak mar egyszer.

Újkori átvétel, szemben az általam említettekkel.

Nem vagyok oda az osmagyar nevekert. A Zalan,Attila,Benedek,Edua,Eniko amik tetszenek.

Szerintem meg dontse mindenki milyen nevet ad a gyerekenek es nem masnak a dolga minositeni azt.

A Benedek a latin Benedictusból származik, köze nincs a magyar nyelvhez.

2011. jan. 1. 01:27
 23/43 anonim ***** válasza:
Kedves kérdezo,megírnád mi a te gyerekeid neve?Ahogy te szerinted egyesek pocskondiázzák a régi hagyományos neveket,te ugyanúgy lepocskondiázod a mai divatos neveket.Légyszíves írd meg a te gyerekeid nevét,koszi.
2011. jan. 1. 12:53
 24/43 anonim ***** válasza:
Nem nagyon értem,hogy mit zavar téged más gyerekének a neve,de mindegy....úgy látszik van akinek ez a legnagyobb gondja.Mindenki olyan nevet ad,ami neki tetszik,és pl én sose magyaráznám meg senkinek,hogy miért pont azt az adott nevet adtam a gyerekemnek.CSAK,MERT!
2011. jan. 1. 13:21
 25/43 anonim ***** válasza:
Ízlés dolgában nem lehet vitatkozni, értéset meg!!!
2011. jan. 1. 15:26
 26/43 anonim ***** válasza:
Az ország első babája Brendon János, BAZ megye első babája pedig 2011-ben: Rontó Rikárdó Brájen...
2011. jan. 1. 16:54
 27/43 anonim ***** válasza:

Mi bajod van????? Mit pocskondiaztam le?????

Azzal,hogy leirtam,hogy a Janos,Jozsef es tarsai a nagyszuleink koraban adtak es hogy en nem adnam a gyerekemnek?

EBBE MI IS VOLT A POCSKONDIAZAS TE NAGY OKOS?????

Szerintem egy rossz szot nem irtam ezekrol a nevekrol. Mi lenne ha megtanulnal olvasni te...?

Kulonben meg az en felmenoimet is igy hivjak...erre nem gondoltal?

Amit te az en fiam nevere mondtal az volt pocskondiazas.

Megegyszer mondom, osigerman nev es nem az aminek mondod.

Szallj magadba mert nagyon rad fer!!!

2011. jan. 1. 22:05
 28/43 anonim ***** válasza:
Amugy tortenelem szakos tanar leszek szoval semmi ujat nem irtal se Rakosirol se Sztalinrol.Hitlert pedig meg mindig mas kategorianak gondolom mint Rakosit. Itt Kanadaba az emberek ismerik Hitler nevet de Rakosiet pedig nem.
2011. jan. 1. 22:09
 29/43 A kérdező kommentje:

Mi bajod van????? Mit pocskondiaztam le?????

Azzal,hogy leirtam,hogy a Janos,Jozsef es tarsai a nagyszuleink koraban adtak es hogy en nem adnam a gyerekemnek?

A családomban az én generációmat hívják ezeken a neveken. Hogy belpesti "senkineknelegyenolyannevemintazénkölkömnek" vagy az nem az én problémám. Bocsi, de ennyire hülyének nem nézhetsz.

EBBE MI IS VOLT A POCSKONDIAZAS TE NAGY OKOS?????

Egyenlőre még csak kisokos vagyok de legalább tudom hogy ezeket a jelzőket egybe kell írni és nem szóközzel elválasztva.

Szerintem egy rossz szot nem irtam ezekrol a nevekrol. Mi lenne ha megtanulnal olvasni te...?

Igen, azt mondtad hogy a normális nevek azok még úri hóbortnak se jók. Írok, olvasok veled ellentétben. Hármas pont után nem rakunk kérdőjelet. Ezt még zsidóként is tudhatnád.

Kulonben meg az en felmenoimet is igy hivjak...erre nem gondoltal?

Nem, mert egy hangyafaszarasznyival butább felmenőket vizionáltam ilyen emberhez. Alábecsültem a recesszív géneket, bocsi.

Amit te az en fiam nevere mondtal az volt pocskondiazas.

Megegyszer mondom, osigerman nev es nem az aminek mondod.

Ősi germán de nem került át a magyarba. Attól még hogy valami ősi szuahéli név attól még nem lesz ősi magyar is. De tudom, ilyet classica filológia szakon nem tanítanak.

Szallj magadba mert nagyon rad fer!!!

Még a véleményemért is kárhoztatnak, ez biztos Magyarország.

2011. jan. 1. 23:57
 30/43 A kérdező kommentje:

Kedves kérdezo,megírnád mi a te gyerekeid neve?Ahogy te szerinted egyesek pocskondiázzák a régi hagyományos neveket,te ugyanúgy lepocskondiázod a mai divatos neveket.Légyszíves írd meg a te gyerekeid nevét,koszi.

Először is köszönöm a kérdést, nincsenek gyerekeim. De ha lesznek akkor valószínűleg a József, a Dávid és a György nevek lesznek amikre először gondolok.

Azon, hogy azt mondtad divatos nevek elcsodálkoztam. Eddig úgy tudtam hogy nomen est omen azaz a név jel. Egyes, főleg nemesi családokban még él hogy milyen nevet ki után kap a gyerek pl. József az apa miatt István szent királyunk miatt György Szent György, a sárkányölő miatt stb. De úgy gondolom meg kéne lennie az igénynek arra is, hogy itthon honos neveket adjunk a gyermekeinknek. Ez nem divatcikk amit a plázában lehet venni egy tizesért.

2011. jan. 2. 00:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!