Miért nem lehet normális neveket adni a gyerekeknek?
Miért kell olyan sehonnai neveket aggatni a gyerekekre mint pl. Zoé, Kea, Dagmar, Fény, Szende, Jezamin, Künde stb.
Miért nem lehet egy fiú pl. Dávid, János, József, Lajos, Balázs, Dániel, István, Máté, Ádám, Péter, Bálint, Tamás, Márton, Teodor, Lénárt, Roland, Adolf, Adolár stb.?
És egy lány Krisztina, Anna, Julianna, Hanna, Katalin stb.?
Inkabb nem is minositelek mert megsem erdemled.
Zsido nem vagyok,nem tudom ezt honnan vetteg. Mint a fiam neve is tukrozi felig nemet szarmazasu vagyok. A "belpest" jelzot nem ismerem,Kanadaba elek ahol nem talalkozok olyan emberekkel akik kritizaljak a masik nevet ugyanis itt olyan nevet adsz amilyet akarsz a gyerekednek.Ez a kulonbseg a magyar mentalitas es az itteni felfogas kozott: itt senki nem kritizal senkit. Magyarorszag pedig a hozzad hasonlo emberek miatt tart ott ahol van.
A zsido jelzo nem is negativ csak M.o-n szamit annak pedig ha eszrevenned lassan az egesz vilag zsido kezben van.
A helyesirasomat nem kellene kritizalni, angolul irok es olvasok es beszelek legtobbet es lehet,hogy orulnel ha fele annyira tudnal angolul mint en.
Megjegyzem: a te felsorolt neveid kozul szinte egyik sem magyar ha mar igy belekotottel a Benedek nevbe.
"A normalis nevek azok meg uri hobortnak se jo"
Ezt hol is irtam? Meg mindig nem tudsz olvas te senkihazi?
"Nem mert egy hangyafaszarasznyival" butabb felmenoket vizionaltam ilyen emberhez.Alabecsultem a recessziv geneket,bocsi"
Ehez te hogy mered venni a batorsagot? En jot rohogok ha engem minositenek. Bizonyara egy ilyen oldalon 2 hozzaszolasbol mar meg lehet mondani,hogy milyen az illeto es milyen az iq szintje. Ez szanalmas,ezeken mindig jot derulok.
De azt,hogy valaki a felmenoimet szidja azt sosem viseltem el es sosem fogom ezert jobb lenne ha engem kritizalnal es a nem a szuleimet. A szuleimet akik 9 gyereket tisztessegben es szeretetben felneveltek az 5 sajatot es meg 4 intezetbol vettet. Ezenkivul edesanyamat aki egy 2 diplomas no es edesapamat aki 5 evig epitette a hazat nekunk a csaladjanak. Ilyen szuloket kivanok mindenkinek,ugy hogy nagyon megkerlek,hogy az en felmeneoimet a szadra se merd venni mert nem allok jot magamert te sz.ka.
Az Erik nevrol meg kimondta,hogy osi magyar???? Ez mar megint a te agyszulemenyed. En meg miindig azt mondom osigerman es az is marad es ha kell ez a kerdes evekig fog menni de en ebbol nem engedek,van igazsag erzetem es ebben az esetben nekem van igazam.
En valaszoltam es te huztad fel magad pedig SEMMI de SEMMI bantot nem irtam es ezt tovabb is fentartom.
Attol pedig,hogy idegen szavakat,rosszul es rossz helyen hasznalod attol meg nem tunsz okosabbnak hanem meg szanalmasabbnak. Ugy tunik megsem az en csaladom selejtes....
A gyerekeid nevet pedig jobb ha nem tervezed,szerintem egy ferfi sem akar egy ilyen "okos" notol gyereket. Foleg aki mar a gyerekei nevet is eldontotte. Vagy lesz egy kis papucska otthon anyuci szoknyaja alatt. Tudod,jo helyeken elobb megbeszelik a gyereknevet es azutan dontenek EGYUTT!!!
Kivanom,hogy az uj evbe legyen valami olyan elfoglaltsagod amitol nem unatkozol es nem egy anonim oldalon kell bizonygatnod,hogy milyen "kisokos" emberke vagyunk.
Egyebkent ha mar helyesirasrol beszeltunk mi az a "hangyafaszarasznyival" szo? Ez tudtammal nem magyar szo. Lehet,hogy megsem az en helyesirasommal van a baj?
Aj,angyalom az iromanyod annyi sebbol verzik,hogy nem tudom melyik "kijavitasaval" kezdjem..XD.
Mint a fiam neve is tukrozi felig nemet szarmazasu vagyok.
Én meg majdnem teljesen. Na ki nyert?
Kanadaba elek ahol nem talalkozok olyan emberekkel akik kritizaljak a masik nevet ugyanis itt olyan nevet adsz amilyet akarsz a gyerekednek.
Viva nemtörődömség!
Ez a kulonbseg a magyar mentalitas es az itteni felfogas kozott: itt senki nem kritizal senkit. Magyarorszag pedig a hozzad hasonlo emberek miatt tart ott ahol van.
Langyos lábvíz országban langyos lábvíz emberek.
A zsido jelzo nem is negativ csak M.o-n szamit annak pedig ha eszrevenned lassan az egesz vilag zsido kezben van.
Nem tudom összehangolni a mondat első felét a másodikkal 8)
Megjegyzem: a te felsorolt neveid kozul szinte egyik sem magyar ha mar igy belekotottel a Benedek nevbe.
Nem vagyok oda az osmagyar nevekert. A Zalan,Attila,Benedek,Edua,Eniko amik tetszenek.
Szerintem meg dontse mindenki milyen nevet ad a gyerekenek es nem masnak a dolga minositeni azt.
Te kezdtel példákat felsorolni magyar nevek címszó alatt. Én a listát kritizáltam mert van benne nem magyar név. Állítottam én hogy az én neveim magyar eredetűek?
"A normalis nevek azok meg uri hobortnak se jo"
A Janos,Jozsef,Lajos ,Katalin,Julianna a nagyszuleink,szuleink kategoria. Amikor Ok szulettek akkor ez volt a divat.Nem adnam a gyerekemnek ezeket.
Hát persze. Biztos csak építő szándékú kritika.
Ezt hol is irtam? Meg mindig nem tudsz olvas te senkihazi?
Annyira asszimilálódtál hogy még a főnévi igenév képzőjét (ni) is lehagyod. Ez azért már vicc.
"Nem mert egy hangyafaszarasznyival" butabb felmenoket vizionaltam ilyen emberhez.Alabecsultem a recessziv geneket,bocsi"
Ehez te hogy mered venni a batorsagot? En jot rohogok ha engem minositenek. Bizonyara egy ilyen oldalon 2 hozzaszolasbol mar meg lehet mondani,hogy milyen az illeto es milyen az iq szintje. Ez szanalmas,ezeken mindig jot derulok.
De azt,hogy valaki a felmenoimet szidja azt sosem viseltem el es sosem fogom ezert jobb lenne ha engem kritizalnal es a nem a szuleimet.
Nem kritizáltam a szüleidet hanem elmondtam hogy EDDIG milyeneket képzeltem el. Ja, és a "bocsi" az a bocsánat rövidülése, ha nagy angoltudásodban még ezt is elfelejtetted volna.
ugy hogy nagyon megkerlek,hogy az en felmeneoimet a szadra se merd venni mert nem allok jot magamert te sz.ka.
Szuka? Férfiú volnék, ha megbocsátanád.
Az Erik nevrol meg kimondta,hogy osi magyar???? Ez mar megint a te agyszulemenyed. En meg miindig azt mondom osigerman es az is marad es ha kell ez a kerdes evekig fog menni de en ebbol nem engedek,van igazsag erzetem es ebben az esetben nekem van igazam.
Az en kisfiamat Erik Tibornak hivjak. Az Erik is osigerman nev es nem amerikai erolkodes ahogy itt irtak mar egyszer.
Kevered a név keletkezését, az átvétel módját és az átvétel idejét.
Attol pedig,hogy idegen szavakat,rosszul es rossz helyen hasznalod attol meg nem tunsz okosabbnak hanem meg szanalmasabbnak. Ugy tunik megsem az en csaladom selejtes....
Nem, mert egy hangyafaszarasznyival butább felmenőket vizionáltam ilyen emberhez. Alábecsültem a recesszív géneket, bocsi.
"az említett szó ’(művészi) látomás, érzékcsalódás, káprázat’ jelentésű nemzetközi, a latinra visszavezethető vízió származéka"
Annyit még hozzátennék a Wiki cikkéhez hogy a nem Mendel-féle módon, hanem azokhoz hasonló módon öröklődő tulajdonságok kevésbé átütő formáit is recesszívnek hívják.
A gyerekeid nevet pedig jobb ha nem tervezed,szerintem egy ferfi sem akar egy ilyen "okos" notol gyereket. Foleg aki mar a gyerekei nevet is eldontotte.
Tudod,jo helyeken elobb megbeszelik a gyereknevet es azutan dontenek EGYUTT!!!
ELdontottem? Azt mondtam hogy ezeken gondolkoznék először.
Természetesen ezt megbeszélném a párommal. Hogy Ő is gondolkozzon rajta. Tetszik érteni? Ennyire régóta nem lehetsz Kanadában, hogy még ezt sem érted.
Aj,angyalom az iromanyod annyi sebbol verzik,hogy nem tudom melyik "kijavitasaval" kezdjem..XD.
Azért az én dolgom se volt semmi.
férfi létedre nagyon unatkozhatsz,ne a neveken gondolkodj,eloszor hozz ossze egy gyereket.
magas fokú kultúra. ha már nem lehet cáfolni vagy tovább lökni a hülyeséget akkor személyeskedés van. a "hozz ossze egy gyereket" kifejezésért gratulálok a hiperbeccsületes szüleid büszkék lehetnek rád te ribanc
Latod Kerdezo,sajat magadat minositetted azzal,hogy egy valaszolot aki szamodra teljesen idegeb lerib..cozol. Ez teljes mertekben megmutatja az inteligencia szintedet meg az is,hogy megindokolom,hogy mivel felig nemet vagyok ezert volt elozmenye a fiam nevenek(felig nemet vagyok) erre te "en meg majdnem egeszen,most akkor ki nyert? " Ebbol is versenyt csinaltal holott en puszta tenyeket kozoltem es nem "dicsekedtem" min te mert kulonben elsosorban magyarkent gondolok magamra.
De tudod mit? Ez egy meddo vita. Valoszinuleg megsem velem lehet baj,hogyha ket masik valaszolo is az en partomra allt,nem gondolod?
En mar masfel eve nevelem a fiamat akinek igyekszek mindenben peldat mutatni es igyekszem toleranciara nevelni masok fele.Felelosseg van rajtam aminek erzem a sulyat. Te egy ferfi vagy,meg csak gyermeked sincs megis nagyon okosnak hiszed magad.
Epp ezert mivel te vagy a vilag legokosobb embere es te mindenkinel mindent jobban tudsz,raadasul te akarod mindenkinek megmondani,hogy milyen nevet adjon a gyermekenek epp ezert en ezt a nevetseges es szanalmas vitat itt es most berekesztem.
Utolso ket megjegyzesem az uggyel kapcsolatban pedig ezek:
1. Ha kerdest felteszel szamolnod kell azzal,hogy olyan valaszt kaphatsz amivel nem ertesz egyett. Mivel mindenkinek mas a velemenye ezert az ellen velemenyt nem kell letamadni foleg kijavitani nem. Te engem pl. nem tudtal meggyozni. A legtobb ember a "nyomastol" meg jobban ragaszkodik a velemenyehez. A te velemenyedet SOHA ne akard masra raeroltetni mert nem ersz el vele semmi jot!Fogadd el meg ha nem is ertesz egyett vele es lepj tovabb. Biztos van olyan amibe a szuleiddelt,barataiddal nem ertesz egyett de gondolom nem probalod rajuk eroltetni es "meggyozni" oket.
2. Nem veletlenul szuletett a mondas: "Okos enged,szamar szenved". Most itt is ez fog tortenni. Mivel te nem birod abbahagyni a kotekedest es az okoskodast,en leszek aki enged. A velemenyem ettol semmit sem fog valtozni de en ezt a meddo vitat reszemrol befejezem. Te egy kompromisszumra keptelen ember vagy es ennek igy nincs ertelme.En nem meggyozni akartalak teged csak,hogy elfogadd az ellenvelemenyt is. Sajnos ez nem jott ossze ezert en most egyedul hagylak. Van jobb dolgom is es hasznosabban eltudom tolteni az idot mikor a fiam alszik,minthogy meddo vitat folytassak egy fiatalemberrel akinek meg fingja az egesz gyerek-temarol,beleadva a nev valasztast.
Sok sikert es minel elobbi "lenyugodast" kivanok torekeny lelkednek!!
A 88%-os valaszoloval kulonben nem ugyanazok vagyunk,mert en 83 %-os vagyok de latom ez az okos fejednek nem tunt fel. Ezt a kommented" hiperbecsuletes szuleid" reszebol gondolom. Megkertelek mar,hogy a szuleimet ne vedd a szadra mert bajok lesznek es most utoljara is megkerlek bar mi ugysem "talalkozunk" tobbet. Es igen,nyugodtan allithatom,hogy a szuleim "hiper becsuletesek".
Es gratulalhatsz magadnak,hogy egy ket gyermekes,ferjezett anyukat a "rbanc" jelzovel illetted. Latszik,hogy illemet nem sokat tanultal.
Duhongd ki magadat majd nyugodt szivvel gyere vissza az oldalra de a gyerek vallalas es neveles reszt inkabb hagyd meg nekunk anyukaknak.
A ket valaszolonak aki megvedett es mellettem szolt: Nagyon koszonom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!