Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Lehet évekig egy idegen...

Lehet évekig egy idegen országban élni, nyelvismeret nélkül?

Figyelt kérdés
Most volt a TV-be Bp.n japán iskola. Ahova jaoánok járnak tanulni, és itt élnek. És megvannak, nem tudnak angolul, se magyarul, de eléldegélnek. Ez lehet? Most mondok egy példát, kimegyek pl, nem tudom spanyolo.ba, spanyolul kb semmitse tudok, és tegyk fel angolul se. Akkoris simán eléldgélek ott? Vagy hogy lehet egy országban élni, ahol nem tudom a nyelvet, meg se angolt, csak magyart? Gondolom anélkül, hogy lenne ott ismerösöm, nem sokra mennék nem?
2010. máj. 17. 20:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
én nem tudnék,akaratom ellenére is rámragadna az idegen nyelv.meg így nagyon nehéz lehet...és értelmetelen is,ha már egyszer van lehetősége valamit megtanulni,akkor minek hagyja ki.
2010. máj. 17. 21:05
 2/10 anonim ***** válasza:
vagyis értelmetlen:)
2010. máj. 17. 21:06
 3/10 anonim ***** válasza:
úgy hogy nekik olyan közösségeik vannak ahová nem kell sem az angol sem a magyar nyelv.
2010. máj. 17. 21:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Simán!

Sok mexikói egy életet leél az USA-ban angol nyelvismeret nélkül.

Éltem ott és volt hogy a pincér "kicsit beszélt csak angol" és a vendég magyarázta kézzel lábbal mit akart, de sokaknak nulla az angol tudása.

nagyjából ez így vann az összes bevándorló népséggel. berlinben is egész jól el élhet az ember török nyelvtudással.

Persze ott az adott nyelven tömegek vannak.

De persze nyelv tudás nélkül az ember mindig kiszolgáltatottabb.

A japán példa az a másik véglet. Ők rendszerint követségen vagy cégvezetőként dolgoznak, őhozzájuk idomul a környezet.

2010. máj. 18. 00:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem sokra mész egy idegen országban nyelvismeret nélkül. Mert valószinuleg éhen nem halnál, de semmilyen érdemi informáciot kérni nem tudsz, ha valami problémád van.
2010. máj. 22. 14:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Ott van például Ausztráliában az a sok birka, és egyik sem beszéli az angolt!
2010. jún. 4. 16:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne? Ha például magyar közösségbe kerülsz, magyar a főnök, a munkatársaid. Ha problémád van a magyar nagykövetségre mész ahol értelemszerűen tudnak magyarul. Vásárolni egy hipermarketbe, mind ugyanúgy néz ki, ugyanazokat a termékeket árulják- megtalálhatsz bármit.

Orvoshoz én Magyarországon sem járok.

Szerintem simán lehet ott boldogulni. Nem egy ismerősőm élt Németországban, Ausztriában úgy hogy egy szó nem ragadt rájuk. Ja és egyszer egy ismerősőm befizette magát egy nyelvtanfolyamra Ausztráliába mert ott él a bátyja 1975 óta, gondolta hogy majd ott jól megtanulja a nyelvet. Kiment és kiderült hogy sem a bátyja sem a barátai nem beszélnek angolul. Illetve valamit igen, de ő mondta nekik hogy az angolban is vannak igeidők és nem csak szavak egymás után és megelpődtek, hogy tényleg? Úgyhogy ő az alapfokú tudásával többet tudott náluk, és biztosítási ügynök volt a pasas. Úgyhogy Ausztráliában könnyű boldogulni.

2010. jún. 6. 11:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Ja és mert olyan negatív ez a "bevándorló népség"- Amerikában a sok mexikói, akik "kicsit beszél angolt"- nem biztos hogy bevándorlók, mivel a déli területeket különböző módokon de Mexikótól szerezte az USA, így nekik az a szülőföldjük. A magyarok sem bevándorló népség Erdélyben, Szlovákiában, Dél-vidéken. Kisebbségek igaz, de nem bevándorlók!
2010. jún. 6. 11:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha szopós örömlány vagy akkor igen mert azoknak hiába van nyitva a szájuk akkor sem sokat beszélhetnek :D A mexikóiak meg csak tettetik, hogy nem beszélik a nyelvet!
2010. jún. 6. 14:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is láttam azt az adást.

Én voltam kint Angliában pár hónapig a középsulis angolommal. Egyik ottani barátnőm, aki járt nyelvsuliba, mondta h vannak ott lengyelek is, kb 10 éve itt vannak, de még mindig alig beszélnek valamit, az órákon is lengyelül dumálnak. Ők is saját nemzetük közösségével voltak.

Egyik filmben is egy monológból azt mondta a főszereplő-többek között- hogy utálja a koreaiakat, akik virágot árulnak USA-ban, már 1 éve élnek itt, de "még mindig nem beszélni angol".

Szóval ezek az emberek nem egyedül mennek ki, hanem ismerősökhöz, többen vannak saját országbelijükkel.

Én mikor jöttem haza, egyedül maradtam és nekem kellet intézni a repülőt az utazási irodában, az utazást a reptérig, mert beütött nálam is a krach.

Egy társalgási szinten minimum tudni kellene, mert én biztos nem kockáztatnám, hogy teljesen ki legyek szolgálva egy idegen országban, és még csak el se tudjam mondani ha valami baj ér. Veszélyes.

2010. jún. 6. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!