Lehet évekig egy idegen országban élni, nyelvismeret nélkül?
Simán!
Sok mexikói egy életet leél az USA-ban angol nyelvismeret nélkül.
Éltem ott és volt hogy a pincér "kicsit beszélt csak angol" és a vendég magyarázta kézzel lábbal mit akart, de sokaknak nulla az angol tudása.
nagyjából ez így vann az összes bevándorló népséggel. berlinben is egész jól el élhet az ember török nyelvtudással.
Persze ott az adott nyelven tömegek vannak.
De persze nyelv tudás nélkül az ember mindig kiszolgáltatottabb.
A japán példa az a másik véglet. Ők rendszerint követségen vagy cégvezetőként dolgoznak, őhozzájuk idomul a környezet.
Miért ne lehetne? Ha például magyar közösségbe kerülsz, magyar a főnök, a munkatársaid. Ha problémád van a magyar nagykövetségre mész ahol értelemszerűen tudnak magyarul. Vásárolni egy hipermarketbe, mind ugyanúgy néz ki, ugyanazokat a termékeket árulják- megtalálhatsz bármit.
Orvoshoz én Magyarországon sem járok.
Szerintem simán lehet ott boldogulni. Nem egy ismerősőm élt Németországban, Ausztriában úgy hogy egy szó nem ragadt rájuk. Ja és egyszer egy ismerősőm befizette magát egy nyelvtanfolyamra Ausztráliába mert ott él a bátyja 1975 óta, gondolta hogy majd ott jól megtanulja a nyelvet. Kiment és kiderült hogy sem a bátyja sem a barátai nem beszélnek angolul. Illetve valamit igen, de ő mondta nekik hogy az angolban is vannak igeidők és nem csak szavak egymás után és megelpődtek, hogy tényleg? Úgyhogy ő az alapfokú tudásával többet tudott náluk, és biztosítási ügynök volt a pasas. Úgyhogy Ausztráliában könnyű boldogulni.
Én is láttam azt az adást.
Én voltam kint Angliában pár hónapig a középsulis angolommal. Egyik ottani barátnőm, aki járt nyelvsuliba, mondta h vannak ott lengyelek is, kb 10 éve itt vannak, de még mindig alig beszélnek valamit, az órákon is lengyelül dumálnak. Ők is saját nemzetük közösségével voltak.
Egyik filmben is egy monológból azt mondta a főszereplő-többek között- hogy utálja a koreaiakat, akik virágot árulnak USA-ban, már 1 éve élnek itt, de "még mindig nem beszélni angol".
Szóval ezek az emberek nem egyedül mennek ki, hanem ismerősökhöz, többen vannak saját országbelijükkel.
Én mikor jöttem haza, egyedül maradtam és nekem kellet intézni a repülőt az utazási irodában, az utazást a reptérig, mert beütött nálam is a krach.
Egy társalgási szinten minimum tudni kellene, mert én biztos nem kockáztatnám, hogy teljesen ki legyek szolgálva egy idegen országban, és még csak el se tudjam mondani ha valami baj ér. Veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!