Hova tartunk? Egyre ujabb, idegen nepszokast teszunk sajatunkeva? Mi lesz a sajat nepszokasainkkal?
Regen alig vartuk a husvetot. Elmentunk a kornyezo falvakba az osztalytarsainkat meglocsolni, es igen valtozatos modon "halaltak" meg a lanyok a locsolkodast! Es maskepp (falutol, a meglocsolando leany vallasatol fuggoen) kellett locsolkodni is! Ma a gyerekeink tobbnyire otthol sem talajak a lanyokat!
De egyeb unnepekkel kapcsolatosan is valtoznak a szokasok!
Ilyenekrol is irjatok par sort!
Az Amerikamajmolastol kimeljetek!
Nem leszek itthon, mert:
1. Nem adok PÉNZT a locsolóknak (ma már a csokihímes se jó)...
2. Nem nyitok ajtót idegeneknek.
3. Az ismerősök felnőttek, és nem járnak.
4. A rokonok messze laknak, nem jutnak el.
5. Nem szeretek egész nap otthon dekkolni és várni az embereket, amikor más dolgom is van, mint őket fogadni.
hát így vagyok én is.
Ha a locsolók azért jönnének,mert kedveskedni akarnak,vagy mert szokás akk oké,de ha pénzről van szó mehetnek is! Utálom az ilyeneket. Tavaly meg azelőtti években általában mindig állatkertbe szoktunk menni,de mivel válság van,erre nem futja...helyette elmegyünk Szombathelyre sétálni a főtéren a két görényünkkel együtt. Sokkal jobb mint pénzt adni egy kis parfümérT!
xoxo
A kérdésed nem értelmes: sehol nincs arról szó benne, hogy IDEGEN SZOKÁSOAK teszünk sajátunkká, csak arról, hogy a régi - és idöközben nagyon eltorzulta - nem követik sokan.
Egyébként már a kölnivel locsolkodás sem hagyományos - eredetileg a kútnál egy vödör vizzel locsolták a lányokat (vallástól FÜGGETLENÜL azonos módon), mert ez a termékenység jelképe volt. Azt meg nem hiszem, hogy ma bárki is igy csinálná.
Az meg, hogy te pl. régen vártad a húsvétot - a gyerekeknek érdekes volt, föként a fiúknak, lányként kevésbé: várni, hogy jön-e valaki, keszenlétben lenni és a sok büdös pacsulihoz jó képet vágni, estére fejgöcsöt kapni a büz miatt, utána órákig súrolni magadat, mire elmegy a szag, a ruhákat szintén többször kimosni, mire hirdható lesz... Ez nem feltétlen pozitiv.
"Én utálom a húsvétot (és az összes ünnepet: plusz vesződséggel járnak, lényegében azt jelentik, hogy munkaszüneti napon is dolgozni (ünnepelni) kell), úgyhogy a húsvéti szokások kihalása nem zavar, sőt örülök neki."
1. Ugyan már, régen egész évben a földön voltak és nem aktát tologattak.
2. Sztem neked a töredéke annyi munkád nincs a húsvéttal, mint amennyi a nagyanyáinknak volt még.
Úgyhogy ez nagyon hülye kifogás :P:P
ma 09:00
Nem lesz attól jó szívni, hogy régen még többet szívtak az emberek.
"Én utálom a húsvétot (és az összes ünnepet: plusz vesződséggel járnak, lényegében azt jelentik, hogy munkaszüneti napon is dolgozni (ünnepelni) kell), úgyhogy a húsvéti szokások kihalása nem zavar, sőt örülök neki. Még a karácsonyt kellene megszüntetni valahogy, mert jelenleg az az év legidegesítőbb időszaka."
Már akinek.Mondjuk aki ilyen mentalitással bír,az ne csodálkozzon,hogy a jóból már nem marad neki...én se karácsonyoznék olyannal,aki ilyen negatív.
Tehát változtass,aztán szeretni fognak,nem leszel egyedül.Aztán rájössz,hogy milyen jók az ünnepek,ha már lesz kikkel ünnepelned.
Azért sajnállak,hogy ennyire megkeseredett vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!