Idegen nyelvekben is megvannak a következő kifejezések: cigány-munka, cigány-út, cigány-meggy. Szóval más népeknél is jellemző a "rosszat" a cigányokhoz kötni, vagy ez csak a "rasszista magyar" sajátossága?
Dehogy magyar sajátosság. A többi országhoz képest itt bánnak a legjobban a cigányokkal. Itt nem védheted meg magad (ha megteszed, akkor téged büntetnek meg), sőt, még a rendőrség, a törvény is őket védik. Ha elkapják őket, akkor valami nevetséges büntetést kapnak. Amit elég jó körülmények között leülnek a becsületes emberek pénzén.
Máshol már rég kidobálták őket, vagy a nép együttesen kelt fel ellenük. A rendőrök sem bánnak velük kesztyűs kézzel. Ütik-vágják őket, és ha kell lőnek is. Ugyanis a rendőrnek nem díszből van fegyvere.
Aki nem hisz nekem, az csak kezdjen el keresgélni így:
14:28-as vagyok.
A válaszomban kifejtettem, hogy máshol is így viselkednek cigányok, és máshol sem kedvelik jobban őket. Ezzel arra akartam utalni, hogy ez értelemszerűen a nyelvükben is megmutatkozik.
Noha nem teljesen idetartozik, de nézd meg a Blöff c. filmet. Nem magyar film, de a cigányokat és a róluk alkotott véleményeket eléggé valóságosan ábrázolja.
15:11
Értettem amit írtál, aztán meg ez nem titok senki előtt, mármint hogy sehol sem szeretik őket (sajnos jogosan).
Konkrét idegen szavak, kifejezések érdekelnének, amennyiben léteznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!