Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hova tartunk? Egyre ujabb,...

Hova tartunk? Egyre ujabb, idegen nepszokast teszunk sajatunkeva? Mi lesz a sajat nepszokasainkkal?

Figyelt kérdés

Regen alig vartuk a husvetot. Elmentunk a kornyezo falvakba az osztalytarsainkat meglocsolni, es igen valtozatos modon "halaltak" meg a lanyok a locsolkodast! Es maskepp (falutol, a meglocsolando leany vallasatol fuggoen) kellett locsolkodni is! Ma a gyerekeink tobbnyire otthol sem talajak a lanyokat!

De egyeb unnepekkel kapcsolatosan is valtoznak a szokasok!

Ilyenekrol is irjatok par sort!

Az Amerikamajmolastol kimeljetek!

2010. ápr. 2. 07:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

ma 11:10

Megszólalt a fafejű tanítónéni is. A húsvétot márpedig szeretni kell, mert jógyerek szereti a húsvétot. A karácsonyt is kötelező élvezni, mert aki nem élvezi a karácsonyt, az nem jó honpolgár :))))

2010. ápr. 2. 12:53
 12/15 anonim ***** válasza:
56%

Unalmas vagy.

Ezt te mondod.

Én azt,hogy minden egyes nap,húsvét,karácsony bármi örömteljes,amit a szeretteimmel tölthetek.És nem bosszantó meg unalmas.

Persze te szegény ezt nem tudod átérezni.Tényleg sajnállak.

Attól hogy gúnyolódsz,hidd el nem lesz jobb neked,nekem meg nem lesz rosszabb.

Ezzel az energiával inkább arra törekedj,hogy elfogadjanak,szeressenek,és akkor mindjárt nem lesz szörnyű,ha a családoddal "kell" lenned néha.

2010. ápr. 2. 12:58
 13/15 A kérdező kommentje:

Nagyon leragadtunk a husvetnal(igaz, most ez az aktualis!),de en nem csak erre az egy unnepre gondolok, hanem van nekunk marcius 15., oktober 23., augusztus 20., majus 1., Valentin nap,marcius8. vagy a nemreg felkapott (bocsi,nem tudom pontosan) helove; kihivas napja; az a bizonyos pulykaunnep!

Olyan unnepek, amikrol atyaink, nagyatyaink nem is hallottak, most hirtelen reges-regi nepszokassa valtak!

Ezekre gondoltam, amikor a kerdes kipattant a fejembol.

Az eddigi valaszokat koszonom, megertettem, elfogadom es ertekelem(nem lepontozom, nekem ez nem szokasom), es elore is koszonom az ezutan erkezoket is!

2010. ápr. 2. 15:08
 14/15 A kérdező kommentje:

Ja, es megvalamit!

50 eves ferfi vagyok, szeretek(vendegeim szerint tudok is) sutni, fozni! Nem csak unnepekre, hanem hetkoznapokon is. A csaladom eddig minden menut tulelt! Az unnepi menu szinte mindig az en keresztem!

2010. ápr. 2. 15:16
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Én például nem szeretem a locsolkodást, de a húsvéti misékre minden évben elmegyek, és húsvéti ételeket eszünk (sonka, kolbász, sárgatúró, kalács...), idén se lesz másképp, bár most nem érzem jól magam (egész nap fájt a hasam és a fejem felváltva, és időnként émelygés is rám jön, ma még én dolgoztam), úgyhogy ha el is megyek a misékre, hátra ülök, hogy ha rosszul lennék, gyorsan és zavartalanul ki tudjak jönni. Nekem a húsvét Jézus feltámadásáról szól, természetesen emellett nagyon tetszenek a dekoratívan kidíszített (patkolt, csipkézett, festett) tojások, és ha lenne időm, pénzem és hozzávalóm, én is készítenék ilyeneket (a kézügyességben nem vagyok híján, csak az eszközök drágák, és minimális a szabadidőm, bár egyszer horgoltam tojást), de egy jó ideje ez már nem érték, a pénzt jobban szeretik, és te kérdező ezt azért nem látod, mert te nem a fiatal nő réteg vagy, akikhez betérnek a locsolók. Úgyhogy hétfőn elmegyek moziba, apámnak és öcsémnek megmondtam, hogy nem kell locsolás. Krisztus feltámadt, nekem erről szól!
2010. ápr. 2. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!