Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért nem értik ezt meg a...

Miért nem értik ezt meg a magyarországi magyarok?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy rosz kategóriában van a kérdésem... Akkor jelentsétek, h rakják át ok?

Romániában élek de MAGYAR vagyok. Arról van szó, hogy eddig akárhány magyarországival találkoztam, mind megkérdezték, hogy beszélem-e a nyelvet, ez nem is lenne baj, mondtam, h nekem ez az anyanyelvem. Elkezdünk beszélgetni, és egy-egy hosszabb/kevésbé ismert szónál megkérdezi, hogy értem-e... (Olyan szavak, amit egy magyar azért simán ért). Az egyikük, hogy jófej legyen, románul köszönt el tőlem. Nyilván nem haragudtam rá, de azért rosszul esett.

Miért nem értik meg, h NEM VAGYOK ROMÁN?! Semmi bajom velük, de akkor is magyar vagyok...

Az egyik Pest körüli táborban a toll helyett véletlenül azt mondtam, hogy "pix" (itthon így szoktuk neki mondani) egyébként meg választékosan beszéltem. Hát le voltam írva... Senki nem akart többet velem haverkodni. Ez tábor közepén volt, addig jóban voltunk.

Egy másik alkalommal, ugyanebben a táborban folyton kérdezgették, h láttam-e már mobiltelefont, számítógépet, meg ilyesmit, ém meg az feleltem, hogy nekem is vannak ilyen dolgaim. Úgy elcsodálkoztak, mintha az mondtam volna, hogy Bill Gates lánya vagyok. Azt kérdezték, hogy Erdélyben vannak-e ilyenek, mert ők azt hitték, hogy itt mindenki földművelő paraszt...

Az oké, hogy nem minden magyarországi iyen. Találkoztamm oyannal aki tudta, hogy milyen körülmények vannak Romániában, de egy oyannal sem aki nem tett volna megjegyzést arra, hogy onnan jövök. Volt aki szavakat kérdezgetett tőlem, hogy lássa, hogy értem őket. Pl gémeskút, ami nem olyan gyakori... Elég megalázó volt. Egy idő után nem válaszoltam, akkor meg azt mondta, h bizton nem ismerem a szót...

Szóval miért csinálják ezt?

Ismétlem nem általánosítok, csak a tapasztalataimról beszélek.

2015. jún. 23. 20:57
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:

Én pedig a szövegértésedhez gratulálok. Bár ezzel nem vagy egyedül ebben az országban.

Íme a példa, hogy románnak néztek egy Romániából jött, de magyarul beszélő embert. Sőt, még azt is megkérdezték, hogy az anyanyelve-e a magyar.

"Romániában élek de MAGYAR vagyok. Arról van szó, hogy eddig akárhány magyarországival találkoztam, mind megkérdezték, hogy beszélem-e a nyelvet, ez nem is lenne baj, mondtam, h nekem ez az anyanyelvem. "

Egyébként a németre is találkoztam már példával a Raijet-en. Magyar nevű, magyarul telefonáló, és egyébként Magyarországon felnövő, későbbi német állampolgárt nézett a kalaúz németnek. A magyar kalaúz. Úgy is beszélt vele.

2015. júl. 3. 18:18
 32/46 anonim ***** válasza:
Tőled se kérdezte meg mindenki nyilvánvalóan, hiszen miért kérdezné meg bárki, ha nem is tudják honnan jöttél. Röviden szólva szerintem egy nagyot hazudtál.
2015. júl. 3. 19:58
 33/46 anonim ***** válasza:
Azt hittem magadtól idéztél, ezért írtam egyes szám második személyben. Így visszatérünk ahhoz, amit már írtam néhány hozzászólással ezelőtt, hogy nyilvánvalóan nem igaz amit írt, főleg nem mindenkire általánosítva.
2015. júl. 3. 20:03
 34/46 anonim ***** válasza:

Mert egyszerűen buták, nem ismerik a történelmet, főleg nem a valódit. Az meg, hogy az egyik románul köszönt el, csak jófejkedni akart, a maga primitív, buta módján.

Személy szerint sokkal szívesebben ismerkednék/barátkoznék határon túli magyarokkal, mint itteniekkel. Azt tapasztalom, hogy a kintiek felfogásban, világnézetben hozzám sokkal közelebb állnak, mint akik itthon vannak.

2015. júl. 3. 20:04
 35/46 anonim ***** válasza:

Elég jól megfogalmazták az előttem lévők a dolog lényegét.

Elmondom én az én meglátásomat:

A magyarországiak kb. 90%-hoz azok tartoznak, akik kommunista vagy liberális érzelműek.

A magyarországi kommunizmus teljes mértékben nemzetellenesre nevelte az embereket, a Kádár, Rákosi stb. korában az lett az emberekbe nevelve, hogy aki nem magyarországi az nem lehet magyar.

Itt érdekes lenne megjegyezni, hogy csak magyarországon volt nemzetgyűlölő kommunizmus, ha megnézed Romániát, Jugoszláviát stb. ezekben az országokban egyetlenegy ember sem magyarozná le a magyarországi szerbeket, mindegyik sajátjának érzi a más országban élő szerbeket/románokat.

A másik fele ennek a 90%-nak a nemzetgyűlölő liberális propaganda áldozata.

Ide már a fiatalabbak tartoznak, míg a kommunizmushoz főként idősebbek tartoznak.

A 22. válaszoló nagyon jól megfogalmazt a dolog lényegét. A liberalizmus pont ezeket neveli az emberekbe. Eleve mit vársz egy olyan eszmétől mely tízezer dolláros büntetést szabott egy ritka fajnak a tojásának elpusztításáért, míg az abortuszt normálisnak tartja. Vagy teljesen normálisnak tartja a melegparádét, azzal érvelve, hogy ez az állatoknál is van, amott meg csodálkozik, hogy fogy a népesség és ezt a szomáliai bantukkal akarja pótolni.

Ajánlom ezeket, tudd meg mennyire hungarofób a liberalizmus:

https://www.youtube.com/results?search_query=liberális+csürh..

https://www.youtube.com/watch?v=9U91r8EaCa8

https://www.youtube.com/watch?v=1ZzXlG96rNI

Az eddigi kettő eszmének az a célja, hogy teljesen tönkre tegye a nemzetet. A külhoni magyarok lenézése és gyűlölete csak mellékhatása e két eszmének.

-------------------------------------

A maradék 9%-ba azok az emberek tartoznak, akik tudják ugyan, hogy a felvidéki, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyarok is magyarok, csak ők azt hiszik, hogy ott mindenki népviseletben van, szalma kunyhókban lakik és le van maradva két évszázaddal. Valahogy így képzelik el:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ide sorolom még azokat is akik szintén tudják, hogy magyarok vagytok, de ők meg azt hiszik, hogy a szerbek/románok/szlovákok mennek házról házra és vernek titeket, de ti ott is tudtok igazi magyarok lenni, szembeszálltok, hogy bebizonyítsátok magyarságotokat, ti vagytok akik, megmutatják, hogy ezaz! mi magyarok vagyunk! még a világvégén is!

Hallottam olyan esetet, hogy néhány vajdasági elment a Balatonra nyaralni, látták, hogy ilynekbe botlottak, erre ők meg elkezdtek yugo autükról képeket mutogatni a telefonjukról és mondták, hogy: "Itt háború van! Mi magyarok háborúzunk a szerbekkel, és ilyen autókon kalasnyikovokkal lövünk egymásra!" stb. szövegek.

Mondták, hogy azok a magyarországiak meg sem lepődtek, ugyanis ők eddig is valahogy így képzelték el.

Ide főként némely szélsőjobbosok tartoznak.

-------------------

És végül a maradék 1%-hoz azok tartoznak, akik tényleg tudják, hogy milyen ott.

2015. júl. 11. 09:21
 36/46 anonim ***** válasza:

Bocs, a legelső link hibás lett:

https://www.youtube.com/watch?v=BhtmS2ofe7M

2015. júl. 11. 09:25
 37/46 anonim ***** válasza:
25%

Nem szeretek fasiszta kommentekre válaszolni, de el kell mondanom milyen jól összeillene a kérdező és az előző hozzászóló. Mindketten kitalálnak hazugságokat, aztán örülnek, hogy le tudják vezetni belőle a saját igazukat.

Mielőtt valaki megkérdezné miért nem indoklom meg, hogy mi a baj az előző válaszoló hozzászólásával, elárulom, hogy nem lehet mit indokolni, egyszerűen nem igazak, amiket ír és saját definíciókat talál ki. Meg homofób is, és mint tudjuk még sehol se sikerült egy homofóbnak se igazolni, hogy a homoszexualitás rossz.

2015. júl. 12. 02:26
 38/46 anonim ***** válasza:

Fasiszta vagyok?

Ha az a fasiszta, aki nem románozza le a székelyeket és nem ünnepel június 4.-én, és nem szeretne ártatlan magzatokat meggyilkolni... nos akkor én felvállalom, hogy fasiszta vagyok :)

Én egyetlenegy dolgot sem találtam ki. Csak azt mondtam, amit láttam és amit megfigyeltem, kinek nem inge ne vegye magára.

És honnan tudod te azt, hogy mi igaz mi nem az én életemből?

Amúgy meg örülnék ha megindokolnád.

A szánalmas homofóboskodás nem számít indoknak.

Olvasd el ennek a kérdezőnek a véleményét is a homofóbiáról:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__homoszexualitas__..

És egy heterofóbnak sem sikerült még igazolni, hogy a heteroszexualitás rossz.

Amúgy a ti érveitek meg nevetségesen szánalmasak.

Mondok egy példát:

"A homoszexualitás normális, mert az állatoknál is van, míg a homofóbia csak az embernél."

Régen rossz ha az állatvilághoz kezdjük el hasonlítgatni magunkat. Ez a nagy érvelés? Akkor hadd meséljek egy kis dolgokat az oroszlánokról ha már úgyis az állatoknál járunk.

Az oroszlánoknál a falka vezér felcsinálja a nőstényt aki szül neki utódokat. Ha ezt a falkavezért kiiktatja egy hím és átveszi az ő helyét akkor nagy valószínűséggel megöli a előző hím utódait és helyette újakat nemzenek.

Akkor ezt most vigyük át az emberek életébe: Van egy nő meg egy hapsi, csinálnak két gyereket de a hapsi helyét átveszi egy másik mert szakított hapsi a nővel. Az új hapsi nem fogja megölni az előző hapsi gyerekeit. De végülis ha megöli őket és utána azt mondja, hogy "Ja, bocsánat de hát ez az állatvilágban is létező dolog" akkor majd ti is azt mondjátok, hogy igaza van mert ez van az állatvilágban is?

Vagy például a tűz használata vagy a nukleáris energia felhasználása is csak az embernél van akkor az is rossz?

[link]

[link]

Most jelzem, hogy nem magával a homoszexuálisokkal van bajom, hanem annak a reklámozásával és népszerűsítésével.

A kérdező is leírta a negatív tapasztalatát a magyarországi liberálisokkal (és másokkal is) kapcsolatban és ő már egyből fasiszta, ugye?

Amúgy nem ártana kicsit tisztában lenni a dolgok fogalmával:

[link]

Most erre a kommentre is csak nyomkodni fogjátok a piros kezeket de érvelni már nem tudtok. Ez kifejezetten jellemző.

2015. júl. 12. 07:59
 39/46 anonim ***** válasza:

„Én egyetlenegy dolgot sem találtam ki. Csak azt mondtam, amit láttam és amit megfigyeltem, kinek nem inge ne vegye magára.„

Hol figyelted meg az emberek politikai irányultságát? Azt is áruld el, hogy miért szavaztak többen a népszavazáson a romániai magyarok könnyített állampolgárság megszerezése mellett, ha a magyarországi magyarok nagy része magyarellenes.

„És egy heterofóbnak sem sikerült még igazolni, hogy a heteroszexualitás rossz.”

Ehhez nekem semmi közöm, nem vagyok heterofób.

Elolvastam a kérdést. Nem szeretném komolyan venni egy olyan ember véleményét, aki szerint a többségi társadalom által megengedett dolgokat szabad csak megengedni.

„Amúgy a ti érveitek meg nevetségesen szánalmasak.”

Miért kéne egy létező jelenséget megindokolni, hogy normális? Mit jelent egyáltalán az, hogy valami normális? Szóval azt mondani, hogy a mi érveink szánalmasak értelmetlen, mivel érvelnünk se kell. Majd ha megindoklod, hogy miért rossz a homoszexualitás, akkor esetleg elmondom, hogy miért nem jó az indokod.

„Most jelzem, hogy nem magával a homoszexuálisokkal van bajom, hanem annak a reklámozásával és népszerűsítésével.„

Ki népszerűsíti?

2015. júl. 12. 14:31
 40/46 A kérdező kommentje:
Még egy kérdést, ha megengeditek: mi köze a kérdésemnek a homoszexuálisokhoz? XD
2015. júl. 12. 17:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!