Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Nekünk magyaroknak miért...

Nekünk magyaroknak miért nincsen ennyire öntudatunk?

Figyelt kérdés

Miért nem őrizzük a magyar szokásokat? De komolyan... miért nincs reklámja Hortobágynak, a népviseleteknek, mindennek, ami magyar? Miért engejdük be habozás nélkül Amerika szemetét ide (McDonald's, Kóla stb...)? Miért nem fognak össze ezért csoportok? Nem hiszem el, hogy csak én gondolkozom így, és senki nem hajlandó tenni!

Ó, és én nem gyűlölöm Magyarországot, mielőtt bárki rám fogná, mert mostanában ez a divat. Hiszek benne, de legalábbis remélem, hogy lesznek még itt is olyan emberek, mint Kossuth, Széchenyi. Szükség lenne már rájuk szerintem. Meg az is elég nagy baj, hogy minden második tizenévesnek az a jövőképe, hogy itthagyja Mo.-t külföldre megy, ahol "ismerőssel" szerez munkát és nem vállal egy gyereket sem, mert minek. Szép.

17/f

2010. febr. 15. 21:53
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
54%

Jaja, ne hallgass ilyen marhaságokra, hogy "majd kinövöd".

Ezt akarják, hogy olyan konzumidióta legyen mindenki, mint az amerikaiak, akiket ezért könnyű irányítani, terelgetni, meg mindent el lehet adni nekik.

Van az úgy, hogy a normális emberek vannak kisebbségben.

2010. febr. 15. 22:43
 12/36 anonim ***** válasza:
35%

Széchenyi gazdagnak született, egész életében a feneke alatt volt a vagyon. Ha egy szegény ember kezdeményezte volna a Lánchíd építését, kiröhögik, hogy ugyan miből akarja. Széchenyinek nem volt nagy kunszt meglépni.

Ja, és én is ki akarok menni külföldre, és bár semmi közöd hozzá, de tanulni akarok kimenni, és munkatapasztalatot szerezni azon a területen, és miért pont külföldön, azért, mert Magyarországon ez, amit én tanulni akarok, egy elit klub, ahova azért nem jutok be, mert nem vagyok valami nagykutyának a valakije. Majd külföldről hazahozom azt a technológiát és azt a tapasztalatot, amit itt sose szerezhetnék meg az elit klub szemében névtelen senkiként. Csak akkor már én fogom lexarni azt az elit klubot.

A gyerekvállaláshoz ugyancsak semmi közöd, ugyanis ahhoz megfelelő partner is kell, egy gyereket nem csak megcsinálni kell, hanem felnevelni is. Te még csak 17 éves vagy, a tojáshéj a fenekeden, feltételezem, hogy téged még a szüleid tartanak el, majd eljön az idő, amikor neked kell megdolgoznod azért a pénzért, amiből fenntartod a lakásodat és ellátod az esetleges családodat vagy akár csak saját magadat, és ha nem leszel olyan kis protekciós, akit anyuci-apuci benyom egy jól fizető állásba, akkor neked is meg kell harcolnod egy jó munkahelyért.

2010. febr. 15. 22:47
 13/36 anonim ***** válasza:
65%

Te egy önző, taposó ember képét vetíted elém, utolsó.

Írod: "Széchenyi gazdagnak született, egész életében a feneke alatt volt a vagyon. Ha egy szegény ember kezdeményezte volna a Lánchíd építését, kiröhögik, hogy ugyan miből akarja. Széchenyinek nem volt nagy kunszt meglépni."

Hehe, hát igen. Csakhogy az az ő pénze volt, amit el is ihatott vagy kártyázhatott volna. Ehelyett megépítette azt a hidat az egész országnak a saját pénzéből, meg még sok mást. Ő azért ment külföldre, hogy lássa hogy csinálják a fejlett országok (a lánchíd, gőzhajózás ötletét is itt látta), aztán hazajött, hogy mindezt megépítse a saját vagyonából a magyar nemzetnek. Te csak azért akarsz külföldre menni, hogy a saját kis egyéni céljaidat előbbre vigyed.

Összegezve, az a Széchenyi rengeteg olyan dolgot csinált, amit te soha az életben nem fogsz a silány, egoista világszemléleteddel megérteni.

2010. febr. 15. 22:58
 14/36 anonim ***** válasza:
54%

Ez az utolsó talán egy kicsit kemény volt. De valahol igaza van. Ássunk talán a mélyére:

Akkor akarsz hagyományokat ápolni és magyar zászlót lobogtatni ha büszke vagy arra amit ezek a jelképek és szokások éltetnek. Magyarországon azonban sajnálatos módon a többi említett országhoz képest bagyon kevés dolog van amire igazán büszke lehet a nép. Könnyű úgy büszkének lenni az USA-ban hogy övék a világ egyik legerősebb hadserege és gazdasága, könnyű úgybüszkének lenni az Egyesült Királyságban hogy nemrég még az övék volt a fél világ. Egy erős gazdasággal rendelkező országban elég jól mennek a "dolgok"...

Mi van itthon? Nagyritkán jól szereplünk valamelyik sportágban...és? Mi más? A nép nyomorog, nőnek a problémák, nemrég majdnem államcsődbe került az ország, tudod mit jelent az? Nézz utána...

Hazafiasságból sajnos éhen halsz. De nem is ez a lényeg. A kérdésedre válaszolva azért nem visel a magyar magyar jelképet, azért nem tartja a hagyományokat mert egész egyszerűen nem tud büszke lenni a hazájára. Kint angliában nekem nagyon furcsa volt, hogy a trendi ruhaüzletekben is GB zászlós trikókat tudtam szinte csak venni, itt is lehetne valami hasonló, még szívesen is viselném. De sajnos ha itthon ezt valaki kitalálja, az valami überdesign lesz hirtelen plafonon landoló árért, hiszen ilyen még nem volt.

Miért mennek ki a fiatalok: Mi hangzik jobban: havi 150 ezer Ft vagy 400 ezer Ft? 50 százalékos adó vagy 20 százalékos?

Lehet hogy még nem érted: de nem minimális különbségekért megyünk ki dolgozni. Hatalmas különbségekért. A ruha olcsóbb Londonban mint Budapesten. Az étel kb ugyanannyi. Fizetés meg többszörös. Szerinted?

Miért nem vállalnak gyereket? Mert nincs rá pénz...

Sajnos amíg ezek az alapvető problémák nem oldódnak meg, senki nem lesz büszke és nem is fogja érdekelni semmi ami igazán magyar.

2010. febr. 15. 23:08
 15/36 anonim ***** válasza:
65%

"Hanem, Széchenyit azért nem hóbortos uraságnak nevezném. Mégiscsak ő alapította a MTA-t, kezdeményezte a Lánchidat. Szerintem elég sokat tett az országért."

Igen, de Magyarország nem azért létezik a világ számára, mert volt Széchenyi, hanem azért, mert volt Liszt Ferenc, Bartók Béla stb.

Széchenyi mint közéleti szereplő adott egy hidat Magyarországnak. Liszt, Bartók, Ligeti stb. meg az egész emberiségnek adták a zenéjüket. Eötvös vagy Wigner az egész emberiségnek adta a felfedezéseit. Ottlik és Szerb az egész emberiségnek írta a könyveit.

2010. febr. 15. 23:09
 16/36 anonim ***** válasza:
21%
Van egy álmom, hogy a magyar rajzfilmet felhozzam arra a szintre, ahol a nagyok vannak, ezért megyek külföldre. Barmok...
2010. febr. 15. 23:09
 17/36 anonim ***** válasza:
64%

"Ezen én is gondolkoztam. Tényleg érdekes, hogy magyarországon az a menő, ha utálod az országod, amit mondjuk nem mondom hogy nem tudok megérteni."

Találós kérdés: melyik nép még az, amelyiknek hobbyja az öngúnyolás, önmarcangolás?

2010. febr. 15. 23:10
 18/36 anonim ***** válasza:
47%

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 23:09

Ennek már Csupó Gábor nekiállt.

2010. febr. 15. 23:13
 19/36 anonim ***** válasza:
47%

"Van egy álmom, hogy a magyar rajzfilmet felhozzam arra a szintre, ahol a nagyok vannak, ezért megyek külföldre. Barmok..."

És akkor a sárga földig le kell hordani azt, akinek az volt az álma, hogy a magyar nemzetet felhozza arra a szintre, ahol a nagyok voltak akkor, és ezt nagyjából-egészéből meg is valósította. Végülis logikus.

2010. febr. 15. 23:14
 20/36 anonim ***** válasza:
21%
Az engem nem érdekel, ki állt már neki. A jelenlegi magyar rajzfilm pocsék, nekem vannak ötleteim, de nincs protekcióm, úgyhogy megyek oda, ahol esélyt kaptam megtanulni, hogyan csinálják az igazán nagyok. Csak a technikát, az ötlet már gyerekkorom óta bennem van. És állom a versenyt.
2010. febr. 15. 23:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!