A cigányok miért vonzónak szinte a borzalmasan ízléstelen és ronda dolgokhoz?
Pl. ez a ruha, meg ezek a templomberendezésszerű bútorok mindig (mint pl. a Győzike show-ban :D )....az ilyen elképesztően túlzottan csicsás csillogó-villogó arany, ezüst-bronz díszítésű tárgyakhoz??
Komolyan érdekelne, h ennek van-e vmi háttere,vagy oka.
menj és kérdezd meg valamelyik cigánytól!
a magyarok úgysem tudják megválaszolni
Felénk mindig is sok o.c élt.Régen a nők ruházata igen tarka szoknya,kendő,nyakukban üveggyöngyök sokasága, stb volt.Újabban lett divat náluk az arany-ezüst szín.Ennek alapján ez valamilyen hagyomány,népviselet lehet.
Azon senki nem akad ki pl.hogy a matyó asszonyok fején milyen mókás fejfedő van,vagy a férfiak ruházata is nagyon tarka,hímzett volt.Az eredeti matyó ruházat a szivárvány minden színében pompázott,és az egész ruhát úgy elborította a hímzés,hogy az alapanyag nem látszott ki.Ezt mégsem tartotta senki ízléstelennek.De pl.a déli népek ruházata is igen tarka.
Volt idő a 60-as években,amikor az embereknek kezdett kicsit jobban menni,hogy a lakásokban világítós rekamék voltak fotelekkel,és mindenütt horgolt csipkéket tűztek a bútorokra,mert ez volt a divat és a "szép".
Vagy nézd meg a mai diáklányokat:A hajuk a szemükbe lóg,festett,és az arcukon is kilónyi smink van.Ez is ízléstelen,de ezen senki nem akad ki.
A divat változik,és az ízlések sem egyformák.
Győzike nem oláh cigány. Én néztem párszor a győzike showt, mert néha vicces volt. Amúgy szánalmas, és igyekeztem elzárkózni tőle, de belenéztem nem tagadom.
Egyszer mondta, hogy "Bea mit csináltál? Úgy néz ki itt minden mint az oláh cigányoknál!" meg "ha' nem vagyunk mi olácigányok more!" szóval szerintem nem az, vagy nem tartja magát annak.
De én aztán magasról teszek rá :D
Csak rossz, hogy ha valaki megtudja hol lakom egyből a győzikés kérdés jön, ja és mindenki azt hiszi cigány vagyok, és itt csak cigányok élnek. A tököm kivan velük. Hófehér a bőröm bazzeg és francia nevem van de senkit ne zavarjon :D
Jah és az a kép amit beraktál egy szép ízléses tiszta lakást mutat!
(az előző)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!