Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért voltak ilyen szokatlanul...

Miért voltak ilyen szokatlanul sokan az idei "Budapest Pride" felvonuláson?

Figyelt kérdés
A hírek szerint 10 ezer körül voltak, ami már egy politikai tüntetésnél is kiugróan magas létszámnak számít, és messze meghaladja az előző évek részvételi számait. Egy tudósítás szerint a Hősök terétől a Kodály köröndig nyúlt az egybefüggő menet.

2013. júl. 7. 08:30
1 2 3 4 5 6
 31/59 rémuralom ***** válasza:
46%

"Na, ez a liberális gondolkodás legnagyobb hazugsága, amit manapság a legtöbb ember csont nélkül benyel."

Ez nem hazugság. Mindenkinek más véleménye, más értékrendje van. Egy rasszistánál az, hogy valaki cigány, rossz tulajdonságnak számít. Aki nem rasszista, annál meg nem. Ez szubjektív, mert nem jelenthető ki általános érvénnyel, hogy cigánynak lenni jó tulajdonság-e, vagy rossz, vagy semleges - mindenkinek más és más. Ha egy barátom jószívű, már-már altruista, mindenkinek szívesen segít bármikor, bárhol, bármiben, az lehet egy jó tulajdonság, ugye? De azért van ennek egy olyan szintje, ami már bosszantó. Amikor ezt a határt átlépi az altruizmusa, onnantól kezdve ez rossz tulajdonság. Az én megítélésemben. Másnak meg ez tetszhet. Ez a szubjektivitás: hogy ami nekem tetszik, az nem biztos, hogy másnak is tetszik.

"Mert a te alapvetéseddel, miszerint a jó és a rossz teljesen relatív, milyen használható érved van az ellen, ha én azt mondom, hogy a gyilkosságot és a lopást ne büntessék?"

Nem relatív, hanem szubjektív, ami baromira nem ugyanaz. A gyilkosság és a lopás egyébként szerintem kb. mindenféle értékrend szerint bűn, bár bizonyos értékrendekben van rá felmentő körülmény (pl. a mohamedánoknál a dzsihád - aki veszélyezteti az iszlám vallást, azt nemhogy szabad, de isteni kötelesség megölni; lopás esetében pedig gyakori "felmentő körülmény" a szükség, bár szerintem az sem ment fel), de a lényeg ugyanaz: alapvetően emberek életét és tulajdonát elvenni bűn egy kereszténynek, bűn egy mohamedánnak, bűn egy zsidónak, bűn egy ateistának, bűn egy liberálisnak, bűn egy konzervatívnak stb.

2013. júl. 8. 12:15
 32/59 anonim ***** válasza:

'Ez nem hazugság. Mindenkinek más véleménye, más értékrendje van.'

Lassan már nem. A mai gyerekeknek már egy borzasztó, unifikált értékrend van közvetítve, ami iszonyú széthúzást eredményez. De elég, ha csak magunkra nézünk. Mi is a ratyikon vitatkozunk... És ez pont emiatt a liberalizmus miatt van, ami a vesztünket okozza. Ennek a jósága csupán egy illúzió. Emiatt mi is egyre széthúzóbbak leszünk, nem fogunk megbízni még jobban senkiben, egyedül leszünk a hatalom ellen, mivel összefogásra képtelenek vagyunk emiatt, tehát akármit tehetnek velünk még jobban.

Pluszban még jön a liberalizmussal a rend, fegyelem hiánya. Ahol ezek nincsenek, ott szét fog esni az ország idővel. Elég, ha összehasonlítunk egy japán és egy magyar gyereket. Ég és föld. Ők viszik valamire, talpra tudnak állni mindig, mi meg nem teszünk semmit, csak gyűlölködünk. Jah, tényleg kellett a liberalizmus.

Nem véletlenül propagálják a liberalizmust, ahol csak tudják... Belülről elpusztítjuk vele magunkat.

De visszatérve erre a rossz tulajdonság eltűrésére, amit én említettem még az első oldalon, és jól le is lettem pontozva. :) Természetesen minden kultúrában kialakul egy általános értékrend, amire még mindenkinek ráépül egy individuális még azon kívül abban a kultúrában. Tehát ha létezne egy melegek országa, akkor ott ez természetesen teljesen máshogy működne, az lenne a normális, hogy szerveznek ilyen, számunkra hányingerkeltő rendezvényt. És abban az országban pedig a heterokat kéne tolerálni, nem szitkozódni rájuk csak úgy, miközben nem csináltak semmit. Viszont ez nem a melegek országa, szóval itt fordítva van. Engem nem érdekelne alapvetően, hogy valaki meleg, leszarom konkrétan. Tehát nem is ez zavar engem. Magyarországon tehát nem az a normális, hogy valaki meleg, hanem az csak egy megtűrt dolog. De akkor tegyük félre most a kedvetekért. Mondjuk, hogy ez egy semleges dolog. Sem jó, sem rossz. Viszont a felvonulásukkal ők provokálják az embereket. A forgalomkorlátozás csak egy dolog. Mit szólnátok hozzá, ha rendeznének a cigányok is egy ugyanilyen felvonulást? Közben ott ünnepelnék, dicsőítenék magukat, hogy mennyi magyart vertek össze, raboltak ki, stb. Ez is ugyanúgy rohadt vérlázító. De Te nem tehetnél semmit, mint a melegfelvonulásnál sem, hisz liberalizmus van...

2013. júl. 8. 14:09
 33/59 anonim ***** válasza:

Meg még egy gondolatot megjegyeznék. :) Az összes ilyen igazából valamilyen ellentétszító.

Mi lenne ha én szerveznék globális szinten egy 'Fehér felvonulás'-t... :) Nem biztos, hogy utána sokáig élnék. :) De ha belegondoltok, ez ugyanolyan, mint a melegfelvonulás, csak egy másik tulajdonságra építeném a rendezvényt...

2013. júl. 8. 14:15
 34/59 anonim ***** válasza:

Hoppá. Az egyik legfontosabbat ki is hagytam a nevéből, hisz ezt is meleg büszkeségnek nevezik...

Úgy hívnák a rendezvényemet, hogy 'Fehér büszkeség felvonulása'. Amerikában ünnepelhetnék úgy, hogy ordítják, hogy kiirtották az indiánokat, hoztak n*gger rabszolgákat, meg ilyenek.

Magyarországon pedig lehetne benne gyűlölködni a cigányokon.

És természetesen dicsőíteni kell a rendezvényen a fehéreket.

2013. júl. 8. 14:20
 35/59 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy nagyon szélsőséges példákat hoztam fel, de így legalább még jobban tudom érzékeltetni.
2013. júl. 8. 14:37
 36/59 rémuralom ***** válasza:
Ha komolyan gondolnánk a liberalizmust, akkor nem csak a homokosok vonulhatnának szabadon, hanem a cigányok, a Magyar Gárda meg a Ku Klux Klan is, ha akarnak. Nekem azzal sem lenne semmi gondom, függetlenül attól, hogy egyetértek-e a céljaikkal, vagy nem. Az egy másik kérdés, hogy a gyakorlatban ez nem így működik, hanem úgy, hogy a liberalizmus (a latin liber, szabad szóból), a sokszínűség nevében RÁKÉNYSZERÍTÜNK embereket arra, hogy ujjongva ünnepeljék a homokosokat, ezzel egyszínűséget teremtve. Ahogy az is egy másik kérdés, hogy a gárdisták vonulásai be lettek tiltva a maguk idejében, meg az "adj gázt" motorosfelvonulás is, mert az félelmet kelt meg provokál. Ezért ne a liberalizmust tessék hibáztatni, hanem a liberalizmus fogalmát maguknak kisajátító hatvannyolcas erkölcscsőszöket.
2013. júl. 8. 15:28
 37/59 anonim ***** válasza:
50%
A Deres tv, Köcsöglistás reklámja bejött, addig csak gondolkoztam, hogy menni kéne, de a lista után már nem volt kérdéses.
2013. júl. 9. 08:17
 38/59 anonim ***** válasza:
51%
A liberális alatt mit értetek? Mert sokszor az jön le nekem, hogy ha valaki (látszatra nem követ egy felsőbb hatalom által kimondott szabályos utat, aminek sokszor a kirekesztés, megalázás a fő alapvonala,( akár fogyatékkal élőkkel szemben is,) akkor az egy utolsó mocskos libsi.
2013. júl. 9. 08:20
 39/59 anonim ***** válasza:

"A liberális alatt mit értetek?"

Liberális:

társadalmi és erkölcsi értékek létjogosultságának megkérdőjelezése azáltal, hogy mindenféle másság feltétel nélküli elfogadását hirdetik. Legyen szó akár a b*zikról, akár a cigányok úgynevezett "kultúrájáról", tekintet nélkül arra, hogy az mennyire káros és destruktív.

2013. júl. 9. 10:41
 40/59 anonim ***** válasza:

Szerintem ma teljesen mást érthetünk a liberalizmus, liberális szavak alatt. Eleve kizárná ezt már az, hogy a liberalizmust ma a toleranciával együtt hirdetik. Itt már alapjaiban megdől a szabadelvűség, azzal hogy ránk kényszerítik a ratyik elfogadását. És lassan már még rosszabb lesz, hisz a mai gyerekek már ebben a szellemben nőnek fel. Sőt, nem egy néz ki elég b*zisan. Szóval szerintem egy 10 év múlva mindenki azt fogja rám mondani, hogy undorító homofób vagyok, meg ilyenek. Szóval ez a mai értelmű liberalizmus, mint ahogy írtam, csak a pusztulásunkhoz vezet, mivel gyűlöletet, kirekesztést gerjeszt, ahhoz képest, hogyha hirdetik a toleranciát, akkor miért nem tolerálják, hogy én nem bírom elviselni a b*zikat? :)

Szóval inkább úgy definiálnám a liberalizmust a mai értelemben, hogy azt gondolhatod, amit megengednek neked. Jó példa erre, amit a holokauszttagadással kapcsolatban tesznek.

2013. júl. 9. 11:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!