Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért voltak ilyen szokatlanul...

Miért voltak ilyen szokatlanul sokan az idei "Budapest Pride" felvonuláson?

Figyelt kérdés
A hírek szerint 10 ezer körül voltak, ami már egy politikai tüntetésnél is kiugróan magas létszámnak számít, és messze meghaladja az előző évek részvételi számait. Egy tudósítás szerint a Hősök terétől a Kodály köröndig nyúlt az egybefüggő menet.

2013. júl. 7. 08:30
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
75%
A tolerancia számomra azt jelenti. elfogadni a másikat hibáival és erényeivel együtt. És az embert elfogadni. A személyiségét, nem azért gyűlölni vagy szeretni, mert zöld szemű, kék hajú, meleg, fehér, fekete, hupilila. a külsőség nem fontos a személyiség a fontos. A bűnt, a bűncselekményeket viszont elítélem. minden benne van a 10- parancsolatban, hogy kell élni, amit egyébként az a Mózes kapott Istentől aki kivezette a Zsidó népet egyiptomból. És ezt a 10- parancsolatot spec . nekem is megkellett tanulni elsőáldozás előtt. Egyébk. a zsidók rohadtul nem fognak fújolni ha Izraelben sétálgatsz az utcán. Persze köztük is vannak szélsőségesek, de hidd el hogy ezeket ők sem csípik. Tudom hogy ezzel csak egy példát akartál mondani, de azért tegyük tisztába a dolgokat. Ugyanakkor szíved joga nem kedvelni másokat.. de akkor ne is foglalkozz velük, egyszerűen hagyd őket. Meg szerintem a gyűlölködés, ha egy ember gyűlölködik, rengeteg energiáját emészti fel, és egy csomó idejét elcseszi arra hogy húú én most utálkozok egy sort a másikon. Mint pl. az ellentüntetők. egyszerűen maradj semleges, az is jobb, mint a gyűlölködés.
2013. júl. 7. 13:08
 12/59 anonim ***** válasza:
48%

A tizenegyesnek:

Csakhogy a felvonulás éppen azt a "hibájukat" hirdeti, "amivel együtt te elfogadod őket". Nem magukat a személyeket, hanem a deviáns magaviseletet képviselik ezen a rendezvényen, és szerintem ez nagy különbség. Már pedig én miért ne tarthatnám ezt deviáns viselkedésnek, miért akarják mindenképpen az ő álláspontjukat a fejembe sulykolni a dologról? Mert én is elismerem magamról, hogy vannak hibák a személyiségemben. (Szóval, aki most fújolni kezd, nem mond sok újat nekem magamról... =P) És éppen ezért, nem is bántom őket.

Ami azt illeti, voltak barátaim, akik börtönben voltak, mert elkövettek valami rossz dolgot. Ez persze nem akadályozott meg engem abban, hogy barátjuk maradjak, éppen azért, mert én sem vagyok tökéletes. De nem hiszem, hogy a szeretetnek odáig kellene fajulnia, hogy a rablásukat megpróbáljam jobb színben feltüntetni annál, mint amilyen, mert ugye ebben az esetben is el lehetne kezdeni felsorolni, hogy "kényszerből tette", vagy "a családjának kellett a pénz". Tehát, érthetőbben mondva; az emberek elfogadását kellene hirdetni, és nem bizonyos jellemhibák, tevékenységek, esetleg "csupán" eltérő viselkedésminták elfogadását.

Ami meg a melegeket illeti, senki, senki az ég világon nem szabja meg nekik, hogy mit tegyenek. Ha a parkban együtt ücsörögnek, még ha nyilvánosan jelét is mutatják az egymás iránti vonzalmuknak (megjegyzem; ami sok esetben még a nem-melegek esetében is "bunkóságnak" számít) engem még az sem kifejezetten zavar. De nem hiszem, hogy be kellene tolakodniuk a mindennapi életembe azzal, hogy megszabják nekem, hogy erről a fajta "párkapcsolatról" mit gondoljak.

2013. júl. 7. 14:43
 13/59 anonim ***** válasza:
77%
Nem kell elfogadni őket. Nem ezt mondtam, csak ha valaki elfogadja őket azt tessék tiszteletben tartani, ahogy én is tiszteletben tartom az ellenvéleményt. De az agresszív dühös megnyilvánulásokat el kell kerülni. Nincs rá szükség. és a bűnt igenis elítélem, és egyáltalán nem mentem fel a bűnözőt a rablót bűne alól, de lássuk már be, a bűncselekményért ítéljünk el valakit, azért amit tett, nem pedig a származása külseje, ez-az miatt. Senkinek sem esne jó ha mondjuk azért ítélnék el mert ő pl. magyar, ezt meg lehet érteni, ahogy evidens hogy egy nemzetiségi, vagy mondjuk egy meleg nem szereti ha azért ítélik el mert ő meleg. Szóval a bűnösök bűnhödjenek. A gyilkosság akárki követi el bűn, az erőszak szintén.. és még sorolhatnám. Ilyenkor bizony igenis azt kell nézni mit tett az illető, és nem kell a körülményei miatt felmenteni, vagy elítélni. Csak ugye emberekből vagyunk.. eleve sokszor.. urambocsá' szinte mindíg képtelenek az objektivitásra.. de ez már a jogászok asztala. A másik meg hogy egészséges "előítélettel" hogy mondjam így minden ember rendelkezik, és ezt az előítéletet most ne pejoratíve képzeljük. Hanem pl. megismerkedem valakivel, nyilván nem leszek vele 5 perc után országos cimbi, mert a 3 lépés távolságot tartom vele, sosem lehet tudni alapon. De ahogy napról napra megismerem, úgy kialakulhat köztünk barátság vagy ellenszenv, függetlenül attól hogy magyar, ír, holland roma, hideg-meleg akármi. Mert a személyiségét kedvelem meg, vagy épp válik ellenszenvessé. És ehheza származásnak elég kevés köze van.. még inkább a nemi identitásnak. És akkor most sokakban joggal merül fel hogy de ugye minden népnek megvan a jellemző tulajdonsága stb... hát ezek többsége ám nem egészen igaz. Pl. a magyarok pesszimisták, bunkók stb... vannak ilyenek, de még több az ellenpélda. Csak ahogy mondtam a negatív hangok mindíg hangosabbak. A "hidegek" akik vannak 100-an egy tűntetésen, azért tudják túlkiabálni a 10 ezres tömeget. A homoszexualitás meg sz.tem nem betegség. Elvileg egy gén okozza, szóval így születnek, ahogy én is zöld szemű vagyok, de a bal szemem meg félig barna.. most akkor már beteg vagyok? a pedofília az ami betegség.. csak rájuk meg nem tudok betegként gondolni, az ő cselekedeteiket egyszerűen bűnnek tartom, és nem hiszem hogy valaha is kigyógyulhatnak belőle. De mondom ez az én véleményem, és egész nyugodtan lehet másnak más véleménye . Tiszteletben tartom. És tessék csak érvelni, és ellenérvelni. Mint ahogy én is azt teszem.
2013. júl. 7. 15:04
 14/59 rémuralom ***** válasza:
93%

Az ellenkezőjét? Mármint azt, hogy egyre jobban utáljuk a homokosokat? Az kizárt. Ismét mondom, erre az éves felvonulásuk a legékesebb bizonyíték, a legreprezentatívabb felmérés. Minél többen vesznek részt rajta, és minél kevesebb az agresszív ellentüntető, annál elfogadóbbnak mondható a társadalom a homoszexualitással szemben. Hasonlítsd össze négy-öt évvel ezelőtti felvonulásokkal. Ég és föld.

"Ti ezt nevezitek toleranciának? Pff. Ugye tudod, hogy az azt jelenti, hogy megtűröd a másik rossz tulajdonságát?"

Hogy mi számít jó tulajdonságnak és mi rossznak, az szubjektív. Homokosnak lenni addig számít rossz tulajdonságnak, amíg úgy tekintesz rá. Ha magasról letojod, ki kivel, akkor semleges tulajdonság lesz. Abban mondjuk igazad van, hogy pár éve be akartak jelenteni ugyanarra az útvonalra egy hónappal későbbi időpontra heterófelvonulást, és azt valami nevetséges indokra hivatkozva betiltották (akadályozza a forgalmat vagy mi), és ez igazságtalan. Ez nem sokszínűség. Ahogy az sem sokszínűség, amikor a londoni buszok oldalán a "some people are gay, deal with it" reklám megjelenhetett, a "we're straight and we're proud of it, deal with it" reklámot pedig személyesen a Lord Mayor tiltotta le.

"minden benne van a 10- parancsolatban, hogy kell élni, amit egyébként az a Mózes kapott Istentől aki kivezette a Zsidó népet egyiptomból."

Ez oké, ezzel mindenki tisztában van, a tízparancsolat alapú homovita arról szól, hogy a homoszexuális kapcsolat kimeríti-e a paráználkodás fogalmát, és ekként ütközik-e a hatodik parancsolattal, vagy nem.

A homoszexualitás genetikai eredete pedig egyrészt vitatható, másrészt bizonyos betegségekre való hajlam is öröklődhet gének által, úgyhogy a genetikai eredet sem zárja ki, hogy betegség legyen. Az a gond, hogy ezt nem igazán lehet tudományos alapon, sine ira et studio tanulmányozni, mert vagy az egyik, vagy a másik szélsőségnek nem tetszene az eredmény, és mint hangos kisebbség, tönkretennék a nekik nem tetsző eredményeket publikáló tudóst.

2013. júl. 7. 15:17
 15/59 anonim ***** válasza:
NA igen . Végülis vitathatóak persze a genetika eredményei. szerintem innéttől van hogy eddig gyere és ne tovább, mert nincs tovább. Az ember véleményem szerint igazából sosem fog rájönni teljes egészében mi is okozza a homoszexualitást, vagy hogy mitől lesz valaki az, pontosabban mitől születik valaki annak. És innéttől jön számomra az hogy, de hát őket is Isten teremtette.. ezt tekintsük egyfajta feladatnak hogy tudunk begbírkózni ezzel a kérdéssel. Ennek a tükrében is meglátható szerintem az emberiség természete, hogy így fogalmazzak. Vagyis gyűlölködök ok nélkül, vagy elfogadom hogy ez van, és hogy miért azt sosem tudhatom meg teljes egészében. A 6. parancsolattal kapcsolatban: " Ne paráználkodj"- nah erről beszélgettünk, és vitáztunk egy csomót erkölcsteológia előadásokon (amikből volt vagy 5 félévnyi, akárcsak pszichológiából is 5 félévnyi). szóval összevetettünk mindent mindennel, dogmatikát, erkölcsteológiával, bibliával, stb. stb... hogy alkalmazzuk a mai világra. És arra jutottunk, hogy a ne paráználkodj - és a fele barátod házastársát ne kívánd, majdnem hasonló értelmű. A ne paráználkodj azt jelenti, ne az ösztöneid vezéreljenek, ergo. ne azért szexelj, mert az ösztöneidnek nem tudsz parancsolni. És igazából a szexuális vonzalmon kívül a másik fél nem indított be nálad semmit. A szexualitásnak 2 fél egymás iránti szeretetéről kell szólnia. Hogy most ez elítéli e a meleg kapcsolatot, vagy sem.. hát ez jó kérdés. Szerintem nem. Egyesek szerint igen. A válasz meg Istennél van. De az embernek van lelkiismerete, szóval ha pszichésen rendben van és nem szociopata, vagy netán pszichopata, egész szép különbséget tud tenni jó és rossz, bűn és "nem" bűn közt. (Bár a szociopatákban is van visszatartó erő, mondjúk nem feltétlen a lelkiismeret szava, hanem mert azt tanulták hogy nem szabad.- nah ezt csak úgy hozzáfűzöm.)
2013. júl. 7. 15:32
 16/59 anonim ***** válasza:
37%

Hogy miért voltak sokan?

Két lehetőséget látok:

1. mert az a rengeteg gigacég meg búzapártoló szervezet egy csomó embernek fizetett ezért

2. Az agresszív, aberráltság mutogatását népszerűsítő agymosás elérte a célját, ezért sok ember már ezt "buli"-nak, "trendi"-nek, "nyitottság"-nak fogja fel, hogy ott vonaglik a b*zikkal.

2013. júl. 7. 16:05
 17/59 anonim ***** válasza:
48%

"Hogy mi számít jó tulajdonságnak és mi rossznak, az szubjektív."

Na, ez a liberális gondolkodás legnagyobb hazugsága, amit manapság a legtöbb ember csont nélkül benyel. De az értékrend és az erkölcsi normák ilyen szintű relativizálása óhatatlanul oda vezet, hogy előbb-utóbb meg lesz kérdőjelezve, hogy rossz-e a lopás, miért is nevezzük rossznak, aztán jön a gyilkosság relativizálása, stbstb.

Mert a te alapvetéseddel, miszerint a jó és a rossz teljesen relatív, milyen használható érved van az ellen, ha én azt mondom, hogy a gyilkosságot és a lopást ne büntessék?

Hát semmilyen. Épp ezért nagyon tévút ez "jó és rossz relatív" duma.

2013. júl. 7. 16:10
 18/59 anonim ***** válasza:
"Hogy mi számít jó tulajdonságnak és mi rossznak, az szubjektív. "- Ezt írta Rémálom. Rossz és jó tulajdonságról beszél, és nem cselekedetről. Azért az egy kicsit más.
2013. júl. 7. 16:13
 19/59 anonim ***** válasza:
Bocsánat... Rémuralom. :P Nah már nem is tudok olvasni :D
2013. júl. 7. 16:14
 20/59 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt írta Rémálom. Rossz és jó tulajdonságról beszél, és nem cselekedetről. Azért az egy kicsit más."

Egyáltalán nem más, legalábbis a lényeget tekintve. Ugyanis a gyilkosság a cselekedet, viszont az, hogy valaki nem tiszteli más ember életét, az már tulajdonság, és gyilkosságot olyan követ el, akiben ez a tulajdonság megvan.

Lopást ugyanerre az analógiára el tudod már képzelni.

2013. júl. 7. 17:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!