Miért voltak ilyen szokatlanul sokan az idei "Budapest Pride" felvonuláson?
Talán, mert rájöttek, hogy a homoszexuálisok is emberek, ezért nem lehet őket bántania, csak mert ilyenek lettek, amikről ők NEM tehetnek!! Mint ahogy a mozgássérültek és a nagyothallók sem tehetnek arról, hogy nekik ilyen testi problémájuk van. Ezt példának hoztam fel.
Akik utálják őket, ők valószínűleg nem kaptak elég szeretetet és nevelést a szüleiktől.
Mert hála Istennek egyre inkább terjed az országban a tolerancia, egymás elfogadása, annak ellenére hogy sokan próbálják ezt akadályozni. Egyébk az én véleményem a Bp. prideról, hogy nem csupán melegfelvonulásként kell értelmezni, hanem úgy hogy minden embre más, mégis minden ember egyforma, egyenlő jogokkal rendelkezik, vagy kell hogy rendelkezzék,és nyilván ugyanazok a kötelezettségei. Szerintem a Szicárványos zászló valami ilyesmit üzen. A világ sokszínű.. 7 milliárd színből áll. mennyivel érdekesebb és jobb egy olyan világban élni ami ilyen változatos, és a szertet tartja össze. ez kell hogy legyen az üzenete. Mindemellett a felvonulás egy megemlékezés is , egy aszem 1969. ben történt szomorú eseményre, amerika egyik nagyvárosában.. talán new york ban nem v.ok benne biztos, brutális razziát tartottak a rendőrök egy meleg bárban.. hogy mi volt az ok.. azt fene sem tudja.. és erre emlékeznek, mire vezet gyűlölködés, és ezt nem szabad hagyni. A másik dolog, hogy ha én nem v.ok kíváncsi egy karneválra, egy felvonulásra, és nem érdekel az egész akkor nem megyek oda, nem úgy mind a kordon túloldalán álló neonáci birkacsorda.. most komolyan miért nem mentek el inkább kosarazni, vagy fallabdázni ha ennyi feszkó van bennük.
És mindemellett még egy dolog. Teológus hallgató v.ok immár 6. éve, . Ráadásul katolikus. Soha olyat nem tanultunk hogy a homoszexuális kapcsolat bűn lenne, azt sem hogy nem. Ilyen nincs konkrétan a bibliában. Szodoma és gomorra elpusztítását leíró sztorinál a 2 küldött angyalt valóban szexuális kapcsolatra akarta felhasználni a lakosság. De itt enm azon van a hangsúly, hogy nahát 2 férfit a többi férfi meg akar erőszakolni. Szodoma lakossága nőkből is állt ez az egyik. A biblia itt konkrétan a szexuális bűncselekményeket, a nemi esrőszakot ítéli el, ami teljesen mindegy hogy ki ellen és kik követik el az akkor is bűn. Ha a két angyal nő képében jelenik meg Lót-nál gyanítom akkor is meg akarta volna erőszakolni őket a lakosság. A másiksokszor azzal támadnak a meleg kapcsolatok elleni szószólók hogy hát egy ilyen kapcsolatból nem lesz gyerek, és hát a házasság célja a gyereknemzés. Nagy a tévedés. Én azt tanultam a teológián, hogy egy házasságban a szexuális kapcsolat által is kifejezi egymásnak a 2 fél hogy mennyire szeretik egymást, ez a szeretetről kell hogy szóljon, és ha netán ebből az aktusból gyermek születik azt el kell fogadni Isten ajándékaként. Szóval ez így mindjárt más jelentés.Harmadrészt, Jézus egészvéletlenül nem a szeretetre tanít, meg nem arra hogy fogadd el a másikat?
A melegek örökbefogadásáról meg csak sannyit, nem jobb annak a kisgyereknek ha 2 olyan ember neveli fel akik szeretik őt, és mindent megtesznek érte, és egymást is szeretik, nem jobb, mint hogy egy árvaházban nőjjön fel, ahol szinte nem kap szeretetet? Egyébk. kutatások bizonyították hogy a homoszexuális szülők által nevelt gyermek teljesen normális lesz, nem sérül pszichésen, és ne tessék már hülyének nézni a gyerekeket, szerintem ők sokkal jobban értik ezt, és sokkal elfogadóbbak mint azt egyesek gondolják. A másik meg hogy egy gyereket rohadtul nem érdekel mit csinálnak a szülei a hálószobában. A másik meg, hogy heteró párok akiknek nem lehet gyerekük, sajnos ritkábban mennek bele az örökbefogadásba, mert ugye más gyereke stb..
A melegek házasságával nekem spec. semmi problémám. Az egy ugyanolyan "jogi aktus" mint mondjuk egy végrendelet felolvasása. lehet ez kicsit furcsa példa de erről vanszó, két fél szerződése. a templomi esküvő más kérdés. Minden egyháznak szíve joga eldönteni összead e melegeket vagy sem. Sz.tem ők már annak is örülnének ha megáldanák a kapcsolatuk. Ez is bizonyítja egyébk. hogy egy meleg lehet is tenhívő is, sőt. Végül még annyit hogy az egyetemre konkrétanjárnak melegek is, és érdekesmód senkinek nincs baja velük, sőt inkább azokat nem csípjük akik bunkó beszólásokkal illetik őket,vagy mást. Összességében, én azt érzékelem hogy a társadalom egyre elfogadóbb, a mássággal, legyen az nemi, nemzetiségi, vagy pl. fogyatékosság, mert nem mások ugyanolyanok, mégis mindenki más. Az egyház is elfogadó, legalábbis a hívek, az igazi hívek szintjén, itt nem az álságos álszentekre gondolok. A fő probléma ott kezdődik, hpgy az egyházi vezetők nem gondolnak arra hogy esetleg a híveknek, vagy az egyszerű lelkészeknek tök más a véleménye, és esetleg tényleg a biblia üzenetét kellene közvetíteni, nem a szakadékot mélyíteni a klerikusok, és a "mezei" hívek közt. A másik dolog, a politika. Egy nagy problémám van ezzel, sajnos nem mindenki áll ki őszíntén az elfogadás mellett, sokaknál ez csupán a kampány érdekében történik. Mondjuk egyesek meg épp az elfogadás ellen kampányolnak, egyik sem jó.
A legfontosabb, hogy végre bekövetkezzen egy szemléletváltás társadalmi szinten, a hozzáállás, és a mentalitás is akkor változhat. Szóval ha a társadalom többsége, végre divatos kifejezéssel élve "európai szinten" kezd el gondolkodni, szép lassan, vagy lehet gyorsan elhallgatnak a hangosan kiáltozó gyűlöletkeltő hangok, mert már senki nem lesz aki meghallja őket.
Hú.. ez kicsit hosszúra sukerült, de remélem érthető voltam. Mindemellett ez csak egy vélemény, lehetnek más vélemények is, és ez nem baj, a lényeg az értelmes nyugodt kommunikáció.
Még valami míg el nem felejtem. Elég szomorú, hogy egyesek az emberi kapcsolatokat ledegradálják a szexuális aktusok szintjére. Ha két ember őszintén szereti egymást, mindegy hogy az egy férfi és egy nő, vagy épp azonos neműek, a szexualitás számukra nem elsősorban a biológiai szükségletek kielégítésérről szól. Hanem hogy mennyire szeretem a másikat. És valóban vannak "ágyból-ágyba" ugráló melegek. Ahogy vannak "ágyból-ágyba" ugráló heterók is. A bűn a hűtlenség, és az hogy csak az ösztönös szükségletek vezetnek bizonyos embereket. Nem az a bűn hogy két ember szereti egymást, és nahát szexuális kapcsolatot is élnek, és nahát melegek, és akkor mivan? ez rájuk tartozik. Én csak neten követtem a felvonulást, de én már egyáltalán nem láttam egymást nyaló-faló gusztustalan embereket. Voltak akik női ruhába öltöztek.. de könyörgöm ez baj? És akkor farsangkor meg nem? ha neki úgy jó. nekem inkább mosolyt csalt az arcomra.
A másik bajom, hogy mind a korán elkezdettt szexualitás, mind az őrizd meg a szüzességed a házasságig, túl van lihegve.. én az arany középútban hiszek.. de ez már egy más tészta.
Hehe. :)
Semmilyen toleranciáról nem volt itt szó. Nem azért voltak itt tízezren. Nem jut eszembe, hogy melyik országban szervezték volna ezt a nagyszabású rendezvényt, talán Ausztriában... Na és ott megtiltották, mert ez intoleráns lett volna, ha engedik, ezért jöttek át Magyarországra. Rengetegen jöttek ezért külföldről.
Ti ezt nevezitek toleranciának? Pff. Ugye tudod, hogy az azt jelenti, hogy megtűröd a másik rossz tulajdonságát? A tolerancia az nem egy alappillére az erkölcsnek. Ha tolerálsz valakit, azzal Te teszel szívességet másnak, mert megtűröd. Viszont egy ilyen meleg büszkeség napja k*rvára nem toleráns rendezvény, hanem nagyon az ellentéte. Ha van ilyen, akkor miért nincs hetero felvonulás évente? Ez is már rögtön intoleráns a heterokkal szemben. És ráadásul provokatív a heterok felé, mert azt, hogy eltűrjük, hogy valaki meleg, az nem azt jelenti, hogy azt is eltűrjük, hogy ne lehessen közlekedni ott, és kinyilatkoztassák, hogy ők igenis melegek. Ez visszaélés a toleranciánkkal. Olyan, mint amikor elmész Izraelbe, és a zsidók fújolnak rád az utcán, hergelhetnek, de Te nem tehetsz semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!