Valaki közületek hallott már nagyszülőktől, szülőktől a kannibál oláh-cigányokról?
Megdöbbentő történet, anyukám mesélt róla, neki a nagypapi mondta.
Azt tudni kell, hogy őszinte, normális emberek, nem szokásuk ilyen mesékkel előállni.
A történet röviden és velősen annyi, hogy a kis városban, ahol lakunk, a nagyszüleink gyerekkorában féltették a gyerekeket, nem mehettek ki felügyelet nélkül az útra, határba, mert felröppent a hír, hogy az oláh cigányok összefogdossák a gyerekeket, és megeszik.
A nagypapi is majdnem áldozat lett, 2 cigányasszony kapta el a határban, de a sikoltozását, kiabálását meghallotta egy bácsi, akinél volt fokos és kutya is, így megmentette a cigányoktól.
Nem sokkal később vásár volt a városban, és ott a gyerek nagypapi megmutatta a rendőröknek azokat a cigányokat, akik megfogták, és a szekerükben a teknők alatt valóban találtak levágott gyerekfejeket. Sőt egy oláh cigány asszony olyan kijelentést tett, hogy addig nem hal meg, míg egy 18 éves lány mellét meg nem eszi...
10 ilyen cigányt fogtak meg, akik a gyerekeket elfogták és megették.
Tudom, hogy nagyon morbid a történet, de biztos hogy igaz, ahogy mondom. Jól tudom hogy kinek lehet hinni, ismerem a családomat, ez akkoriban elterjedt volt.
Azt szeretném tudni, hogy máshol is előfordult ilyesmi, ti hallottatok már ilyenről?
Vagy ez egyedi eset?
Elhiszem, hogy neked nem meséltek róla, de attól függetlenül az, amit írtam, igaz! Tudom, és kész! Én ismerem a családomat, hagy tudjam már én, hogy milyen emberek az igazmondás területén!
Egyébként beírtam a keresőbe hogy cigánykannibalizmus, kidobott néhány találatot, már a 17. században is halálra ítélték őket ilyenért...
papám meg 70 évesen be sem tudja kapcsolni a gépet, nem hogy még a netről olvasgasson ilyen infókat.
A HVG-n volt egy cikk pár hónapja arról, hogy hogyan is terjedt el a kannibál-cigány monda.
Elképzelhető.
Olyat már láttam hogy egy cigány gyerek egy kutyával közösül na meg gyakori hogy a cigányok a testvéreikkel házasodnak.
Szóval bármi elképzelhető.
"halálra ítélték őket ilyenért... "
Azért ez sem mérvadó. Hány embert öltek meg mert "boszorkány" volt.
És mond csak a nagyapád látta is a gyerektetemeket, hallotta a cigány asszony kijelentését? Ha nem akkor, honnan tudta, hogy igaz? Pletykából?
Egyébként a '40-es években a faluban ahol lakom halálra vertek egy idős nénit. Boszorkánynak hitték. A falu teljes lakossága (kb.300 fő) egyaránt állított, hogy látták macskává változni az asszonyt. A rendőrség hitt nekik és lezárta az esetet. Tudod, hogy hívják ezt a jelenséget? Tömeghisztéria.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!