Nagyszülőktől csak alkalomra kap valamit a gyereketek?
Nem. Nálunk mindkét nagyszülő szokott "csak úgy" vásárolni, és tényleg hasznos dolgokat. Szóval nem tömik édességgel (cukor, nyalóka) viszont megveszik neki a Kindert mert az szereti, gyümölcsöt és van, hogy játékot, ruhaneműt.
Anyum nem is tud elmenni a boltba úgy, hogy ne vegyen az unokájának valamit. Születésétől kezdve. Most 5 éves nagyfiú:) Ja és persze külön élünk, nem egy háztartás.
Alkalom nélkül is szokott kapni ezt-azt.
Anyósomhoz sűrűn jár a fiam, mert kell hétvégén is dolgoznunk, ilyenkor vesz neki dolgokat. Láttam már könyveket, papucsot, játékokat, kulacsot... meg mindenfélét, amit anyósom vett a fiamnak.
Az én anyukám már nem él, de a nagymamám szokott venni a fiamnak olykor apróságot. Legutóbb egy rövid nadrágot és két pulcsit hozott ovikezdésre.
4 és 2,5 évesek a kiskrampuszok, mindkét oldalról szoktak csak úgy is kapni ezt-azt. Édességet pl kinder tejszelet/túrórudi elég rendszeresen aminek én ekvésbé örlük, viszont gyakran kapunk tőlük gyümölcsöt is, meg anyukámtól sozktunk kapni immunerősítőt v multivitamint... és apróbb tárgyi ajándékot pl meseújság/matrica ilyesmiket.
Nagyobb kaliberű dolgokat csak ritkán kapnak ünnepek leszámítva, általában valami időszerű dologhoz kötik mindig pl Anyukám most ősszel befizette őket meseszínház-bérletre, anyósoméktól kaptunk egy-egy szett melegítőt meg zoknikat az ovikezdéskor - de a ruhaneműfélét mindig megkérdezik miből mekkora és egyáltalán mi kell.
Vannak rokonaim az ország másik végében, elég szoros a kapcsolatunk velük, ők is szoktak valami kedvességgel készülni ha megyünk/jönnek, pl kedvenc-mesehősös póló vagy valami apró játék, meg tőlük rengetek befőttet/szörpöt/zöldséget/gyümölcsöt szoktunk kapni ami nagy segítség a házartásnak...
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Nálunk kétféleképpen alakul :a szüleim szoktak csak úgy venni pl. 1-1 ruhaneműt,vagy amire épp szükség van.
Az anyósomék (és ez most nem az utálom anyóst,és azért írom "duma")...szóval ők csak ünnepekre....igazából ez verte ki nálam kicsit a biztosítékot,hogy ők karácsonyra vitamint vesznek neki. Most beteges a gyerek (bölcsit kezdtük)...karácsonyra meg biztos nagyon fog örülni egy doboz vitaminnak :( ....na mindegy!
Köszönöm még egyszer a válaszaitokat!
Amúgy meg tudom venni,és meg is vettem a kisfiamnak a vitamin szirupot...tehát nem értem honnan ez az ötletük (...arra gondolok,hogy valahol nyerték...vagy ajándékba adták valami mellé) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!