Mennyi idős korában kezdett el beszélni a gyereketek?
a családban van egy 15 hónapos kisfiú és az igen, nem már megy neki.
viszont a család ki van akadva, hogy ilyenkor már beszélnie kéne... szerintem meg pont nem, jól halad, minek sürgetni?
14 hónapos a lányom, kb. 20 szót kimond, de a felét nem értik a kívülállók, még a nagyszülők sem! Sőt! A legtöbbször mi sem értjük egyből, csak ha 2-3× megismétli.
A sajátos nyelvén, félig elharapva mondogat mindent. Lelkesen utánozza a szavakat, amiket mondunk egy tárgyra mutatva.
Én cseppet sem aggódom, hogy még nem beszél folyékonyan..
Viszont van egy kislány, aki 3 héttel idősebb a lányomnál. 50 szót kimond folyékonyan. Igaz, neki még a lámpaoszlop is anya. Arról nem beszélve, hogy ha meglát, akkor rendszeresen azt mondja nekem, hogy kenyér. A párom pedig pohár.
Inkább ne beszéljen a gyerekem, de tudja, hogy mi micsoda vagy ki kicsoda.. :)))
én is így gondolom, hogy nincs lemaradva :)
nagyon okos, értelmes fiúcska. múltkor addig nem hagyott békén, amíg meg nem etetett, vicces volt :)
meg most én is babát várok és teljesen kikészít néha, ha azt mondják már beszélnie kéne... majd az én babámat is kritizálják?? mindegyik gyerkőc a saját ütemében fejlődik.
18 hónaposan már mondatokban beszélt a fiam,de ez nálunk családi vonás :) Mi mind sokat beszélünk :)
15 hósan egyáltalán nincs elmaradva sőt...
Kisfiam 2 éves is bőven elmúlt, mikor elkezdett beszélni, addig csak anya, apa, mama, papa és autó volt. 2,5 évesen kezdett igazából megindulni nála a beszéd, de akkor rohamtempóban. 2 hónap múlva folyékonyan, mondatokban beszélt.
Kislányom 1 évesen kezdett el érthető szavakat mondani. 15 hónaposan már legalább 40-50 szót ismert. Nemsokára 17 hónapos, rengeteg szót használ (és jól, a bicikli az bici, a pohár az pojá), és mindent ismétel utánunk. Vannak 2 szavas alap mondatai is, pl anya gyere, baba inni, tesó hiszti :), stb..
ez a tesó hiszti aranyos lehet :)
köszi mindenkinek a választ, mentek a zöld kezek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!