Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyermekes szülők! Ti...

Kisgyermekes szülők! Ti hagyjátok, hogy a gyereketek rohangáljon a lakásban, vagy rászóltok?

Figyelt kérdés
Panel lakásra gondolok, ahol alsó szomszéd is van.

2012. szept. 25. 19:38
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
65%
Napközben igen, bár ha nagyon beindul, van hogy csitítom,de este már nem.
2012. szept. 25. 19:41
 2/27 anonim ***** válasza:
78%
Nem, mivel balesetveszélyes. De amíg kisebbek voltak teljesen csendben nem tudtunk élni, de az alsó szomszédot nem is zavarta. Azt mondta , hogy szokott minket hallani, de neki is két gyereke van, ők is voltak kicsik.... Most már nekem nagyobbak, alig zavarunk bárkit is, mert hétköznap reggeltől estig nem vagyunk itthon, este meg épp rohangászni nincs kedvük.
2012. szept. 25. 19:43
 3/27 anonim ***** válasza:
47%
nem panel, de akkor sem hagyom rohangálni. Borzasztó lehet az alsószomszédnak hallgatni amikor nekilendülnek...
2012. szept. 25. 19:57
 4/27 anonim ***** válasza:
39%
nem, nem a szomszéd miatt, hanem, mert balesetveszélyes. erre van a játszótér, ovi, ott rogangálhat kedvére. otthon bármikor eshet úgy, h kórház a vége. de ezt kicsi kora óta tudja és betartja
2012. szept. 25. 19:59
 5/27 A kérdező kommentje:
Akkor nem csak én látom így. Mi vagyunk az alsó szomszéd és ilyentájt rendszeresen rója a köröket a kisgyerek felettünk a lakásban, hétvégén is elég sűrűn előfordult, akkor leginkább napközben, ebéd után, amikor pihenne egy kicsit az ember. A szülők ezt szó nélkül hagyják. Egy darabig még mi is, de ha nem lesz változás előbb-utóbb szólni fogunk...
2012. szept. 25. 20:10
 6/27 anonim ***** válasza:
75%
Bocs, hogy más véleményen leszek, de sajnos ha egész nap esik, akkor is le kell valahogy vezetnie a mozgásszükségletből fakadó energiát a gyerekeknek. Az enyém pl. örökmozgó és van, hogy 10 percen át a lakás egyik sarkából a másikba rohangál sőt sikongat is közben. Természetes, hogy szólok, hogy halkabban Persze akinek nincs gyereke, azt zavarja, akinek meg van, de már kinőtt ebből, azt is. Az én szomszédom gyerekei még ajtót is csapkodnak, de nem fogok ezért szólni, mert ki tudja az enyém mit fog csinálni ami meg nekik zavaró.
2012. szept. 25. 20:22
 7/27 anonim ***** válasza:
67%
teljesen megértelek,bár egy örökmozgó gyerekem van.alattunk is laknak,sajnos időnként elkerülhetetlen hogy egyik szobából ki szaladjon át a másikba,vagy beszaladjon a fürdőbe,de én sem engedem,de biztos van dübörgés igy is.ha elkezd szaladgálni mindig rászólok,hogy valaki már alszik,pihennek,tessék megállni.nem csinálok ebből gondot mert van udvar,ott van egy trambulin,4-ig oviba van,+játszótér,séta,bevásárlások,hétvégén rokonok,kint udvar,vagy játszóház,bent igyekszem lekötni.de mint irtam,ez a hirtelen ki ki szaladgálások még megvannak.én is szolnék nekik,hogy próbálják meg kicsit enyhíteni ezeket a rohangálásokat,bár nem tudom hány évesek.
2012. szept. 25. 20:24
 8/27 anonim ***** válasza:
69%

Én úgy gondolom, elég diplomatikus voltam: megkérdeztem a szomszédot, hogy dolgoznak, mikor vannak otthon :-) Normál munkaidejük van, így napközben hagyom a lányom, de este meg hétvégén nem.

Bár ő még nem szaladgál, csak 1,5 éves így nem veszélyes magára, de elég nagy zajt tud csapni :-)

2012. szept. 25. 20:29
 9/27 anonim ***** válasza:
74%

én rászólok a fiamra,amikor elkezd szaladni.persze így sem vagyunk hang néélkül,de nagyon igyekszek nem zavarni az alattunk lakókat.nyolckor már alszik a fiam fél éves kora óta(most három),így mi este már nem zavarunk.de a felettünk lakó kisfiú még tízkor is szaladgál,néha 11-kor is.engem nem zavar,de van,hogy a fiam emiatt nem tud elaludni este,be kell mennem hozzá.

az alattunk lakót egyébként sokáig nagyon zavartuk,pedig tényleg nagyon igyekeztünk.nekik nincs gyerekük,így nem értették,hogy a gyerek nem zajtalan.abban a pár hónapban,amíg a fiam mászott,többször feljött,vagy bekapcsolta hangosra a zenét,mert ahogy mászott a fiam,lehallatszott.de akkor nem szóltam rá,egy ekkora gyerek,aki még csak mászik,úgysem érti,hogy miért nem mászhat,meg különben is.aztán egyszer levélben elmagyaráztam nekik,hogy hogy működik egy gyerek,és hogy mi mindent megteszünk,hogy ne zavarjuk őket.(a csengőjük ki van kötve,nem tudtam bejutni hozzájuk).

egyébként nem is értettem őket,mert alig voltunk itthon,délelőtt játszótérm,bevásárlás,déltől háromig alvás,délután megint csavargás,este nyolctól alvás,de héttől már csend volt,vacsora,fürdés,mesézés,tehát nem éjjel zajoltunk.

Szóval mi igyekszünk,de minket is meg kell érteni

2012. szept. 25. 20:32
 10/27 A kérdező kommentje:

Ha néha rohangálna vagy egyik szobából kiszaladna a másikba, nekem se lenne gondom ezzel :)

Ha esik, azt is megértem, ha 40 fok van, azt is. Csak nálunk ez rendszeres és 10-15 percig eltart. Szerintem hiperaktív kisgyerek lehet és az elalvás esti köröket futja felettünk, hogy lemozgassa magát alvás előtt :) :(

Leginkább az zavar, hogy a szülők nem is szólnak rá (elég vékonyak a falak, szinte mindent hallani).

Múlt héten itthon voltam napközben is, reggelente elvitték a gyereket oviba, apuka ment dolgozni, anyuka hazajött és fél de. bömbölt a zene náluk. Szóval a tolerancia és az alkalmazkodás teljes mértékben hiányzik belőlük :( Engem még annyira nem is zavart a zene, de azért vannak páran, akik éjszakára járnak dolgozni és nappal pihennének.

2012. szept. 25. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!