Kisgyermekes szülők! Ti hagyjátok, hogy a gyereketek rohangáljon a lakásban, vagy rászóltok?
Én más véleményen vagyok,mint itt egyesek.Van,hogy egész nap esik-fúj,nem lehet sehová menni,egy kisgyereket nem tudok leültetni magam mellé,és azt mondom nekik,hogy csönd,és ide mellém.A kisebb lányom 2 éves,örökmozgó,a nagyobb 5,őt már inkább le tudom ültetni,de nem fogom állandóan azt hajtogatni,hogy ne moccanj meg,mert a szomszédot zavarja.Persze nem kell őket korlátlanul hagyni,de azért egy kisgyerektől ne várd azt,hogy úgy viselkedjen,mint egy szülő.Mi kertes házban lakunk,így ezzel nincs probléma,de laktam panelban is,két fiúcska alatt.Úgy látom/magánvélemény,és persze tisztelet a kivételnek/,hogy ahol nincs még gyerek,nem tudják annyira mérlegelni ezeket a dolgokat.
üdv,két gyerekes anyuka,20 hetes kismama
Téglalakásban lakunk, az alattunk lakónak 3 hangos gyereke van és anyu szombat reggel 7kor is úgy üvöltött velük mint a sakál (én speciel erre a káromkodásra ébredtem),de többször ébredt már a lányom a déli alvásából is zokogva miatta,így nem nagyon veszem figyelembe az ő érdekeit.
Korlátozom a futkosást a lakásban, de pár perc örömködés belefér, 20 órától nálunk csend van.
Egyébként empatikus ember vagyok, ha mások lennének az alsó szomszédok, még ennyi futkosást sem engedélyeznék.
Hagyom. Szerintem borzalmas, hogy nagy mozgásigényű kisgyerekeket sokan egész napos ücsörgésre kényszerítenének, maximum napi 1 óra játszóterezéssel, de lehetőleg ott is suttogva játsszon, mert zavarja a tér közelében lakókat.
Nálunk az alsó szomszéd negyed óránként jár ki cigizni, pont a nappalinkba fújja a füstöt. Utálom, de tiltsam meg neki? Ő cigizik, az én gyerekem meg rohangál. Aki nem bírja elviselni a másikat, költözzön ki a pusztába.
12: persze, hogy nem lehet, hogy állandóan lepisszegje az ember a gyereket. Na de nem kell egész nap rohangásznia, főleg nem este 8 után.
Amúgy én főleg a gyerek miatt nem szerettem, ha rohangásztak. Volt, hogy szaladt a lányom, elcsúszott a parkettán, nekiesett az ajtónak arccal, majd azzal a lendülettel lepattant és a másik oldallal nekicsapódott az 1 méterre lévő szekrénynek. Utána az arca napokig úgy nézett ki, mint akit ököllel nevelnek. Két oldalról volt zöld és lila. Mert a konnektort le lehet dugózni, az éles sarkokra lehet védőt tenni, de az egész lakásból képtelenség gumiszobát csinálni.
Na igen, veszélyes is tud lenni.
Nekem/nekünk a szüleink soha nem engedték meg, hogy szaladgáljunk a lakásban, pont ezért, hogy másokat se zavarjunk vele ill. mert veszélyes is.
Valszeg ezért is vagyok fennakadva a dolgon, hogy a felettünk lakó megengedi, mert számomra nem ez volt a normális, megszokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!