Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden gyerek megkergül mikor...

Minden gyerek megkergül mikor 1 nap után hazajön a nagyszülőktől?

Figyelt kérdés
1,5 éves kislányom szombaton aludt először anyukáméknál, mert mi esküvőn voltunk. Minden nagyon jól alakult, jól érezte magát, túlságosan is... Gondolom minden meg volt engedve, kényeztették, így tegnap délután sírva hoztuk el, nem akart velünk hazajönni, ami nagyon bánt engem :( Itthon szabályok vannak, nincs minden megengedve, stb. Egész este alig bírtunk vele, hisztizett folyamatosan. Mára kezd visszaállni a dolog a rendes hétköznapokba. Viszont anyukámnak annyira tetszett ez az ottalvósdi, hogy szívesen elvállalná máskor is, de én félek hogy akkor mindig ez lesz utána, megy a műsor. És picit úgy is van beállítva, hogy itthon nem szeret annyira lenni, mint odaát, ahol minden szuper. Anya büszke volt, hogy nem keresett minket, nem akart hazajönni, nem hiányoztunk neki.
2012. szept. 17. 14:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%

nálunk is ugyanez van,

fostoska imád a nagyinál lenni,mert ott ő a királynő,itthon meg vannak játékszabályok,

2012. szept. 17. 14:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Akárhogy is nem tetszik, pedig néha engedni kell, hogy átmenjen a Mamához is.

Most egy kicsit nehezebb, de idővel könnyebb lesz a visszaállás, hogy ha hazaér, akkor már az otthoni szabályok az érvényesek!

Az én Gyermekeim kicsi koruk óta 1-2 napot a Mamáéknál töltenek, az elején tényleg nehéz volt nekik az, hogy a Mamáéknál mindent elsőre megkapnak, vagy, hogy mindig van kivel játszani, itthon ez kivitelezhetetlen ha én nekem például főznöm kell. De most már tudják, ha Apa nincs itthon akkor egyedül vagy egymással kell játszanak, ha én éppen a konyhába főzök.

Üdv két gyermekes Anyuka.

2012. szept. 17. 14:52
 3/12 anonim ***** válasza:
62%
Ez nálunk is így volt.De én megmondtam a Mamáknak hogy amit otthon nem szabad azt náluk se engedjék meg.Persze azért éngedékenyebbek így is.Plussz mikor odavittük a gyereket elmondtuk neki,hogy mikor jövünk érte,hiszti nincs,vagy bünti lesz.meg is értette.Persze emlékeztetni kellett rá!Mostanra megoldódott minden.
2012. szept. 17. 17:17
 4/12 anonim ***** válasza:
Ennek inkább örülni kellene, hogy tudod, a gyerek jó kezekben van ha neked dolgod van. Ilyentől félni, hogy jól elvan meg szeretik?? Kiváltságosok vagytok inkább. Garpediem.
2012. szept. 19. 13:18
 5/12 A kérdező kommentje:
Persze hogy örülök, hogy elvan meg szeretik, nem ez volt a kérdés. Hanem mivel ott minden meg van engedve, rosszul esik, hogy nem akar hazajönni. És azt kérdeztem hogy ez másnál is így van-e. Örülök h van kire bízni és nem lesz eltiltva, jövőhéten is ott alszik, már meg van beszélve, csak attól félek, hogy utána fél napig hisztizik és bőg itthon, mire visszaáll.
2012. szept. 19. 13:48
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is így volt, pocsék érzés volt, hogy alig akart hazajönni. Most már 2,5 éves, néha mamáéknál tölti a hétvégét, és nyáron 1 hetet. Nála már lecsengett az újdonság varázsa. Imád ott lenni, szinte már lökdös kifele az ajtón mikor átviszem, DE mikor érte megyek, és meglát fut elém, üvölti, hogy anyaaaaa, és a nyakamba ugrik. A mennyekben érzem magam ilyenkor. Hazajön, és tudja, hogy itthon más rendszer van, mint ott, és vált. Engedd el nyugodtan. Idővel változnak a dolgok.
2012. szept. 19. 14:32
 7/12 anonim ***** válasza:

kicsit off: ürülj neki, most még okkal hisztizik.

az én lányom 2,5 éves múlt, és a fél napja hisztivel telik.... most ok nélkül bömböl... kevés a tej amit adok neki - pedig még ezt sem fogja meginni; dok joghurtot kér, nem kicsit, mezítláb akar kimenni az udvarra, kakilás után ÉN töröltem meg a popsiját, én "választottam" befőttesgumit a tésztászacskó begumizására; nem ezt a nadrágot szertné felvenni, ezt a bugyit nem szereti, apa nem adhatja rá a partedlit, a mama vegye ki az etetőszékből.... és még sorolhatnám....

szóval fel a fejjel, lesz ez még rosszabb is :)

ennek ellenére nem is hisztérika a lányom, nagyon aranyos, tündéri, de hát a szabályok szerinte azért vannak, hogy feszegethesse....

:)

2012. szept. 19. 15:00
 8/12 anonim ***** válasza:
47%
Az egésznek az a kulcs, hogy ott többet engednek, de miért?? Kérd meg, reméljük megbizhatok a nagyszülők,h amit ti sem engedték, ők se engedjék, különben sokáig ez lesz. Anyum erre nagyon figyel a lányommal és ha nem így tenné nem is biznam rá soha! TE vagy az anyja, szabj határt otthon is és máshol us, vagy nem engednem oda. Nem vasszigor kell, de ha otthon nem ehet pl csokit mama se adjon, vagy ha este nincs tvzes, mamanal se legyen, stb... Sok sikert. :-)
2012. szept. 19. 15:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem meg pont az ellenkezője az igaz. Hagyjad. Nem kérheted meg az összes légkört amiben valaha is megfordul, hogy a te normáid szerint legyen minden. A kislányodnak éppen hogy alkalmazkodást kell gyakorolnia és megszoknia, hogy mindenhol más van. Sehol nem az van ami otthon, se ovődában, se iskolában, se munkahelyen később. Minnél több variációt lát, annál jobb.
2012. szept. 19. 23:12
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen, én is veled értek egyet kedves utolsó. Nem merném erre kérni anyukám, aki elég határozott egyéniség, mindenről van véleménye, jól csinálja a dolgait, és nem hallgat másokra. Naná, hogy nem érdekelné mire kértem, hisz úgysem vagyok ott, azt csinál amit akar, a kislányom még nem beszél olyan szinten, hogy el tudja mondani mi történt. Már többen megerősítettek, hogy el fogja tudni különíteni, hogy mit szabad mamánál, mit anyánál, mit apánál, stb.
2012. szept. 20. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!