Elkezdtétek e már kenegeti a nagyobb gyerek arcát valamilyen krémmel? és mit használtok? Illetve hány foktól kezditek meg a fütést? A gyerekszobába hány fok van állandóan télen? Elég a 18-20 fok alváshoz? Nappalra 22 fok?
3 éves a fiam, soha nem kenegettem semmivel sem az arcát, se semmilyét (jó, nyáron igen, naptejjel). Ha száraz a bőre, akkor kenném valamivel, de még szerintem ráér.
Fűtést még nem kezdtük meg, majd ha kint állandó 15-18 fok alatt lesz a napi hőmérséklet. A gyerekszoba nálunk a leghidegebb most olyan 20-22 fok van bent. Éjjelre is kb. 18-20 fok van. Napközben oviba van, így nem sokat tartózkodik ott. Télen kicsit melegebb van a fűtés miatt.
4,5 éves lányomnak abszolút nem száraz a bőre, szerintem a gyerekeknél még ilyenről nem nagyon beszélhetünk, max. ritka esetekben, ha valami bőrproblémája van. Nem kenem.
A fűtés házközponti, így nem mi szabályozzuk, de hétvégére már elég hűvöseket mondanak éjszakára, remélem bekapcsolják. Panel, így elég meleg van nálunk kb. jelenleg 23 fok a hálókban.
Nem jó ha hozzászoktatod a bőrét az ilyesmihez, mert felborítja a bőr vízháztartását és majd akkor kezd el kiszáradni a bőre.
Én nyáron naptejezek, illetve télen van egy pár hetes extra hideg időszak, amikor a kis arcukat a hideg szél miatt bekenem, illetve babaolajozom őket alkalomszerűen január-februárban, de csak akkor ha érzem, hogy nagyon száraz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!