Kisfiam 5 éves, kislányom 2,5. Állandóan piszkálják egymást. Főleg a nagyobb a kicsit. Ritkán a kicsi a nagyot. Mit lehetne tenni, hogy békén hagyják egymást?
Sokat játszanak békében egymással.
De a nap 70 százalékában piszkálják egymást. A kicsi persze azonnal visít. Már égnek áll a hajam tőlük.
:(
Jaj ne! Azt hittem kinövik az enyémek!! De látom nem!
Egy 28 hónapos, és egy 8 hónapos gyerek anyukája...
mi még a mai napig piszkálódunk a hugommal ő 19 én 25
kitartás!testvéreknél már csak így megy :-DD
Szóval törődjek bele!?!?
És hogy kezeljem?
Büntetés, rászólás.
Mert enm használ semmi.
Mostanán, ha veszekednek, megkérdezem, hogy szeretitek egymást?
Akkor mondják, hogy igen.
Én mondom: akik szeretik egymást, azok nem bántják a másikat.
És akkor abba hagyják.
De ezt nem mondhatom naponta 1000X!
Büntetés-rászólás ideig-óráig használ.
Ne törődj bele,próbáld meg lecsökkenteni a huzakodásra alkalmat adó időt,mégpedig elfoglaltsággal,játékkal.Játszhatnak együtt,vagy külön külön is.
Az enyémek 7,5 éves fiú,és 3 éves lány.Rájöttem,hogy akkor akaszkodnak össze amikor unatkoznak.Ezért kitöltöm a napjaikat,amik nagyjából egyforma rendszerességgel zajlanak,és a házimunkámhoz is igazodik.
Reggeli után a lakásban játszanak,majd mindennap délelőtt,és délután is bicikliznek,homokoznak az udvaron.(én addig teregetek)Itt nagy a tér,tuti elfoglalják magukat.
Ezután megint lakásban játék (én összedobom az ebédet)
Ebéd után megnéznek közösen egy DVD-t,ami lényeges,hogy mindkettőt lekösse,pl Tom és Jerry,Scooby-Doo.
Ezután egy kicsit odafönn játszanak,majd megint megyünk az udvarra.
A lényeg,hogy ne töltsenek semmivel 1 óránál több időt,mert tuti megunják.
Ha a kicsi végkép nem hagyja a nagyot,akkor ha van időm,akkor leülök vele rajzolni,gyurmázni.De ha épp főzök,vagy takarítok akkor nekem is "segíthet".Így a nagyobbnak is van magánélete....
Utálom én is a napirendeket,meg mindent ami kényszer,de mióta így csinálom,azóta nagyságrendekkel könnyebb az életem,a párom is megjegyezte,hogy esténkén mennyivel nyugodtabbak és jobb kedvűbbek vagyunk mind a hárman...:))
Ja és kb 3 nap alatt hozzászoktak a rendszerhez(amit nem is tudnak,hogy van), én nem is gondoltam,hogy ilyen egyszerű a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!