Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden gyerek megkergül mikor...

Minden gyerek megkergül mikor 1 nap után hazajön a nagyszülőktől?

Figyelt kérdés
1,5 éves kislányom szombaton aludt először anyukáméknál, mert mi esküvőn voltunk. Minden nagyon jól alakult, jól érezte magát, túlságosan is... Gondolom minden meg volt engedve, kényeztették, így tegnap délután sírva hoztuk el, nem akart velünk hazajönni, ami nagyon bánt engem :( Itthon szabályok vannak, nincs minden megengedve, stb. Egész este alig bírtunk vele, hisztizett folyamatosan. Mára kezd visszaállni a dolog a rendes hétköznapokba. Viszont anyukámnak annyira tetszett ez az ottalvósdi, hogy szívesen elvállalná máskor is, de én félek hogy akkor mindig ez lesz utána, megy a műsor. És picit úgy is van beállítva, hogy itthon nem szeret annyira lenni, mint odaát, ahol minden szuper. Anya büszke volt, hogy nem keresett minket, nem akart hazajönni, nem hiányoztunk neki.
2012. szept. 17. 14:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem meg pont az a lényeg, hogy a nagyszülők a FONTOS és lényeges kérdésekben ugyanazt mondják, mint a szülők. Ha én valamit mondok a szüleimnek, hogy így vagy úgy csinálják, maximálisan betartják, hiszen azzal a kicsit zavarják össze, ha itthon tiltunk valamit, ott pedig megengedik. Ez alap nálunk. Ha megtudnám, hogy a számunkra fontos kérdésekben nem úgy tesznek, ahogy kértük, nem hagynám rájuk a lányomat egy percig sem!! Én az sosem akarom hallani, hogy "DE a mamai megengedi" SOHA!

Persze nem arról van szó, hogy én mondjuk első szóra nem ugrok palacsintát sütni, ha a lányom majd kéri, mert hulla vagyok és akkor a mami se tegye, hiszen Nála ritkábban van, nyilván a kedvében akar járni, DE ha nem lehet itthon nyalókát, akkor ott sem! Ha itthon 8-kor alvás, akkor ott is! Ha a játszótéren nem dobálhat köveket, akkor a mamival sem, stb, stb... Ez nagyon fontos, aki nem tartja fontosnak, az később nagyokat fog majd csodálkozni.....

2012. szept. 20. 15:29
 12/12 noncsika0513 válasza:

Szia,

nálunk az a helyzet, hogy a gyerekkel 2 éves koráig laktunk a mamánál. Az apjával külön mentünk és így elköltöztünk a mamától. Nekem minden héten legalább egy estét a maminál tölt, és ő viszi oviba. Sok gondunk volt, de gyorsan rájöttünk szerencsére, hogy miért is nem akar hazajönni és miért is nem hiányzom annyira. Én szigorúbb vagyok, és következetesebb, számonkérőbb. A kisfiam 4 éves, de magától elpakol, szennyesbe viszi a ruháit, segit takarítani, és van büntisarkunk. A mamánál ilyen nem volt. A nagyszülőnek bármilyen kincse is az unoka és bármennyire szeretné elhalmozni mindennel, a szülővel együtt kompromisszumokat kötve kell az életét irányítgatni. Volt hogy a sok hiszti miatt nem volt esti mese. Átment a mamához, a büntinek vége és meg volt az esti mese. Ma már ilyen nincs. Mindig megbeszélünk a volt anyósommal mindent, és ha valamit nem szabad akkor tiszteletben kell tartania az a nagyszülőnek is. Beszéljetek erről, nálunk bevált és nincs gond.

2018. jan. 8. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!