Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mennyire vagytok irigyek?

Mennyire vagytok irigyek?

Figyelt kérdés

Érdekelne , hogy milyen érzést vált ki belőletek , ha megláttok egy nagy házat , esetleg egy drága autót?

Úgy álltok a gazdagabb emberekhez , hogy megérdemlik ami van , vagy mi?

2009. júl. 29. 15:25
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
Ilyesmire nem vagyok irigy, nálam inkább az olyan dolgok váltanak ki ehhez hasonló érzést, amihez szorgalom kell (állati lusta tudok lenni :( ). Pl. ha valakinek van 3 nyelvvizsgája, mindig ki van fésülve a fű a kertben, a számítógépében egy felesleges file sincs, minden rendezett, az íróasztala nincs sose tele felesleges iratokkal, csekkek naprakészen, eközben minden barátjára ideje van, sosem hulla fáradt. No, nem tudom sikerült-e jól megfogalmaznom, de ilyesmikre vagyok irigy. Nem sajnálom tőlük, mert tudom, hogy keményen megdolgoznak érte, ez csak olyan fajta irigység, hogy ilyen szeretnék lenni, de töredék ennyi energiám sincs, a meglévő időmet is vacakul osztom be, folyton fáradt vagyok, nehezen alszom el.
2009. júl. 29. 15:41
 2/10 anonim ***** válasza:
62%
én abszolút nem vagyok irigy. mindig lesz olyan ember, akinek több van. és ha vkinek több van, az nem biztos, hogy boldogabb, kiegyensúlyozottabb. azon kívül mindenkinek más a fontos, tehát lehet, hogy vkinek nagy háza van, de én abba nem is érezném jól magam a legkülönbözőbb okokból kifolyólag :)
2009. júl. 29. 15:47
 3/10 anonim ***** válasza:
qurvára
2009. júl. 29. 15:55
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
Nem vagyok irigy az újgazdagokra. Lehet több pénzük van, megérdemlik. Ahogy az állandó gyomorgörcsöt is, meg az aggódást, hogy melyik pillanatban vész el a vagyon.
2009. júl. 29. 16:12
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
irigy vagyok már arra is, aki el tud menni nyaralni a családjával, vagy meg tud élni egy kis albérletben a párjával...mert nekem még ennyire sem futja :( a nagy luxus nem kellene, kényelmetlenül érezném benne magam, de legalább annyit kaphatnék már a sorstól, hogy a sok güri után legyen egy kis otthonom, amit nem kell megosztani másokkal a páromon kívül és hogy néha tudjunk szórakozni egyet vagy elmenni kirándulni....
2009. júl. 29. 16:25
 6/10 anonim ***** válasza:
73%
Bevallom, én igenis irigy vagyok. Nekünk van egy faluszéli 100 éves házunk, egy öreg autónk, még sosem voltunk családdal nyaralni, fogunkhoz kell verni a garast... Nem jó, de hát ez van. Nekünk ez adatott meg, a felső tízezernek meg nem ez. Van, aki megérdemli a vagyonát, mert megdolgozott érte, valaki meg nem érdemli meg.
2009. júl. 29. 18:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
nem vallom magam irigynek, viszont azt utálom, ha valaki felvágós...méregdrága autó, aranyláncok, luxusvilla,yakuzzi...ha megtehetik, hát oké, de nem kell reklámtáblának lenni. Az irigységről csak annyit, hogy jó az anyagi helyzetem, még se szokták ezt gondolni rólam, mivel nem hivalkodom.
2009. júl. 29. 21:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Én konkrétan arra irigykedek, hogy az illetőnek volt 1 olyan jó ötlete, amiből ennyire meggazdagodott. Nekem egy csomó végzettségem, stb. van, mégsincs egy épkézláb ötletem, amivel normális pénzt lehetne keresni. Így marad a robot alkalmazottként, havi x összegért, amiből persze meg tudunk élni, na de nagy ház, drága autó, haha, még csak középkategóriás sem! És közben tudom, hogy én vagyok a béna. Akinek csak úgy jött a pénz (szülőktől, pártfogóktól, arisztokrata család, stb.), azokra nem irigykedek, mert abszolút nem vagyunk egy kategóriába sorolhatók. Az a születésnél dőlt el, nincs mit tenni. Viszont amikor látom a velem egyívású fiúkat-lányokat kő gazdagon, na akkor irigykedek, hogy "hogyan csinálta????"
2009. júl. 30. 23:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Olvassátok el Timothy Ferristől a 4 órás munkahetet! Mindenkinek ajánlom!!! Abban le van írva, hogy "hogy csinálják"!
2009. aug. 8. 10:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Én ha meglátok valami full extrás kecót, vagy verdát, akkor többnyire arra gondolok, hogy tisztességesen vagy tisztességtelenül szedte össze-e rá, a tulaj a lóvét. Ha tisztességtelenül, akkor persze, hogy irigy vagyok.
2009. aug. 21. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!