Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mely népek tartják rokon...

Mely népek tartják rokon népnek a magyarokat?

Figyelt kérdés

(Kérlek, hülye poénokat nem kérek h pl az aztékok meg maják stb !!!!!)

Engem ez nagyon érdekel. Én eddig csak a törökökről, a grúzokról és az örményekről hallottam hogy rokonnak tartanak minket de miért?

Pl a grúzok. Miért tartanának minket rokon népként?

Vagy a törökök...

Miben nyilvánul ez meg? Hogy viszonyulnak egy magyar emberhez vagy a magyarokhoz?

Milyen népek tartanak bennünket rokonnak és miért??

Minden érdekelne ezzel kapcsolatban :)

(A finnugor elméletet most hagyjuk)

2011. szept. 25. 22:25
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
26%

Az hogy a finnugor nyelvcsaládhoz tartozik a magyar, hülyeség!!!!

A magyar a sumerból ered és tőlünk vették át a finnek. A magyar több mint 20. ezer éves. Tudom,hogy hihetetlen amit írok,de igaz. Azért találták ezt ki mert politikailag az volt a jó. És az is baromság,hogy a magyarok az Urál hegységből jöttek. A magyarok hunok. A hun elnevezés azt jelenti hogy keveredett. Benne van a magyarok külföldi elnevnevezésében a "hun" szó,mert Hungary vagy Hungária.Mondom POLITIKAI OKOKBÓL ÜLTETTÉK BELE A GYEREK FEJÉBE AZ ELFERDÍTETT TÖRTÉNELMÜNKET!!!!!!!!!!!!

2013. márc. 23. 18:15
 32/41 anonim ***** válasza:
56%

18:15

"Az hogy a finnugor nyelvcsaládhoz tartozik a magyar, hülyeség!!!! "

Nem inkább te lehetsz a hülye? :)))

2013. márc. 23. 18:22
 33/41 anonim ***** válasza:
Oké ,kicsit durván fogalmaztam. Teller Ede azt mondta: ''Új jeles felfedezésem miszerint egy nyelv van ,s az a magyar.'' Kőrösi Csoma Sándor nem hitt a finn-magyar kapcsolatban. Nem véletlenül!! Itt van: http://www.youtube.com/watch?v=QOqxIg21PTw
2013. márc. 23. 21:24
 34/41 anonim ***** válasza:
26%
18:15-ös vagyok! Amint már mondtam , a magyarok több mint 20.ezer évesek. 895 csak a hon visszafoglalás volt! Attól még hogy valaki nem egy véleményen van veled azt nem kell lehülyézni!!!!
2013. márc. 23. 21:28
 35/41 anonim ***** válasza:
Rokon népnek a törökok tartanak minket.
2013. márc. 24. 00:09
 36/41 anonim ***** válasza:
Lett,bolgár nyelv,stb. rokon?ennyi creten-t!Unalmas már ez a sok összeesküvés-elmélet!
2013. jún. 20. 11:37
 37/41 anonim ***** válasza:

„ennyi creten-t!”

Milyen igazad van! :)

2013. jún. 23. 01:34
 38/41 DDD97 ***** válasza:
77%
A grúzok tényleg kedvelik a magyarokat. Itthon ugye van grúz nagykövetség és egy híres( a grúzoknak a leghíresebb) költőjükről elnevezett tér és szobor, a Sota Rusztaveli tér. Amikor volt a 2008 as grúz-oszét háború, sok magyar ment ki segíteni nekik. És ekkor nyitották meg a magyar nagykövetség kinnt ami egy hatalmas ünnepség volt több magyar miniszteri személy kiment, és grúz kisgyerekek elénekelték magyarul a magyar himnuszt. A grúzok ismerik a magyarokat nekik mi már nyugat Európainak számítunk. És tisztában vannak a történelmünkkel és ők is ennyi csapáson mentek keresztül de még mindig tisztelik ugyanúgy a hagyományaikat és megmaradtak egy országként. Grúziában több magyar étterem illetve magyar élelmiszerbolt is van. Híres magyar festőnk, Zichy Mihály pedig elkészítette a grúzok nemzeti eposzának tekintett mű, a Tigrisbőrös lovag (Sota Rusztaveli írta) illusztrációját. Zichy Mihályról utca van elnevezve Grúzia fővárosában Tbilisziben, szobor is van róla. Illetve a legenda szerint a vándorló magyarok egy része Grúzia területén telepedett le.
2013. júl. 3. 10:34
 39/41 kovesdi.akos válasza:
100%

Testvérnek, vagy rokonnak tartják magukat a törökök, üzbégek, azeriek, kirgizek, türkmének, ujgurok, baskírok, tatárok, balkárok, csecsenek, gagauzok, jakutok, bolgárok, mongolok, csuvasok, karakalpakok, dagesztánok, burjátok, tuvák, török-ciprusiak, örmények, grúzok, japánok és még rengeteg Oroszországban élő nép

Remélem segítettem, egyébként ez egy nagyon érdekes téma.

2015. febr. 25. 22:57
 40/41 Ay carramba! ***** válasza:

Mai legjobb, és legbizonyitottabb tudásunk szerint a baskirok, és az ujgurok állnak legkőzelebb hozzánk. De rokon még a tőrők, és sok más nép.

Fegyelmetekbe ajánlom ezt a képet: [link]

2016. aug. 13. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!