Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mely népek tartják rokon...

Mely népek tartják rokon népnek a magyarokat?

Figyelt kérdés

(Kérlek, hülye poénokat nem kérek h pl az aztékok meg maják stb !!!!!)

Engem ez nagyon érdekel. Én eddig csak a törökökről, a grúzokról és az örményekről hallottam hogy rokonnak tartanak minket de miért?

Pl a grúzok. Miért tartanának minket rokon népként?

Vagy a törökök...

Miben nyilvánul ez meg? Hogy viszonyulnak egy magyar emberhez vagy a magyarokhoz?

Milyen népek tartanak bennünket rokonnak és miért??

Minden érdekelne ezzel kapcsolatban :)

(A finnugor elméletet most hagyjuk)

2011. szept. 25. 22:25
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
88%

Van néhány közös, hasonló szavunk az angolokkal, csak nem mindegyiket tudom, hogy mit jelent.

Pl:

add, arc, bolt, comb, far, fog, hat, hit, hold, jog, lap, lever, link, most, must, nap, old, part, tag, test, tilt, told, van stb.

De pl. az észtben van olyan szó, hogy ĸurva Azt jelenti hogy szomorú.

A lengyelben a szop azt jelenti hogy mosómedve.

A románban a gecі azt jelenti hogy dzsekik.

Egyes skandináv nyelvekben a foss vízesést jelent.

Ezek szerint mindegyiknek rokonnak kéne lennie, nem igaz?

2011. szept. 27. 00:05
 22/41 mustafa33 ***** válasza:
32%

Az angol, például -one up road = van apród? :)))

De Észak Oszétiában egy kis faluban "magyarázta" nekem oroszul egy őslakos Alán hogy ő "maszterszkij", nem értettem, tovább mondta: ja siju, bekecse, subi, ködmöni, kucsmö. Mondom neki b..zmeg testvér ha magyarul mondtad volna mindjár. Azt mondja - ti madzsar? ti brat. Jó, mielőt belém köttök, tudom az Oszét (alán) az iráni nyelv.

Amúgy meg akiket mi tartunk rokonnak az minket már nem - fin. Akikről hallani sem akarunk azok igen: Kínai, Ujgur, Japán, Török.

2011. szept. 29. 03:24
 23/41 mustafa33 ***** válasza:
30%

Az angol magyar nyelvrokonság:

New see one up road - nyuszi van apród?

Kitchen get neck - kicsengetnek

What the snow - vaddisznó

Me of us one - mi a f@sz van?

2011. szept. 29. 03:48
 24/41 Fémfaház ***** válasza:
93%
A 7 honfoglaló törzsből 1 török volt, úgyhogy nem véletlenül tartanak minket testvéreiknek a törökök és én örülök ennek (lásd a közel keleti helyzetet).
2011. szept. 30. 20:51
 25/41 anonim ***** válasza:
92%
Egyszer volt szerencsém találkozni egy finnel egy szórakozóhelyen. Abszolút barátságos volt, és rokonnak tartanak minket, nagyon keveset tudott magyarul, elmondta, hogy szerinte mikben hasonlít a két nyelv, meg hogy mennyire szeret itt lenni, stb. Teljesen mindegy, hogy helyt álló vagy nem a finnugor elmélet, a kérdésed az volt, hogy kik tartanak minket rokonnak. És a finnek igen.
2011. okt. 26. 00:01
 26/41 anonim ***** válasza:
44%
azok a rokonok akikkel összejöttünk vándorlásaink során az ágyban
2012. ápr. 7. 21:10
 27/41 anonim válasza:

Google térképen írd be, hogy Sereges, és nézd meg az első találatot, hol van :)

Vagy van pl. a Buranovszkije Babuski, az öt öregasszony, akik az eurovíziós dalfeszten versenyeztek Oroszo. színeiben (burjátok). Érdemes meghallgatni az I am beautiful c. számukat, teljesen magyaros a hangzása.

2012. jún. 11. 09:44
 28/41 Tapsi82 válasza:
A finnugor rokonság nyelv rokonság csak nem genetikai.rokon népeik a sztán végzödésű országok .pl Kazasztán Ujgurisztán,Tűrmenisztán stb st Bolgárok is hun és török felmenőik voltak Makedónok is Bolgárok voltak csak leváltak.Japánok is rokon népnek tartanak minket Kínaiak is most már mert a dinasztiájuk Hun eredetű volt.Mongólokhoz is van közünk.Törökök ugy tartják hogy mi egy tőről valók vagyunk, eszt Mohácsnál is nagyon jól tudták.a Türk nyelven több közös szavunk van mint a finnugor nyelvrokonságban való elméletben.
2013. jan. 31. 13:56
 29/41 A kérdező kommentje:

"Vagy van pl. a Buranovszkije Babuski, az öt öregasszony, akik az eurovíziós dalfeszten versenyeztek Oroszo. színeiben (burjátok). Érdemes meghallgatni az I am beautiful c. számukat, teljesen magyaros a hangzása."

A nagyik udmurtok, nem burjátok.:)

A burját az mongol eredetű nép.

Utolsó, a kínaiaknak miért hun a dinasztiájuk? Hiszen pont ellenük védekeztek, nem?

2013. febr. 1. 13:41
 30/41 anonim ***** válasza:

13:56

"A finnugor rokonság nyelv rokonság csak nem genetikai."

Soha, senki nem állított mást.

2013. febr. 1. 15:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!