Mely népek tartják rokon népnek a magyarokat?
(Kérlek, hülye poénokat nem kérek h pl az aztékok meg maják stb !!!!!)
Engem ez nagyon érdekel. Én eddig csak a törökökről, a grúzokról és az örményekről hallottam hogy rokonnak tartanak minket de miért?
Pl a grúzok. Miért tartanának minket rokon népként?
Vagy a törökök...
Miben nyilvánul ez meg? Hogy viszonyulnak egy magyar emberhez vagy a magyarokhoz?
Milyen népek tartanak bennünket rokonnak és miért??
Minden érdekelne ezzel kapcsolatban :)
(A finnugor elméletet most hagyjuk)
Van néhány közös, hasonló szavunk az angolokkal, csak nem mindegyiket tudom, hogy mit jelent.
Pl:
add, arc, bolt, comb, far, fog, hat, hit, hold, jog, lap, lever, link, most, must, nap, old, part, tag, test, tilt, told, van stb.
De pl. az észtben van olyan szó, hogy ĸurva Azt jelenti hogy szomorú.
A lengyelben a szop azt jelenti hogy mosómedve.
A románban a gecі azt jelenti hogy dzsekik.
Egyes skandináv nyelvekben a foss vízesést jelent.
Ezek szerint mindegyiknek rokonnak kéne lennie, nem igaz?
Az angol, például -one up road = van apród? :)))
De Észak Oszétiában egy kis faluban "magyarázta" nekem oroszul egy őslakos Alán hogy ő "maszterszkij", nem értettem, tovább mondta: ja siju, bekecse, subi, ködmöni, kucsmö. Mondom neki b..zmeg testvér ha magyarul mondtad volna mindjár. Azt mondja - ti madzsar? ti brat. Jó, mielőt belém köttök, tudom az Oszét (alán) az iráni nyelv.
Amúgy meg akiket mi tartunk rokonnak az minket már nem - fin. Akikről hallani sem akarunk azok igen: Kínai, Ujgur, Japán, Török.
Az angol magyar nyelvrokonság:
New see one up road - nyuszi van apród?
Kitchen get neck - kicsengetnek
What the snow - vaddisznó
Me of us one - mi a f@sz van?
Google térképen írd be, hogy Sereges, és nézd meg az első találatot, hol van :)
Vagy van pl. a Buranovszkije Babuski, az öt öregasszony, akik az eurovíziós dalfeszten versenyeztek Oroszo. színeiben (burjátok). Érdemes meghallgatni az I am beautiful c. számukat, teljesen magyaros a hangzása.
"Vagy van pl. a Buranovszkije Babuski, az öt öregasszony, akik az eurovíziós dalfeszten versenyeztek Oroszo. színeiben (burjátok). Érdemes meghallgatni az I am beautiful c. számukat, teljesen magyaros a hangzása."
A nagyik udmurtok, nem burjátok.:)
A burját az mongol eredetű nép.
Utolsó, a kínaiaknak miért hun a dinasztiájuk? Hiszen pont ellenük védekeztek, nem?
13:56
"A finnugor rokonság nyelv rokonság csak nem genetikai."
Soha, senki nem állított mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!