Mely népek tartják rokon népnek a magyarokat?
(Kérlek, hülye poénokat nem kérek h pl az aztékok meg maják stb !!!!!)
Engem ez nagyon érdekel. Én eddig csak a törökökről, a grúzokról és az örményekről hallottam hogy rokonnak tartanak minket de miért?
Pl a grúzok. Miért tartanának minket rokon népként?
Vagy a törökök...
Miben nyilvánul ez meg? Hogy viszonyulnak egy magyar emberhez vagy a magyarokhoz?
Milyen népek tartanak bennünket rokonnak és miért??
Minden érdekelne ezzel kapcsolatban :)
(A finnugor elméletet most hagyjuk)
A finnugor elméletet most hagyjuk
ez meg mi? szerinte nem csak egy elmélet....
bár még sosem fordultam meg a köreikben, de sztem a finnek, észtek, lettek, lappok stb. igenis rokon népnek tartanak minket, mert egy nyelvcsaládból vagyunk...
nyelvrokonság NEM antropológiai rokonság. finnugor elmélet amúgy is kamu.
szerintem egyébként semelyik nép nem tart minket a rokonának. bár lehet, hogy tévedek...
Nekem csak a törökökről van személyes tapasztalatom. 2003-ban voltam két hetet és mindenki, akivel beszéltem törökkel, azt mondták, hogy rokonok vagyunk. Akkor én is nagyon meglepődtem, mert nekem a Törökökről, mindig csak a Mohácsi vész jutott az eszembe :) De szóval nagyon kedvesek voltak,
Van itt pár szó, ami hasonló a Magyarhoz, érdemes elolvasgatni :)
finnek, törtökök - legalább van pár nép, ami kijelenti (és nem szégyelli), hogy rokonok vagyunk... és ha csak nyelvben? még így is sokkal jobb, mintha mindenki azt mondaná:
hát, lehet, h a nyelvünk hasonlít, de a nyelvrokonság, meg az antropológia nem ugyanaz... sorry.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!