Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mely népek tartják rokon...

Mely népek tartják rokon népnek a magyarokat?

Figyelt kérdés

(Kérlek, hülye poénokat nem kérek h pl az aztékok meg maják stb !!!!!)

Engem ez nagyon érdekel. Én eddig csak a törökökről, a grúzokról és az örményekről hallottam hogy rokonnak tartanak minket de miért?

Pl a grúzok. Miért tartanának minket rokon népként?

Vagy a törökök...

Miben nyilvánul ez meg? Hogy viszonyulnak egy magyar emberhez vagy a magyarokhoz?

Milyen népek tartanak bennünket rokonnak és miért??

Minden érdekelne ezzel kapcsolatban :)

(A finnugor elméletet most hagyjuk)

2011. szept. 25. 22:25
1 2 3 4 5
 11/41 hollófernyiges ***** válasza:
95%

02:07

Ugye tudod, hogy az Akadémiához már az evolúcióelméletet eltörölni vágyó, hasonló gittegyletek is adtak be ilyen beadványt? Tudományos elméleteket peer-reviewed cikkben szokás cáfolni, nem politikai nyilatkozatban.

2011. szept. 26. 08:31
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Pl. a komik (zürjének) is rokonnak tartanak minket, sőt, egyszer egy dokumentumfilmben láttam, hogy ők az iskolában is tanulnak magyarul, merthogy rokonság van :)
2011. szept. 26. 09:01
 13/41 PetraBee ***** válasza:
75%

En mar 3 eve elek Törökorszagban, es rengetegszer szembesültem azzal, hogy a törökök nemcsak, hogy testver nepnek tekintik a magyarokat, hanem egyenes agi "leszarmazottkent" gondolnak rank.

Ugyanis bennük maig az el a magyarok kizarolagos török eredete. Szerintük a mi "nagyapank" Attila, öt pedig török nemzeti höskent tartjak szamon.

Maradjunk csak abban, hogy a magyar egy rendkivül sokszinü nep, rengeteg mas nemzetiseggel keveredve.

Oroszorszag bizonyos reszein is el ez a fajta tesvertudat, most nem jut eszembe hol, de az egyi orosz ismerösöm mondta, hogy ahonnan ö szarmazik, ott van egy csomo magyar nevü utca, magyar etterem stb. Tudod is egy csomo magyar varosnevet.

Talaloztam en gruzokal es örmenyekel is, de tölük nem hallottam semmi ilyesmit, esetleg majd rakerdezek.

Ez egy eleg erdekes tema, erröl majd irok többet a blogomon: [link]

2011. szept. 26. 09:07
 14/41 anonim ***** válasza:
80%

02:07

"A finnugor elmélet tényleg marhaság. Itt tessék olvasni: "

A linked a vicc kategóriájába tartozik :)))

2011. szept. 26. 11:23
 15/41 anonim ***** válasza:
0%

11:23

Lehet, de attól még ami benne van igazság. A finnek is elismerték már, csak nálunk erőltetik, a cikkben leírt okok miatt.

2011. szept. 26. 11:28
 16/41 anonim ***** válasza:
96%

"A finnek is elismerték már,..."

Mit? A finnek józan, racionális nép, egy olyan tudományosan megalapozott, bebizonyított tényt, mint az uráli nyelvek rokonsága egyszerűen tudomásul vesznek és kész.

2011. szept. 26. 11:38
 17/41 anonim ***** válasza:
96%
egyébként a kérdés az volt hogy kik tartanak minket rokonnak és nem az hogy kik a tényleges rokonaink bizonyítékokkal. és bizony a finnek(ismerek rengeteget)rokonnak tartanak mégha az csak nyelvrokonság is.
2011. szept. 26. 12:25
 18/41 anonim ***** válasza:
25%

Van néhány közös, hasonló szavunk a Finnekkel, csak nem mindegyiket tudom, hogy mit jelent.

Pl:

Apua: Valószínűleg segítséget jelent. Az autó mentő: Auto Apu finnül.

Hinta: Árat jelent, mint egy terméknek az ára.

Van olyan szavuk is, hogy illat, és hogy igen. Ezek nem tudom, hogy mit jelentenek. Meg néha ha valamit mondanak, úgy hangzik, mintha magyarul mondanák.

A törököknél is ugyanígy. Az ewett, az törökül igen-t jelent pl. Valószínűleg ők is észrevették a nyelvi hasonlóságokat.

2011. szept. 26. 20:25
 19/41 anonim ***** válasza:
83%
kedves utolso ez vicces volt:) nem ezek alapjan vagyunk nyelvrokonok hanem pl vesi- víz, kesi-kéz,mene-megy illetve nyelvani ragozas is nagyon hasonlo. amiket te emlitettel csak veletlen hasonlo szavak amiknek mas is a jelentese.
2011. szept. 26. 20:44
 20/41 A kérdező kommentje:

a finn is toldalékoló nyelv mint a magyar viszont a török is, és a türk nyelvek is (azeri, kazah stb...)

:) ha már a nyelvtani hasonlóságnál tartunk :D

2011. szept. 26. 22:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!