Szeretitek, hogy magyarok vagytok?
büszkének büszke vagyok rá. szép hely. van néhány normális magyar ember, de a legtöbbjük egyáltalán nem is kíváncsi a másikra.
el akarok innen menni.
Mit szeressek rajta? Az vagyok és kész. Ezen nem változtathatok, de nem is akarok.
Nem tudnék máshol otthon lenni, csak itt, még ha nem is olyan jó. Vagyis én így gondolom.
Szeretek. Ha nem szeretnék, sem változtatnék rajta - persze elmehetnék bárhova, felvehetnék akármilyen állampolgárságot, még a nevemet is megváltoztatnám. De minek? Van még egy ilyen különleges hely a világon?
Számomra nincs. Sem különlegesebb, sem szebb.
Nem, meg is mondom, hogy miért. Aztán lehet lepontozni ezerrel.
Éltem Németországban, és komolyan mondom hihetetlen a különbség. Az utcák tiszták, az eladók udvariasak, az emberek nem bunkók egymással, a tömegközlekedés tiszta, és használható... és ez csak néhány kiragadott példa.
Teszem hozzá, mi megtaláltuk itthon a számításunkat, nem azért haragszom az itthoni állapotokra, mert nem tudnánk megélni, vagy rossz környéken élnénk. Nekem az hiányzik, hogy, ha bemegyek egy boltba udvariasak legyenek a vásárlóval, hogy a városban ne a pisit, meg a kutyasz.rt kelljen kerülgetni, hogy az emberek ne úgy beszéljenek egymással, mintha a másik csak azért élne, hogy őt bosszantsa, hogy a tömegközlekedés, ne a koszos, összefirkált, összepiszkított járművekből álljon, amin heringekként utaznak az emberek, hogy aki tisztességesen dolgozik az meg tudjon élni... és még sorolhatnám, de úgyis le leszek gorombítva, hogy miket írok.
Tapasztaltam a különbséget, nem a levegőbe beszélek, és mint írtam, nem az elkeseredettség beszél belőlem, mert sikerült megteremtenünk magunknak amire vágytunk, de ha körülnézek látom mi az, ami nagyon nem jó.
Ha meg azzal jön valaki, hogy kiket adtunk a világnak, és, hogy erre legyünk büszkék, akkor azt mondom, persze, legyünk. De a múlt nem elég. A jelenben élünk, itt kellene jól érezni magunkat.
Nem a politikára tértem ki, hanem a hétköznapokra.
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!