Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Szerintetek nagy különbségek...

Szerintetek nagy különbségek vannak a magyarok és a balkáni országok népei mentalitása között?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor pl. mi ?
2011. aug. 20. 21:43
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Igen! A balkáni népek, bármennyire is lenézik/lenézzük őket, többnyire összetartanak. A magyarok NEM!
2011. aug. 20. 21:55
 2/9 anonim ***** válasza:
De.
2011. aug. 21. 04:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát, a magyar - szerb vízilabdameccsekből kiindulva igenis nagy különbségek vannak. Szerintem mi még mindig kultúráltabb nép vagyunk.
2011. aug. 23. 15:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a balkani nepek kozott is nagy kulonbseg van mentalitasban.
2011. aug. 23. 19:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Romániában élő magyar vagyok, van szerencsém balkani népséghez tehát. Nem szeretné általánositani, viszont elsőre a románok nagy százalékára jellemző a takony-köpködés jutott eszembe, az út közepére, nem is akárhová. Télen különösen szép látvanyt nyújt, ha megfagy. Nem részletezném :)) tapasztalatom szerint a magyar emberek izlésesebben öltözködnek és ez nem függ össze az anyagiakkal. Kolozsváron pl. simán kiszúrod a tömegből az öltözete alapján, hogy ki magyar. Szoktunk is ezzel elszórakozgatni. Egy másik dolog, hogy a román lányok többsége rengeteg sminket felmázol magára és nyávognak kegyetlenül. És mégvalami, szerintem temperamentumosabb népség, mint a magyar, ugyanakkor segitőkészebbek és kedvesebbek egy idegennel szemben, mint a magyarok általában.
2011. aug. 28. 16:00
 6/9 Antimod ***** válasza:
Mentálisan erősebbek, lásd foci (vagy bármely más sportágat). Kulturáltságban viszont vannak elmaradásaik, de általánosítani azért nem szeretnék, csak nagy átlagban.
2011. nov. 2. 15:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Balkánon élők összetartóak, nem úgy mint a magyarok.

Lásd pl. a horvátokat. Keményen megküzdöttek az ország függetlenségéért. Szerbiában (pl. Belgrádban) járva érezhető, hogy egy szerb sokkal többet ad az öltözködésére, mint például egy magyar. Az, hogy a balkán egy szemétdomb, nem igaz. Aki ezt állítja, nem ismeri eléggé Magyarországot. Nem általánosítani akartam, csak a véleményemet fejeztem ki.

2012. ápr. 2. 11:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk még a Jugoszlávia idején egész más volt a helyzet a Balkánon is, aki járt akkor ott, az láthatta hogy az akkori viszonyok közt egy viszonylag kulturált ország volt (félig-meddig a vasfüggönyön kívül).
2012. ápr. 2. 17:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy más országokban hogy van, de nem állitanám, hogy a szerbek közt nagy az összetartás, inkább az ellenkezô. Nem tudom, de szerintem az összetartás a szlovákokra jellemzô.
2012. máj. 8. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!