A cigányok között is vannak különbségek?
Úgy értem, hogy vannak szinte fehér bőrűek fekete hajjal és a viselkedésük is cigányos. Aztán vannak akiknek kicsit sötétebb a bőrük, barna hajjal (szintén észre lehet venni a viselkedésén, beszédén, hogy cigány) és vannak a teljesen sötét bőrűek fekete hajjal.
Lehet nagyon buta kérdés, ezeket csak a 19 éves fejemmel figyeltem meg, de komolyan elgondolkodtam rajta, mindenféle rosszindulat nélkül.
Szerintem attól függ, hogy a felmenőik között akad-e fehér.
A fekete cigánynak kevés fehér felmenője van, vagy egy se.
A világosabbnak kicsit több.
Ez az én elméletem, meg van is egy ilyen ismerősöm, akinek a nagyapja teljesen fekete, de ő már majdnem fehér, mert aa nagyanyja meg az anyukája fehérek :D
Remélem segítettem
Képzeld, nekem is van olyan ismerősöm, hogy Oláh a vezetékneve, alig látszik rajta, hogy cigány, és van egy olyan, akinek Nagy a vezetékneve és olyan, mintha anyukája és apukája is cigány lenne, pedig csak az apai nagyapja volt félig(!) cigány.
Emiatt szegény nagyon rosszul érzi magát. Ő és a tesója is úgy néz kim, mit a cigányok.
Vannak különbségek, csak a kárpát medencében vannak Romungrók, Magyarcigányok, Kárpáti cigányok, Szintók, Oláhcigányok, Beások, Román cigányok és Gábor-cigányok.
Ezek közül egyes csoportok kifejezetten szőkék, másoknak meg nagyon sötét a bőrük, van akik között szégyen a bűnözés, és van akik között dicsőség ha valaki börtönbe kerül. Nem szabad a cigányságot homogén közegnek tekinteni.
07-04 23:38-as Antropológia egyes
Két azonos rasszok félvér tagjának gyermeke erősen akár megtévesztően kinézhet a egyik rassz tagjának.
Szerinted ez a válasz hasznos.
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 07-05 14:27
Igen-igen. Viszont egy cigány-cigány vegyes népcsoportú házasság valamiért legtöbbször visszahúzza őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!