Mit gondoltok a vietnamiakról?
"Mi úgy rendezkedünk be Magyarországon hogy egy idő után visszamegyünk Vietnámba." .
Tehát szó sincs valódi migrációról, hanem hosszú távú vendégmunkáról, aminek az egyik legfontosabb része, hogy a Magyarországon megkeresett pénzől és az innen kapott nyugdíjból kivállóan lehet majd vietnámban élni. Az ingyenes oktatásról és ellátásról nem is beszélve.
emiatt nem szeretnék a szülők hogy vietnámiak együtt legyenek külföldiekkel.
"külföldiek"? ezt szót használták rám a Vietnámi barátnőm szülei itthon, Magyarországon. "Külföldi" Ezért tették tönkre a kacsolatunkat, ezért fenyegették meg otthon a lányt és végül ezért kellett szakítanunk.
Miközben ő már itt szocializálódott, itt nőtt fel, ditt járt egyetemre, jobban beszélt magyarul mint vietnámi nyelven, megkapta a magyar állampolgárságot, szerettük egymást. De aztán lesújtott rá a vietnámi "családi akarat".
Úgy beszéltek rólam magyarról, mintha egy alsóbbrendű csoporthoz, "fajtához" tartoznék. Még egy kávéra se voltak hajlandók velem leülni, be sem mutathatott a barátnőm nekik. Megfenyegették, terrorizálták otthon, hogy szégyent hoz velem a családra, a vietnámiakra. Mégis szerintetek ez mi ha nem származási, etnikai alapon való megkülönböztetés, kirekesztés?
"Tehát szó sincs valódi migrációról, hanem hosszú távú vendégmunkáról, aminek az egyik legfontosabb része, hogy a Magyarországon megkeresett pénzől és az innen kapott nyugdíjból kivállóan lehet majd vietnámban élni. Az ingyenes oktatásról és ellátásról nem is beszélve." Magyarul azt gondolod hogy innen kapják a nyugdíjt és ez így olyan mintha kiszedték volna a pénzt Magyarországból? Hát ez nem igaz, mert előtte meg ők fizették ki mások nyugdíját (adó ugyebár). Egyébként meg miaz az hogy ingyenes oktatás ás ellátás? Mindent ki kell fizetni, csak nem készpénz vagy valami ilyesmi, hanem mind ADÓból jön!!! Ellátás? Semmi. Mi fizetjük az egészségügyi dolgokat is, mindenki magának. Mi lenne még, ami szerinted ingyen van?
""külföldiek"? ezt szót használták rám a Vietnámi barátnőm szülei itthon, Magyarországon. " Szerintem te is tudod, hogy a Vietnámi szülők (a mostaniak) nem beszélnek jól magyarul, mert még VN-ban tanulták a nyelvet, szintén egy olyan embertől, aki eleve nem beszélt jól magyarul. A külföldi alatt azt értették nem nem vietnámi.
"Miközben ő már itt szocializálódott, itt nőtt fel, ditt járt egyetemre, jobban beszélt magyarul mint vietnámi nyelven, megkapta a magyar állampolgárságot, szerettük egymást. De aztán lesújtott rá a vietnámi "családi akarat"." Számos vietnámi nem szereti a vegyes kapcsolatokat számos okokból. Ilyen például a gasztronómia kérdése. Akármit főz a vietnámi lány, az le lesz fújolva, mert hogy tenger gyümölcse vagy éppen csak hal. És még van sok ilyen probléma. Pl a vallás kérdése vagy éppen a szokások.
"Úgy beszéltek rólam magyarról, mintha egy alsóbbrendű csoporthoz, "fajtához" tartoznék. Még egy kávéra se voltak hajlandók velem leülni, be sem mutathatott a barátnőm nekik." Nem úgy gondolkodnak, hogy alsóbbrendű meg felsőbbrendű... (Mondjuk lehet hogy igazad is lehet, de az csak az itteni vn-i társadalom egy rétegére jellemző. Mert volt egy csapat 1980 körül (de ez a korábbiakra is lehet jellemző), akik ide átjöttek és a nagy részük fiú volt. Tanulni jöttek és végül meg is házasodtak. Viszont nem volt elég tanult vietnámi lány a csoportban, azért a nagy részüknek nem volt más választásuk, mint egy másik MUNKÁScsoportból választani lányokat, mert legalább vietnámi. De mivel ők nem annyira tanultak, ezért gondolkodhatnak így. Később minden ilyen pár elvált és a nő egy másik, szintén a régi munkáscsoportbelivel gyereket vállalt. Ez az a réteg, amiről most beszélek.)
Tehát ennyit az egészről... egyébként csak a lány tudhatja, hogy honnan, melyik rétegből vannak a szülei. Innen tudod eldönteni. Szerintem ha abból a rétegből vannak a szülei, amit most részletesen kifejtettem, akkor a lány sem lehet annyira hogy is mondjam... nem az hogy nem lehet okos, hanem... na, mind1, nem találok rá jó szót... tehát akkor nem érdemes neheztelned amiatt...
Utolso szonak, hadd mondjam. Egy magyar nem kapna segitseget, allampolgarsagot, nem ervenyesulne Vietnamban.
Ne szepitsuk, magyar, vietnami, ket kulonbozo faj, es ez mindig ki fog tunni. Vietnamiak ugyanolyan rasszistak, ha nem nagyobbak, mint egy magyar.
Én nem általánosítok mert először is én magyarként kikérem magamnak, hogy rasszista lennék. Nem vagyok az. Pont ellenkezőleg. Ha nem így lenne valószínűleg nem szerettem volna megismerni a barátnőm szüleit, családját, stb. Viszont azt sem gondolom, hogy minden egyes vietnámi, vagy magyarországon élő vietnámi rasszista lenne. Biztos sok vietnámi is kikérné ezt magának. Amivel viszont nem értek egyet, hogy kúltúrára hivatkozni mentségként amikor és azt mondani, hogy az nem rasszizmus, ha valakit a származása miatt nem engednek be a házukba, nem hajlandók vele szóba állni, nem engedik a lányukat azzal az illetővel járni azért elég furcsa mentség. Ennyi erővel Adolf hitler is hivetkozhatott volna arra, hogy "bocsi srácok, mi nem vagyunk rasszisták. Tudjátok mi azért diszkriminálunk benneteket mert rasszisták, fasiszták vagyunk, hanem mert ez az árja kultúra miatt van. És ezt ti feketék, zsidók, cigányok, ázsiaiak nem érthetitek, szóval húzzatok el innen"
Kedves sousukefan!
Egyáltalán nem arról volt szó a barátnőm családjával kapcsolatban, hogy aluliskolázottak lettek volna. Az apja egyetemen dolgozik, az anyja is egyetemet végzett. Más kérdés, hogy teljesen feleslegesen, mert amióta itt élnek háztartásbeli. Az elvárásaik is ennek megfelelőek voltak. Tetézve még azzal, hogy vietnámi lehet csak akivel járhat a lány. Én csak azt mondom neked kedves sousukefan, hogy ha neked valaha is lenne egy magyar barátod, akinek a családja azt mondaná, hogy látni sem akarnak mert vietnámi vagy. Szerintem te is megéreznéd mit jelent az, hogy diszkrimináció. Ráadásul a származásod miatt. Nem kell itt szépíteni, meg magyarázni.
Igen, én is kikérem magamnak hogy rasszista lennék. De én MINDIG érzem a diszkrimináció egy fokát. És szerintem ha akárkibe szerelmes lennék majd, akinek a szülei azt mondják hogy nem mert vietnámi vagyok, akkor én az egészet elfelejtem és találok mást magamnak... Bár lehet hogy nem leszek rá képes, még nem tudom. Még nem voltam szerelmes... De egyébként nem magyarázni, szépíteni akartam, csak azért ne beszéljünk már az egész nemzetről hogyha csak egy példád van...
Egyébként a lány szüleinek iskolázottságával kapcsolatban: Mondtam, hogy lehet hogy rossz a feltételezésem....
" akinek a szülei azt mondják hogy nem mert vietnámi vagyok, akkor én az egészet elfelejtem és találok mást magamnak..." - ezen azért gondolkozz el egy kicsit jobban.
Másfelől pedig nem egy egész nemzetről beszélek. Amiről én beszélek, az az, hogy a magyarországon élő vietnámi családok egy jelentős része nem engedi hogy gyerekének magyar barátja legyen. És ezért képesek olyan dolgokra is mint a lelki terror, fenyegetések. Nem egyedi eset, és hidd el megkrdeztem más vietnámiakat is, és azt mondták: igen, tudják hogy létezik ilyen, sőt vannak akik ezt el is fogadják, még csak véletlenül se jönnek össsze magyarral.
Sunyi népség; adót csalni, feketén üzletelni, lányokat futtatni "thai masszázsszalonokban", éhbérért dolgoztatni a magyar embert a ruhaboltjaikban jó nekik Magyarország.
Nagyon szigorúan kéne venni a Magyarországra való bevándorlók vizsgálatát, és aki már itt van, de idegen törvényt szeg, kiutasítani az országból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!