Magyarok! Miert utaljatok annyira magatokat, a sajat nepetek es orszagotok?
Hehe, elmondom én
kevés a pénz , nincsenek munkák , a legtöbb helyen rossz a közbiztonság , sok a deviza hiteles aki elveszítheti a lakását , így a sok sok stressz felhalmozódik és a legkisebb gondja is "nagynak" tűnik neki és felkapja rá az agyvizet ...
Szia!
Székely nő az anyósom, sok Erdélyi rokon van, Aradtól Bukarestig.Nem mindenki ilyen.Egy szűk, nyughatatlan csoport sokkal aktívabb, és befolyásolja a többieket.Én nem utálom magam, népem, és hazámat se, de nyugatot járva látom a különbséget.Egyébként most egy olyan oldalát mutattad meg a magyar viselkedésnek, amit eddig részben másképp láttam.De azt hiszem te tapintottál rá a lényegre.
A környezetedben élő magyarok is olyan jól beszélnek románul, mint te magyarul?
Különben Pesti vagyok.
16.54-es vagyok.
Én azt sem értem, hogy miért utálják a magyarok és a románok annyira egymást? Trianon miatt? Vagy a kisebbségi problémák okozzák ezt? Mert ennyi erőből a horvátokkal is rosszban lehetnénk pl., mert ilyen gondok ott is vannak.
Kérdező, te lehet, hogy jobban rálátsz ezekre a dolgokra, mit gondolsz erről?
Csodalkoztok? Mar az iskolaban is szidjak a magyarokat.
Pl.: egy altalanos iskolai tk-ban azt irjak, hogy a masodik vh-ban a magyarok lemeszarltak csak ugy tobb fegyvertelen zsidot es szerbet.
Persze elfeljtik azt mondani, hogy volt nekik fegyveruk, es a magyarok onvedelmbol oltek.
Na es a magyar tragediakrol elfelejtenek beszelni. Nem trianonrol beszelek, hanem mondjuk a delvideki munkataborrol, ahol a haboru vegen a szerbek dolgoztattak es kinoztak a magyarokat.
Egy kicsit offoltam.
A magyar az a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" típus, tényleg nem örülnek a másik sikerének. Szerintem másképp lenne ez, ha tényleg meg lehetne itt élni, mert akkor nem lenne mire irigykedni. Mindenki pedig nem érvényesülhet, mert a szar munkát is el kell látnia valakinek, nemcsak vezetőkből áll a társadalom. De külföldön még a szar melót is megfizetik.
Továbbá ne feledkezzünk meg róla, hogy itt aztán volt elnyomás, meg kommunizmus, én el se tudom képzelni hogy bírtam volna azt a rendszert, de ahhoz képest nagyon gyors volt a változás és a hirtelen szakadt "szabadság" az emberekre. Biztos hogy annak is van hatása. Én azért aggódva tekintek a jövőbe, már ha csak a fiatal generációt nézzük, de lehet hogy pont ők hozzák a változást.
A keserűséget én is a megélhetési nehézségekkel, a növekvő terhekkel tudom magyarázni, és a cigányok kérdése is kezd egyre aggasztóbbá válni (bár ennek kevés köze van a néphez)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!