Magyarok! Miert utaljatok annyira magatokat, a sajat nepetek es orszagotok?
Én külföldön élő magyar vagyok és megmondom őszintén én már rég feladtam, hogy a kérdésre választ találjak, vagy egylátalán megpróbáljam az otthoniakkal megértetni, hogy a látásmódon, a hozzáálláson kéne változtatni.
Viszont kiváncsi vagyok a válaszokra. Sajnos sok anyázásra számítok, meg olyanokra, akik esetleg a helyesírásoddal kötözködnek. Ezeket kérlek ne vedd majd magadra! Én nagyon örülök neki, hogy megtanultad a nyelvünket és ilyen jól használod. Azt pedig nagyon remélem, hogy azért értelmes válaszok is fognak érkezni.
Írok egy példát erre.
Barátnőmnek 28 évesen saját galériája van, ahol saját-és mások képeit árulja. Keményen megdolgozott ezért, mindennap bent van, tart kb. háromhavonta pár napos szünetet...
És mégis szinte napi rendszerességgel megy be hozzá valami hülye, kérdőre vonván, ugyan ki tartja ki őt, hogy ilyen "sokra" vitte?...
Nem hiszik el, hogy megdolgozott érte.
Ismerősi körömben is meg az állandó fanyalgás, ha valaki hisz az "álmaiban", és véghezviszi, az nem érdekel senkit, de ha elbukik, rögötn kárörvendés övezi.
Nem értem.
Ezt én se értem...
Pedig lehetne változtatni a hozzáálláson, csak megkéne erőltetni magunkat, vagy összefogni.
Én még azt vettem észre, hogy elég arrogánsak is. :/
Talán ez azért, mert nehezen találnak munkához, kevés a megélhetőség. Szüleim is kapva kapnának munkáért- de sajnos nem kapnak. :S Mert mindenhova fiatal dolgozó kell.
Szép lenne ez az ország, de így valahogy nem érzem jól magam én sem.
Szerintem minden relatív. Amikor Németországban dolgoztam, sokszor volt olyan érzésem, hogy tessék, itt minden működik, mi meg nem vagyunk képesek semmit megcsinálni, csak panaszkodunk, stb.
Máskor meg ukrán vendégek voltak nálunk, jó néhány dologra rácsodálkoztak, hogy de jó, itt ilyen is van, de szép, milyen tiszták itt a parkok...stb. Akkor meg büszke voltam, és örültem, hogy azért mégsem olyan elcs.eszett nép ez a magyar.
Amúgy általában nem is önmagunkat szidjuk ( a magyar ember mindig is büszke volt pl. az eszére, kreativitására), hanem inkább a politikát, meg az egész rendszert. De ez sztem sok helyen van így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!